Ο άνθρωπος που αποπειράθηκε να σκοτώσει με 13 σφαίρες ο Γιουρούκκης

Στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online μίλησε αποκλειστικά ο Λουκάς Χαραλάμπους, ο άνθρωπος που καταδίωξε τον Γιουρούκκη και τον συνεργό του, τον Νίκο Νικολάου, μετά την δολοφονία της Μαίρης Τελώνη τον Φεβρουάριο του 1987 στην περιοχή Λινόπετρας στη Λεμεσό.
 

Μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο κύριος Χαραλάμπους περιέγραψε τα όσα βίωσε εκείνη την μέρα. «Λες και ήταν χθες που έγιναν όλα. Εγώ είχα Άγιο. Πλέον ο Γιουρούκκης είναι στα χέρια του Θεού. Δεν ξέρω αν κάνω καλά αλλά ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τη δύναμη να συγχωρεί».
 

Περιγράφοντας εκείνη την μοιραία για την Μαίρη Τελώνη, νύχτα ο Λούκας Χαραλάμπους θυμάται. Έγω βρισκόμουν στο σπίτι της αδελφής μου δίπλα. Άκουσα τους πυροβολισμούς, έτρεξα έξω και είδα στο σχολείο ένα αυτοκίνητο που έφευγε και αποφάσισα να το καταδιώξω (δεν γνώριζε ότι μέσα ήταν ο Γιουρούκκης και ο Νικολάου). Ήταν απόφαση της στιγμής. Έτσι ένιωσα εκείνη την ώρα πως έπρεπε να πράξω».
 

Ακολούθησε η καταδίωξη. «Ήμουν σε απόσταση δύο μέτρων από το αυτοκίνητο τους. Ο συνοδηγός (Γιουρούκκης) έβγαλε το κορμί του έξω από το αυτοκίνητο, έστριψα το τιμόνι για να τον αποφύγω. Μου έριξε 12 με 13 σφαίρες.» Για δεύτερη φορά ο κύριος Χαραλάμπους επαναλαμβάνει πως είχε Άγιο.

«Η μία σφαίρα καρφώθηκε στη μαξιλάρα του αυτοκινήτου δίπλα από το κεφάλι μου. Η άλλη στην άκρη του μπροστινού ανεμοθώρακα. Για δευτερόλεπτα σώθηκα. Αν δεν γύριζα το τιμόνι θα είχαν καρφωθεί πάνω μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την μανία του Γιουρούκκη».
 

Και συνεχίζει ο Λούκας Χαραλάμπους. «Ο Γιουρούκκης ήταν στυγνός δολοφόνος. Οι ηθικοί αυτουργοί της Τελώνη ποτέ δεν πλήρωσαν. Όλοι ξέρουν ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός αλλά δεν μπήκε ποτέ φυλακή».
 

Στη συνέχεια ο άνθρωπος που δέχτηκε 12 με 13 σφαίρες από το οπλο του Γιουρούκκη που λίγο νωρίτερα είχε σκοτώσει τη 40χρονη Μαίρη Τελώνη, θυμάται όσα ακολούθησαν στο Δικαστήριο κατά τη δίκη του Γιουρούκκη και του Νικολάου.
 

Το δολοφονικό βλέμμα
«Πήγα και μαρτύρησα στο Δικαστήριο εναντίον του, περιέγραψα όσα συνέβησαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα περιστατικό. Όταν ήμασταν στο Δικαστήριο, εγώ καθόμουν δίπλα από τον Γιουρούκκη και τον δικηγόρο του αλλά αυτοί δεν ήξεραν ποιος ήμουν. Όταν μαρτύρησα εναντίον του και έφευγα από το εδώλιο με κοίταξε με ένα δολοφονικό βλέμμα που είναι χαραγμένο στη μνήμη μου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».
 

Ερωτηθείς πως ένιωσε στο άκουσμα του θανάτου του ανθρώπου που τον αποπειράθηκε να τον σκοτώσει, ο κύριος Χαραλάμπους μας απάντησε. «Δεν ένιωσα ούτε χαρά ούτε λύπη αλλά ο Θεός πλέον αποφασίζει αν τον συγχωρεί. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να συγχωρεί. Δεν ξέρω αν σκέφτομαι λάθος αλλά εγώ τον συγχωρώ».

Διαβάστε επίσης

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ στα άδυτα των Κεντρικών φυλακών – Η ζωή και το 24ωρο ενός κατάδικου

Οι top 10 σεσημασμένοι ισοβίτες – Το προφίλ τους και ο «πρωταθλητής» στα εγκλήματα (pics)

Οι 40+1 γηραιότεροι των Κεντρικών φυλακών  - Οι ποινές και η… «πρωτιά» του εγκλήματος

Οι 25 βαρυποινίτες φονιάδες των Κεντρικών – Ποιοι είναι και πώς κατέληξαν στο κελί

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας