Η άγνωστη ιστορία των αδελφών Γιουρούκκη που δολοφόνησαν τον Θεόφιλο Γεωργιάδη

Αν κάποιος θα έπρεπε να χαρακτηρίσει με μια λέξη τη ζωή του Ανδρέα Γιουρούκκη, πρώην ισοβίτη και ο οποίος απεβίωσε, θα την περιέγραφε τουλάχιστον ως περιπετειώδη.

Εκτός από τις δύο δολοφονίες που διέπραξε και για τις οποίες καταδικάστηκε (διαβάστε λεπτομέρειες εδώ), ο Γιουρούκκης είχε εμπλοκή και στη στυγερή δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη που διαπράχθηκε στις 20 Μαρτίου 1994 στη Λευκωσία.

Βέβαια στην εν λόγω δολοφονία ο Γιουρούκκης  είχε τον ρόλο του ηθικού αυτουργού, αφού συνωμότησε με Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ για να βρει άτομα που θα διέπρατταν τη δολοφονία με αντάλλαγμα την δραπέτευση του από τις Κεντρικές Φυλακές.

Όπως αποδείχτηκε μετέπειτα, η δολοφονία αυτή ήταν καθαρά δουλειά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε συνεργασία με την τουρκική εθνικικιστική παρακρατική ομάδα του Αμπντουλάχ Τσατλί, η οποία οργάνωσε τα αιματηρά επεισόδια του 1996 στην Πράσινη Γραμμή και την δολοφονία των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης πυροβολήθηκε εκ του συστάδην πέντε φορές με πιστόλι 9 χιλιοστών και προκάλεσαν αρχικά το σοβαρό τραυματισμό του και λίγες ώρες αργότερα το θάνατό του.  Ο άνδρας που τον πυροβόλησε δεν ήταν άλλος από τον αδερφό του Γιούρουκκη, Κύπρο Αριστοδήμου άλλως Όλμος, όπως μας ανάφεραν πρόσωπα από το περιβάλλον του.

Πως έφτασαν στα ίχνη τους

Στις 17 Ιουνίου 1996 στην Λευκωσία κατά την εξέλιξη μιας ενδιαφέρουσας δίκης, ο κρατούμενος Παναγιώτης Καυκαρής, αποκάλυψε την πλεκτάνη που είχε στηθεί για τη δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη από τον Γιουρούκκη, τον αδερφό του και άλλα δύο πρόσωπα.

Ο Καυκαρής αποκάλυψε πως, «Ο Γιουρούκης είχε σχέση με την ΜΙΤ» και ότι αν εκπλήρωνε την αποστολή που του ανέθεσε η ΜΙΤ, σαν αντάλλαγμα θα φυγαδεύονταν από τις φυλακές. Στην ίδια δική ο κρατούμενος, Κυριάκος Ψωμάς, προέβη σε δηλώσεις που ξεκαθάρισαν ακόμα περισσότερο το σχέδιο : «Ο Γιουρούκης μου ζήτησε να βρω κάποιον προκειμένου να βοηθήσω στην δολοφονία. Μια μέρα παρακολουθώντας στην τηλεόραση μια ομιλία του Θεοφίλου Γεωργιάδη μου είπε, -Κοίταξε καλά, αυτή θα είναι η τελευταία του ομιλία και μου ανέφερε ότι σχεδίαζαν την δολοφονία του».

Η αποτυχημένη απόδραση

Και πράγματι στις αρχές του 1994 πραγματοποιήθηκε η δραπέτευση. Αλλά σε κάποια στιγμή λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης, περικυκλώνεται στο κέντρο της Λευκωσίας το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κύπρος Αριστόδημου και συλλαμβάνεται μόνο ο συνεργός του.

Στις 12 Ιουνίου 1994 ο αδελφός του Γιουρούκκη και δολοφόνος  που ήξερε πολλά, βρέθηκε νεκρός μεταξύ Λευκωσίας και Λάρνακα με εφτά σφαίρες στο κεφάλι.

Το πτώμα του Γιουρούκη βρέθηκε σε ορεινή διάβαση της Λάρνακας, ενώ οι άλλοι δύο δολοφονήθηκαν με βόμβες μεγάλης ισχύος, μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Δειτε Επισης

Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)