Χάος στους δρόμους λόγω κακοκαιρίας – Πέραν των 100 κλήσεων για βοήθεια (pics)

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται μετά το μεσημέρι στη Λευκωσία.

 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ανταποκριθεί σε περίπου 130 κλήσεις. Τα προβλήματα επικεντρώνονται στις περιοχές Λακατάμειας, Ανθούπολης και Μακεδονίτισσας με πολλούς δρόμους και σπίτια να έχουν πλημμυρίσει. 
 
Κινδύνεψε μητέρα με το παιδί της
 
Από την κακοκαιρία υπερχείλισε ο ποταμός Πεδιαίος στην περιοχή Στροβόλου με αποτέλεσμα να κινδυνέψει γυναίκα οδηγός με το ανήλικο παιδί της. Το ύψος των νερών κάλυψε σχεδόν το αυτοκίνητο που βρισκόταν στο γεφύρι του Πεδιαίου.
Για καλή της τύχη την μητέρα αντιλήφθηκαν περαστικοί οδηγοί που έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής στην περιοχή.
 
Πλημμύρισαν σπίτια - Έκλεισαν δρόμοι
 
Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το οδικό δίκτυο στην περιοχή της Λακατάμειας έχει καταστεί επικίνδυνο.
 
Για τον λόγο αυτό  έχει κλείσει ο δρόμος για τους οδηγούς με κατεύθυνση από τον κυκλικό κόμβο του Μετρό προς τον Αρχάγγελο. Στην περιοχή επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
 
 
 

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως λόγω έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης, σε κάποια σημεία των δρόμων Λακατάμειας – Ανθούπολης – Κοκκινοτριμιθιάς έχει συσσωρευτεί ποσότητα νερού στο οδόστρωμα, ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Ειδικότερα, η λεωφόρος Τσερίου, παρά το αεροδρόμιο Λακατάμειας και η περιοχή K – CINEPLEX στον Αρχάγγελο, έχουν καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω έντονων βροχοπτώσεων και συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο οδόστρωμα, ο δρόμος από το Στάδιο ΓΣΠ μέχρι τα φώτα τροχαίας Ορφανίδη, είναι κλειστός για όλα τα οχήματα, καθώς επίσης και το γεφύρι του Πεδιαίου στον Στρόβολο.

Επίσης, στις περιοχές Ανθούπολης, Λακατάμειας και Κοκκινοτριμιθιάς, οι δρόμοι εξακολουθούν να είναι επικίνδυνοι λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι