Στην αντεπίθεση η Ειρήνη – «Τότε δεχθήκαμε απειλές από τον πανίσχυρο Ρίκκο»

Στην αντεπίθεση περνάει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου μετά την απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου  σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, κατά την οποία το δικαστήριο έκρινε τη μαρτυρία της ,όταν η ίδια  κλήθηκε να καταθέσει.

          Διαβάστε επίσης: Κληρίδης 2 Vs Ρίκκος 0 – Και έπεται συνέχεια…

Συγκεκριμένα το δικαστήριο στην απόφαση του ανέφερε ότι «δεν έχουμε αποκομίσει την καλύτερη εικόνα. Ήθελε να εντυπωσιάσει».

Σε δηλώσεις της στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι «επί της ουσίας δικαιωθήκαμε πλήρως. Οι δικές μας προσπάθειες ξεκίνησαν πριν 1μιση χρόνο, πριν καν ενημερωθεί οποιοσδήποτε ότι υπάρχει θέμα. Κτυπήσαμε πολλές πόρτες τότε και για αυτό κλήθηκα από την κατηγορούσα αρχή να δώσω κατάθεση».

Μετά τα όσα έγιναν στη Βουλή και τις αποκαλύψεις του Στέλιου Κοιλιάρη ο οποίος είπε ότι «η Διοικητής είχε αποκαλύψει στην συνεδρία του Δ.Σ. της ΚΤΚ ότι ο Παναγιώτης Νεοκλέους είχε «δωροδοκήσει» -όπως ελέχθη- τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα», η Ειρήνη Χαραλαμπίδου όπως ανέφερε είχε επαναφέρει το θέμα.  

«Όταν ανοίξαμε το θέμα κανείς δεν ήθελε να το ακουμπήσει. Για μήνες πίεζα αλλά τίποτα. Όταν πια το συζητήσαμε δημόσια, δεχτήκαμε απειλές και τότε όλοι σώπασαν. Ποιος θα τολμούσε να τα βάλει με τον πανίσχυρο Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα; Και αυτή τη σιωπή δεν θα τη ξεχάσω ποτέ. Ήταν εκκωφαντική και θλιβερή για την κοινωνία μας. Αντιλαμβάνεστε πόσα περάσαμε. Δεχθήκαμε απειλές από τον τότε πανίσχυρο Βοηθός Γενικό Εισαγγελέα. Ήταν επόμενο να νιώθω έντονα».

Όπως ανέφερε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου «ναι, έχω εμπάθεια με τη διαφθορά και την πολεμώ σε "υψηλούς τόνους ". Καλύτερα εμπαθής παρά απαθής».

Σε ότι αφορά την αναφορά του δικαστηρίου ότι η μάρτυρας δεν είχε αποκαλύψει την πηγή της, η ίδια ανέφερε ότι «κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα αποκάλυπτε την πηγή του. Και να μου έλεγαν δεν θα το έκανα και ας μην αρέσει στους δικαστές».

Συνεχίζοντας η Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε επίσης «αλλά ας μην αποπροσανατολιζόμαστε. Να μην ξεχνάμε, σε αυτή την εξίσωση το σημαντικό ρόλο του προέδρου.  Εμείς υπερασπιζόμαστε το πόρισμα Καλλή.  Ο πρόεδρος επέμενε να διοριστούν άλλοι ανακριτές για να προκύπτει άλλο πόρισμα πιο βολικό. Δεν έπρεπε να τον υπερασπιστεί. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν μάρτυρας υπεράσπισης, για κάποιον ο οποίος έχει καταδικαστεί. Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ήταν δική του επιλογή».  

Διαβάστε επίσης: 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»