Ένοχος ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου – Αντιμέτωπος με πολυετή ποινή φυλάκισης

Ένοχο έκρινε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με βαριές κατηγορίες.

Στην ομόφωνη απόφαση σε μια πολύωρη διαδικασία που κράτησε πάνω από εννέα ώρες, το δικαστήριο, έκρινε τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου ένοχο ενώ αναμένεται να οριστεί ημερομηνία για μετριασμό της ποινής, προτού αποφασίσει το δικαστήριο τι ποινή θα του επιβληθεί, χωρίς να αποκλείεται ότι θα του επιβληθεί ποινή με αναστολή.  

Εικόνα από το Δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της απόφασης: 

Το Δικαστήριο σημείωνει στην απόφαση του πως ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας δεν έπεισε με τη στάση του καθ΄όλη τη διάρκεια της δίκης. 

Όπως σημείωσε στην ανάγνωση της απόφασης η δικαστής, «δεν μας έχει πείσει, έπεσε σε αντιφάσεις και αμηχανία. Δεν έδινε άμεσες απαντήσεις και προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει».  

Επίσης στην απόφαση του το Δικαστήριο έκρινε αξιόπιστη την μαρτυρία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη που κατέθεσε ως μάρτυρας και όπως αναφέρθηκε «ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρθηκε αμερόληπτα στα γεγονότα».

Σε ότι αφορά τους συγκατηγορούμενους του, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ το δικαστήριο αποφάσισε πως είναι επίσης ένοχοι. 

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 17 Φεβρουαρίου για μετριασμό της ποινής τους.

Σε μια μαραθώνια διαδικασία η οποία διήρκησε περίπου εννέα ώρες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο αναφέρθηκε εκτενώς στα αδικήματα, τα οποία αντιμετώπιζαν οι κατηγορούμενοι, τονίζοντας ότι αναμφισβήτητα αποδεικνύεται η συνομωσία γύρω από την υπόθεση. Η απόφαση του Κακουργιοδικείου, ήταν καταπέλτης κατά του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στην εμπλοκή του στην όλη υπόθεση, ενώ ανέφερε πως αναμφισβήτητα έχει αποδειχθεί το αδίκημα της διαφθοράς από πλευράς του. 

Δείτε όσα έγιναν στο Δικαστήριο σήμερα εδώ 

Οι βαριές κατηγορίες

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 24/09/2015 για απόλυση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τα καθήκοντά του ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και εφτά χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, και της κατάχρησης εξουσίας.

Οι Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ» αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της ενεργού δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων και των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά.

Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, επίσης, τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσίας προς καταδολίευση.
 

Δειτε Επισης

LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες