ΤΩΡΑ: Δεν παραδέχθηκε ενοχή η Έφη Ηροδότου – Έφερε ένσταση στην κράτηση της (pics)

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγήθηκε η μέχρι πρότινος Νο1 καταζητούμενη Έφη Ηροδότου η οποία θα δικαστεί ξανά για το θανατηφόρο δυστύχημα που προκάλεσε τον Δεκέμβριο του 2007, έπειτα από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιου Ιωάννου.

Στην 30χρονη κατηγορούμενη απαγγέλθηκαν  δύο κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωση σε φώτα τροχαίας, στις οποίες η Έφη Ηροδότου αρνήθηκε ενοχή.

Η έναρξη της δίκης ορίστηκε για τις 8 Φεβρουαρίου και η κατηγορούσα αρχή ζήτησε τη κράτηση της μέχρι την έναρξη της, υπό το φόβο νέας διαφυγής της.

Ωστόσο ο δικηγόρος της Έφης Ηροδότου έφερε ένσταση και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την τελική απόφαση του Δικαστηρίου.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η 30χρονη μεταφέρθηκε γύρω στις 9 το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου Λεμεσού ενώ οι γονείς δικάζονται σε ξεχωριστή δίκη που θα πραγματοποιηθεί στο δικαστήριο Λευκωσίας.

Υπό τον φόβο επεισοδίων στο δικαστήριο Λεμεσού έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ στη διαδικασία βρίσκονται συγγενείς και φίλου του άτυχου 17χρονου καθώς και οι χαροκαμένοι γονείς του. Τη διαδικασία παρακολουθούν και οι συγγενείς της Έφης.

 

Διαβάστε επίσης:  Το σκάνδαλο και το κουκούλωμα πίσω από την πολύκροτη υπόθεση της Έφης Ηροδότου

Οι γονείς της, Ηρόδοτος και Ρίτσα Ηροδότου, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες που αφορούν κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία - δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στο Δικαστήριο Λευκωσίας βρίσκονται αρκετοί φίλοι και συγγενείς του Αιμίλιου.

Υπενθυμίζεται ότι η Έφη Ηροδότου, το 2009, κρίθηκε ένοχη μόνο στην κατηγορία της εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος, για την οποία το Δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή, αποστέρηση του δικαιώματος κατοχής άδειας οδηγού για περίοδο 2 ετών και €120 έξοδα της διαδικασίας.

Για τις κατηγορίες οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και πρόκληση του δυστυχήματος αθωώθηκε.

Ακολούθως ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο κατά της αθωωτικής απόφασης όπου κατά τη δίκη διαπιστώθηκαν πλαστογραφήσεις και ψευδομαρτυρίες με σκοπό την αθώωση της κατηγορούμενης. Αποτέλεσμα να συλληφθούν δυο δικηγόροι οποίοι όμως στη συνέχεια αθωώθηκαν καθώς δεν είχαν ανάμιξη και δεν ήταν οι εξ αρχής συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενοι και μια λειτουργός της Νομικής υπηρεσίας η οποία στη συνέχεια παραιτήθηκε και ο Γενικός Εισαγγελέας απέσυρε την ποινική δίωξη της. Επίσης είχαν διωχθεί πειθαρχικά 2 αστυνομικοί και η υπόθεση και πάλι αποσύρθηκε.
 

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα κατεχόμενα για τα πλαστά διπλώματα-Χειροπέδες και σε δημοσιογράφο
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Σκληρό πρέσινγκ υπεράσπισης και μαραθώνια διαδικασία για υπόπτους για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη για πάνω από δώδεκα ώρες
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος