Έγιναν τσακωτοί στο αεροδρόμιο με δεκάδες κούτες τσιγάρα και καπνό (pics)

Χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά τον έλεγχο ασφαλείας των αποσκευών πτήσης που αναχωρούσε για Λονδίνο, εντοπίστηκαν τσιγάρα σε αποσκευές δύο επιβατών τουρκοκυπριακής καταγωγής, κατόχων βρετανικών διαβατηρίων. 
 
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τελωνειακούς λειτουργούς στις  εν λόγω αποσκευές, ανεβρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά 77 κούτες των 200 τεμαχίων αδασμοαφορολόγητων τσιγάρωνκαι 20 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού , τα οποία έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος μόνο στην τουρκική γλώσσα.  Ο ένας εκ των επιβατών ισχυρίστηκε ότι τα αγόρασε από την Πύλα. 

Αφού τους επιστήθηκε η προσοχή τους στο Νόμο συνελήφθηκαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής και τόσο τα τσιγάρα όσο και ο καπνός κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση.  Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα ανέρχονται σε €2,789 και στον καπνό σε €209.

Στη συνέχεια έγινε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή από μέρους των επιβατών ποσού ύψους €4,500 το οποίο και κατέβαλαν.  Ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προηγουμένως τα τσιγάρα και ο καπνός εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων. 
 
  
 

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις