Ξέσπασε σε κλάματα ο Θωμά: "Μακάρι να μπορούσα να τους φέρω πίσω"

Ψύχραιμος στην αρχή, λυγίζοντας αργότερα από το βάρος των ερωτήσεων της κατηγορούσας αρχής , ο Χρίστος Θωμά ψέλλισε  «Ούτε κατάλαβα πως τους σκότωσα» «Μακάρι να μπορούσα να τους φέρω πίσω και ας έμπαινα φυλακή», συμπλήρωσε.

Για το αν επιχείρησε να εξαφανίσει το μαχαίρι μετά το έγκλημα, απάντησε «Εκείνη την ώρα είσαι ταραγμένος, ούτε ξέρεις, ούτε θυμάσαι τι έκανες»  Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής του προκλήθηκε ένταση από τα ακροατήριο κι ειδικότερα όταν ρωτήθηκε κατά πόσο χτυπούσε τη Μαριάνα με την οποία διατηρούσε σχέση.
 
«Για όνομα του Θεού», αντέδρασε ο Θωμά για ν’ ακολουθήσουν φωνές και ύβρεις  από τους συγγενείς των θυμάτων, ένας εκ των οποίων φώναξε.  «Έχεις και Θεό ρε…». Η διαδικασία στο Δικαστήριο διακόπηκε προσωρινά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
 
Ο κατηγορούμενος για το τριπλό φονικό της Λεμεσού με θύματα τους Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή καθώς και τον Αιμίλιο Μιλτιάδους,  απαντά σήμερα στις ερωτήσεις  της κατηγορούσας αρχής, κατά την αντεξέτασή του. Στην προηγούμενη δικάσιμο, ανέγνωσε από το εδώλιο την ένορκη μαρτυρία του, όπως την κατέθεσε γραπτώς στην Αστυνομία μετά την διάπραξη του τριπλού φονικού. 
 
Αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα, της μοιραίας βραδιάς, δίνοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ζήτησε συγχώρεση από το Θεό, καταλήγοντας.  – «Ξέρω έκαμα λάθος, σκότωσα τρία άτομα»  . Η διαδικασία στο Δικαστήριο γίνεται και πάλι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
 
«Σκότωσα, το παραδέχομαι. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες»
 
Λίγο μετά τις 11 επανάρχισε η διαδικασία στο Δικαστήριο με προειδοποίηση της Προέδρου να μην επαναληφθεί η ένταση. Η κατηγορούσα αρχή επικέντρωσε τις ερωτήσεις της στα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την ώρα διάπραξης του στυγερού εγκλήματος, με τον Θωμά να απαντά ότι δεν θυμάται λεπτομέρειες.
 
Σ’ ένα ξέσπασμά του ο  31χρονος ανέφερε. «Ξέρω ότι μαχαίρωσα τρία άτομα. Τους σκότωσα, το ξέρω. Κανένας δεν το αμφισβητεί. Όμως μη ζητάτε λεπτομέρειες. Δεν θυμάμαι». «Όλα έγιναν μηχανικά και αυθόρμητα»  Εκτός από τις σύντομες, ή μονολεκτικές απαντήσεις στα ερωτήματα του εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής, ο Θωμά υποδεικνύει πως για όσα ερωτάται έχει απαντήσει στις καταθέσεις του.
 
Στις 22 Φεβρουαρίου οι τελικές αγορεύσεις
 
Με την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του κατηγορουμένου από την κατηγορούσα αρχή, τέλειωσε το συγκεκριμένο μέρος της διαδικασίας στη δίκη.
 
Μετά τις εντάσεις που προκλήθηκαν από συγγενείς των θυμάτων, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λεμεσό για το τριπλό φονικό της 24ης Νοεμβρίου 2015.
 
Το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί συνέχεια με τις τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων στις 22/2/2017.
 
Διαβάστε επίσης:
 

Δειτε Επισης

Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα