Με βίντεο και φωτογραφίες ξεκίνησε η δίκη του τετραπλού φονικού

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν για να διερευνήσουν τα «κατορθώματα» της αστυνομίας στην πολύκροτη υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που η αστυνομία έθαψε στο συρτάρι με φόντο το κουκούλωμα, αρχίζει την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και η δίκη των κατηγορουμένων για το τετραπλό φονικό που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2016.

Ένα μακελειό που «προανήγγειλαν» οι Σέρβοι εκτελεστές που έφθασαν στην Κύπρο 2 μήνες προηγουμένους με σκοπό την εκτέλεση του πρώτου στόχου που ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και για τους οποίους οι αστυνομία γνώριζε σχεδόν τα πάντα, αλλά τόσο αυτοί όσο και οι Κύπριοι συνεργάτες τους έμειναν ανενόχλητοι ενώ οι γνωστοί άγνωστοι διεφθαρμένοι τίναξαν την υπόθεση στον αέρα…

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στις 9 υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι τόσο των θυμάτων, όσο και των κατηγορουμένων ενώ βρέθηκε και η μητέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη η οποία ήταν συντετριμμένη και έκλαιγε.

Επίσης στην αίθουσα βρίσκεται και ο πρώτος στόχος των εκτελεστών Αλέξης Μαυρομιχάλης.

Με την έναρξη της δίκης η κατηγορούσα αρχή προσκόμισε στο δικαστήριο εκατοντάδες φωτογραφίες που λήφθηκαν από τη σκηνή του φόνου, τα θύματα και τα τεκμήρια.

Συγκεκριμένα αστυνομικός φωτογράφος σε κατάθεση του αναφέρθηκε στις φωτογραφίες που έλαβε από τις σκηνές που υπέδειξε ο Χαράλαμπος Ανδρέου, ο οδηγός των εκτελεστών που ομολόγησε το φονικό και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Επίσης στις 3 Ιουλίου λήφθηκαν φωτογραφίες και από υποδείξεις σκηνών στη Λευκωσία και το καταφύγιο των Σέρβων εκτελεστών.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν 3 μάρτυρες της αστυνομίας οι οποιοι εκτελούσαν χρέη φοτωγράφων και βρίσκονταν στις έρευνες. Έγινε εκτενής αναφορά σε ολες τις σκηνές της υπόθεσης καθώς και στα τεκμήρια που ανευρέθηκαν τόσο από τη σκηνή του φόνου όσο και από το όχημα που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστες με τους συνεργούς τους και εντοπίστηκε να φλέγεται σε παρακείμενο σημείο.

Επίσης κατά τη σημερινή δικάσιμο θα προβληθεί βίντεο από τη σκηνή του φόνου και την πορεία διαφυγής των εκτελεστών και των συνεργών τους.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, ο Αστυνομικός Γιώργος Χαραλάμπους άλλως ψύχραιμος που βρισκόταν στη σκηνή του φόνου και τραυματίστηκε από τα πυρά των εκτελεστών.

Ωστόσο η κατηγορούσα αρχή ζήτησε περαιτέρω χρόνο για την κατάθεσή του ούτως ώστε να υπάρξουν παραδεχτά γεγονότα.

 

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου