Εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα του δραπέτη και του συνεργού του – «Δεύτερη» η αστυνομία

Ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται ο 42χρονος Ουκρανός που κατάφερε να δραπετεύσει χθες το μεσημέρι από το Επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, αφού έπιασε στον ύπνο τα πάνοπλα μέλη της δύναμης.

Μέχρι στιγμής τόσο ο δραπέτης όσο και ο συνεργός του που τον ανέμενε στο χώρο του δικαστηρίου με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού παραμένουν άφαντοι ενώ πιθανό σενάριο είναι να έχουν διαφύγει στα κατεχόμενα.

Και αυτό, λόγω του ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους βρέθηκε χθες στην περιοχή του Αγίου Παύλου, πίσω από το Δημοτικό κολυμβητήριο.  Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών από τα δικαστήρια και το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και παρά το «χτένισμα» της περιοχής και το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, δεν τους πρόλαβε.  

Ωστόσο, για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας η αστυνομία δεν ανέφερε οτιδήποτε αφού λόγω του ότι έμεινε εκτεθειμένη κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε χθες ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, υπήρχε μαρτυρία αστυνομικού σε άλλο αστυνομικό, ότι λόγω του ότι ο 42χρονος είχε τυλιγμένα τα χέρια του με γάζες, τις χειροπέδες τους τις φόρεσαν με τα χέρια μπροστά και όχι από πίσω. Ακολούθως, λόγω του ότι ο ύποπτος εξέφρασε πόνους στα χέρια, όταν κατέβηκε από την κλούβα για να εισέλθει στο δικαστήριο, του αφαίρεσαν τις χειροπέδες, με αποτέλεσμα ο τρόπος διαφυγής του να γίνει ευκολότερος.

Παρόλα αυτά, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αστυνομικός κατέθεσε «τελικά» ότι ο 42χρονος φορούσε χειροπέδες αλλά δεν τις είχαν σφίξει αρκετά καθώς πονούσε τα χέρια του ενώ διέφυγε με αυτές και όπως υποστήριξε τις έβγαλε στη συνέχεια.

Για το όλο θέμα η αστυνομία δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση (μέχρι αυτή την ώρα που δημοσιεύεται το ρεπορτάζ) και η ηγεσία της δύναμης δεν έχει τοποθετηθεί ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε διοικητική έρευνα,

Δειτε Επισης

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»