Από κατόρθωμα σε κατόρθωμα–Ο δεσμοφύλακας, η «λάθος» σύλληψη και ο δραπέτης

Συνεχίζει τα «κατορθώματά» της η αστυνομία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να διατάζει τη μια διοικητική έρευνα μετά την άλλη ενώ το σώμα ασφαλείας της Κύπρου παραμένει άκρως εκτεθειμένο στα μάτια των πολιτών.

Τους τελευταίους δύο μήνες σημειώθηκαν τρία περιστατικά τα οποία ρεζίλεψαν ολόκληρη την αστυνομία και για τα οποία διατάχθηκαν διοικητικές έρευνες. 

Ωστόσο άγνωστο αν οι διοικητικές έρευνες διατάζονται αναγκαστικά λόγω του ότι βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και μετά το ντόρο μένουν στα συρτάρια, ή αν στόχος είναι να αποδοθούν ευθύνες, εάν βέβαια προκύπτουν.    

Πάντως για τα τελευταία δυο περιστατικά που αφορούσαν καταζητούμενους της Ιντερπόλ, η αστυνομία κατάφερε να γίνει και πάλι ρεζίλι στην ξένη υπηρεσία, αφού πριν καλά καλά τους ενημερώσουμε ότι «τσακώσαμε» τους υπόπτους, πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι μας ξέφυγαν.

Τα τελευταία «κατορθώματα»  

28 Νοεμβρίου 2016

Λοχίας των Κεντρικών φυλακών πέφτει θύμα βομβιστικής επίθεσης από πρόσωπα του υποκόσμου. Μια εβδομάδα προηγουμένως ενώπιον των αρχών έφθασαν πληροφορίες ότι εγκληματικά στοιχεία θα του ανατινάξουν το όχημα με αφορμή έρευνα που διενήργησε σε υπόδικο. Η αστυνομία αποφάσισε να φρουρεί την οικία του. Το βράδυ όπου θα «χτυπούσαν» οι νυχτοβάτες στο σημείο θεάθηκε ύποπτος ωστόσο η αστυνομία τον πείρε για «περαστικό» και τον άφησε να φύγει.

Η ηγεσία της δύναμης τρείς ημέρες αργότερα αποφάσισε να καταργήσει τα μέτρα ασφαλείας και έτσι οι βομβιστές ακριβώς μια εβδομάδα μετά από την ημέρα που δόθηκε η πληροφορία πέτυχαν τον στόχο τους ενώ ο δράστης ακολούθησε την πορεία που είχε ακολουθήσει και ο «περαστικός» το βράδυ που θεάθηκε στη σκηνή που φρουρείτο.

Για την υπόθεση διατάχθηκε διοικητική έρευνα αλλά άγνωστο το πόρισμα της ενώ δεν αποδόθηκε καμία ευθύνη.

16 Δεκεμβρίου 2016

Οι αστυνομικοί του αεροδρομίου Λάρνακας πέρασαν χειροπέδες σε Ρώσο επιχειρηματία που καταζητείτο από την Ιντερπόλ για υπεξαίρεση 100 εκ. ευρώ. 

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Ντιμίτρι Γερασιμένκο διευθύνει εργοστάσιο μεταλλουργίας στο Βολγκογκαρντ της Ρωσίας και είναι ιδιοκτήτης ομάδας καλαθόσφαιρας.

Ο Γερασιμένκο έφτασε στην Κύπρο και κατά τον έλεγχο διαβατηρίων διαπιστώθηκε πως εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των ρωσικών αρχών για υπεξαίρεση ύψους 6,5 δις ρουβλιών, δηλαδή 100 εκ. ευρώ.

Κατά τη διαδικασία στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης ενημέρωσαν πως δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης του στην Ρωσία. Πρόσθεσε πως η Γενική Εισαγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας επικοινώνησε με τις Ρωσικές αρχές οι οποίες επιβεβαίωσαν το γεγονός, σημειώνοντας ωστόσο πως εναντίον του 38χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του για άλλα αδικήματα τα οποία εκ παραδρομής δεν είχαν μεταβιβαστεί στην Ιντερπόλ. 

H εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου τερματισμό και απόσυρση της διαδικασίας για έκδοση του Γκερασιμένκο στη Ρωσία, αφού όπως εξήγησε το συγκεκριμένο ένταλμα είχε αποσυρθεί από τις Ρωσικές αρχές.

Ωστόσο στη συνέχεια η Ιντερπόλ ενημέρωσε τις Κυπριακές αρχές ότι ο 38χρονος είναι στην λίστα των καταζητούμενων και λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος η αστυνομία με ανακοίνωση της έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του αναφέροντας ότι καταζητείται.

Για την υπόθεση διατάχθηκε διοικητική έρευνα.

16 Ιανουαρίου 2017

Ο 42χρονος Ουκρανός που είχε συλληφθεί καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Ρωσικές αρχές ούτως ώστε να εκτίσει την ποινή φυλάκισης τους, 2 χρόνια για υπόθεση ναρκωτικών, δραπετεύει από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο 42χρονος μεταφέρθηκε από τις Κεντρικές φυλακές στο δικαστήριο γύρω στις 12 και 30 το μεσημέρι.

Η απόδραση ήταν καλά οργανωμένη αφού στο χώρο των δικαστηρίων τον ανέμενε συνεργός του με μοτοσικλέτα.

Ο 42χρονος φορούσε γάζες στα χέρια, πράγμα το οποίο επισήμανε στους αστυνομικούς, όπου τους ζήτησε να μην τον δέσουν σφιχτά με τις χειροπέδες. Οι αστυνομικοί του φόρεσαν χειροπέδες αλλά τον είχαν δεμένο με τα χέρια μπροστά και όχι πίσω ενώ μόλις εισήλθε στο δικαστήριο, τους τις έβγαλαν.

Ακολούθως ο 42χρονος ξέφυγε τους αστυνομικούς και άρχισε να τρέχει. Τον καταδίωξε μάταια αστυνομικός ενώ στη συνέχεια ο κρατούμενος επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα και έγινε «καπνός» με το συνεργό του.

Για την υπόθεση διατάχθηκε διοικητική έρευνα.
 

Δειτε Επισης

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ