Συνέδριο με θέμα «Σεξουαλικά εγκλήματα: Ποινή; Σωφρονισμός; Θεραπεία;»

  Συνέδριο με θέμα «Σεξουαλικά εγκλήματα: Ποινή; Σωφρονισμός; Θεραπεία;» διοργανώνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Πρόληψης των Βασανιστηρίων, που λειτουργεί εντός του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως, την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο και το Κωνστάντειον Κέντρο Εγκληματολογίας και Δικανικών Επιστημών.

«Η σεξουαλική εγκληματικότητα δικαιολογημένα επισύρει το ενδιαφέρον της Πολιτείας τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και φαίνεται να έχει αυξητικές τάσεις. Η φύση, η συχνότητα και οι δυσμενέστατες συνέπειες των αδικημάτων αυτών στα θύματα προκαλούν δικαιολογημένη αγανάκτηση και αποτροπιασμό. Γι` αυτό είναι αναγκαίο και επείγον να αναζητηθούν και να υιοθετηθούν πολιτικές, μέτρα και δράσεις που θα απαντούν μόνιμα και αποτελεσματικά στη σοβαρότητα αυτής της μορφής εγκληματικότητας σε όλες της τις μορφές» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το Συνέδριο φιλοδοξεί να προσφέρει ένα πλαίσιο συζήτησης και προβληματισμού επί των ζητημάτων που γεννούν τα σεξουαλικά εγκλήματα, αλλά και να εμπλουτίσει τον διάλογο, αναδεικνύοντας τους βασικούς άξονες για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας συντονισμένης δράσης από τους αρμόδιους φορείς.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, διακεκριμένες εισηγήτριες από την Κύπρο και την Αγγλία θα παρουσιάσουν τόσο την θεωρητική πλαισίωση των σχετικών ζητημάτων όσο και τις ενδεικνυόμενες πολιτικές, πρακτικές και μεθόδους που εφαρμόζονται ειδικότερα όσον αφορά την ποινική, σωφρονιστική και μετα-σωφρονιστική μεταχείριση των σεξουαλικών παραβατών.

Κατά την έναρξη, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και θα εισάγουν το θέμα η Επίτροπος Διοικήσεως και ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο.

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από τις Diana Louise Constantinides, Δικηγόρο Διεθνούς Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Λονδίνο, Άννα Αριστοτέλους, Διευθύντρια Φυλακών Κύπρου, δρ Hannah Merdian, Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Συνδέσμου για τη Μεταχείριση των Σεξουαλικών Παραβατών και Lynn Saunders, Κυβερνήτρια Φυλακών για Σεξουαλικούς Παραβάτες στην Αγγλία.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε Δικηγόρους, Εγκληματολόγους, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δικαστές.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού