Αναβολή της υπόθεσης εναντίον του Δήμου Πάφου και  του πρώην ΔΣ

Αναβολή ως τις 22 Μαΐου, στις 1100 το πρωί, πήρε η ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον του Δήμου Πάφου και σύσσωμου του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που αφορά συνολικά 29 κατηγορίες σχετικά με είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό διάπραξη ποινικού αδικήματος και κακόβουλη βλάβη σε περιουσία.
 
Την αναβολή ζήτησε ο κατήγορος Πολύκαρπος Πατατός. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκο Γεωργίου, ο πελάτης του και μάρτυρας κατηγορίας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας για τα οποία υποβάλλεται σε θεραπείες.
 
Δεν υπήρξε ένσταση στο αίτημα του κ. Γεωργίου από πλευράς των συνηγόρων υπεράσπισης.
 
Ανακοινώνοντας την αναβολή η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Δώνα Κωνσταντίνου και μετά από εξηγήσεις που έδωσαν οι δικηγόροι τους ανέφερε ότι προς το παρόν εντάλματα σύλληψης εναντίον των κατηγορούμενων Φαίδωνα Φαίδωνος, Μάκη Ρουσή, Πάμπου Χατζηζηνοβίου, Εύρου Λοϊζίδη και Γιώργου Σιαηλή οι οποίοι δεν ήταν παρόντες ενώπιον του δικαστηρίου θα είναι έως την επόμενη δικάσιμο υπό αναστολή.
 
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 29 κατηγορίες για ζημιές που υπέστη η εταιρεία μαρμάρων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών της, κατά τη διαδικασία κατεδάφισης τοίχου το Μαρκίδειου που εφαπτόταν στην επιχείρηση. Σημειώνεται ότι το Μαρκίδειο έχει κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί το νέο θέατρο της Πάφου.
 
Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία ότι μεταξύ 23/4/20016 με 24/4/2016 εισήλθαν στην περιουσία που είναι στην κατοχή του κατήγορου στην ενορία Αγίου Θόδωρου στο Δήμο Πάφου με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της κακόβουλης βλάβης σε περιουσία.
 
Με βάση το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι την 23/4/20016 και 24/4/2016 εσκεμμένα και παράνομα κατέστρεψαν περιουσία του κατήγορου ήτοι κατέστρεψαν τον τοίχο μαζί με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση που βρισκόταν επί του εν λόγω τοίχου.
 
Κατηγορούνται επίσης ότι την 7/5/2016 εσκεμμένα και παράνομα κατέστρεψαν περιουσία του Κατήγορου ήτοι κατέστρεψαν τις ράγες και το τραπέζι φαδιάσματος του κόπτη μαρμάρων, τον προφυλακτήρα του κινητήρα και το δίκτυο τροφοδοσίας νερού προς τα μηχανήματα κοπής μαρμάρων.
 
Κατηγορούνται ακόμη ότι κατέστρεψαν τον άξονα της λιαντικής μηχανής μαρμάρων, τα μεταλλικά στηρίγματα του υποστατικού, τα καλώδια ηλεκτρικής εγκατάστασης κόπτη μαρμάρων και τον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα κόπτη μαρμάρων που βρίσκονταν επί του τοίχου.
 
Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Δήμος Πάφου, ο Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Μάκης Ρουσής, ο Νίκος Σιμιλλίδης, ο Κώστας Ριαλάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Πάμπος Χατζηζηνοβίου, ο Γιώργος Σοφοκλέους,ο Πολύδωρος Πολυδώρου, ο Χρύσανθος Σαββίδης , η Μαρία Ζαβρού, ο Εύρος Λοιζίδης, ο Νίκος Κόγικκος, ο Φυλακτής Κωνσταντινίδης, ο Λάζαρος Ομήρου, ο Βάσος Δημητρίου, ο Άριστος Αριστοτέλους, ο Στέλιος Λεριός, ο Ανδρέας Χρυσάνθου, η Depcon Construction Ltd, ο Κυριάκος Γιακουμής, ο Ιάκωβος Γιακουμής και ο Γιώργος Σιαηλής.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό