Ένταλμα σύλληψης για Κυριάκο Μάγειρα

Το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον κατηγορούμενο Κυριάκο Μάγειρα ενέκρινε, τη Δευτέρα, η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Μαριλένα Μηλιώτου, η οποία έδωσε επίσης χρόνο για την εκτέλεση του, αναβάλλοντας την υπόθεση Focus για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο στις 22 Μαρτίου, το πρωί.
 
Η Δικαστής Μηλιώτου έκανε αποδεκτή την εισήγηση της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Έλλης Παπαγαπίου αφού το Δεκέμβριο το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο αποδέχθηκε αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον κατηγορούμενο, προκειμένου να καταστεί εφικτή η παρουσία του κατηγορούμενου ενώπιον του κυπριακού Δικαστηρίου και να επιτευχθεί η παραπομπή.
 
Ο δικηγόρος του κ Μάγειρα Ανδρέας Χαβιαράς επιχειρηματολόγησε ότι με βάση προηγούμενη απόφαση του Αρείου Πάγου σε σχέση με τις λεπτομέρειες των κατηγοριών που αφορούν τον πελάτη του ένα ένταλμα σύλληψης εναντίον του δεν θα είχε καμιά πιθανότητα εκτέλεσης.
 
Ανακοινώνοντας την απόφασή της η Δικαστής Μηλιώτου υπενθύμισε ότι με παλαιότερη ενδιάμεση απόφασή της έχει ήδη κρίνει ότι είναι απαραίτητη η φυσική ή αυτοπρόσωπη παρουσία όλων των κατηγορούμενων ενώπιον του Δικαστηρίου για σκοπούς παραπομπής της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο.
 
Κατά τη σημερινή δικάσιμο το Δικαστήριο αποδέχθηκε επίσης αίτημα των δικηγόρων του Μιχάλη Ζολώτα εν όψει της αναβολής για τροποποίηση των όρων εγγύησης του. Συγκεκριμένα, σήμερα ο κατηγορούμενος κλήθηκε από δικαστήριο να υπογράψει τραπεζική εγγύηση για το ποσό των 500.000 ευρώ (150.000 επιπρόσθετα από προηγουμένως), 200.000 ευρώ με ένα ή δύο αξιόχρεους εγγυητές, καθώς και προσωπική εγγύηση για 350.000 ευρώ.
 
Έκανε επίσης αποδεκτό το αίτημα άρσης των όρων για παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων, τοποθέτησης του ονόματος του στο stop list και καθημερινής εμφάνισης του στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού.
 
Στην υπόθεση κατηγορούμενοι είναι ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο Μιχάλης Ζολώτας, ο Κυριάκος Μάγειρας, ο Μιχάλης Φόλε, η κόρη του κ. Χριστοδούλου Αθηνά Χριστοδούλου, ο πρώην σύζυγος της Ανδρέας Κιζουρίδης και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group – MIG(πρώηνMarfin Financial Group - MFG) και Focus MaritimeCorp., ως νομικά πρόσωπα. Κατηγορούμενος ήταν και ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος όμως απεβίωσε.
 
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 29 κατηγορίες που αφορούν τα εξής εφτά αδικήματα: (1) Συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, (2) Δεκασμός δημόσιου λειτουργού, (3) Ενεργός δωροδοκία οικείων δημόσιων αξιωματούχων, (4) Δωροληψία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, (5) Κατάχρηση εξουσίας, (6) Κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, και (7) Αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί