Έρχεται Κύπρο για να δικαστεί η Έφη Ηροδότου – Άναψε το πράσινο φως το Εφετείο Αθηνών

Το πράσινο φως για την έκδοση της Νο 1 καταζητούμενης Έφης Ηροδότου άναψε το Εφετείο Αθηνών το οποίο μετά τη συναίνεση και της ίδιας αποφάσισε όπως εκδοθεί στην Κύπρο για να δικαστεί σε σχέση με το θανατηφόρο δυστύχημα που προκάλεσε τον Δεκέμβριο του 2007, έπειτα από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου.  

Η Έφη Ηροδότου που συνελήφθη μετά από χρόνια στην Ελλάδα την περασμένη Κυπριακή εκδίδεται στην Κύπρο μαζί με τους γονείς της, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν στην Κρήτη και ήταν καταζητούμενοι.

Μετά και την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, κλιμάκιο από την Κύπρο αναμένεται να μεταβεί στην Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να παραλάβουν τους κατηγορούμενους και να τους μεταφέρουν στην Κύπρο.

Η 30χρονη κατηγορείται για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη του 17χρονου και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

Οι γονείς της Έφης αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συνωμοσίας για την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, κατασκευής αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφίας, χρήσης πλαστών εγγράφων, παρεμβολής σε δικαστικές διαδικασίες, δωροδοκίας για ψευδορκία, καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και του συμβιβασμού κακουργημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Έφη Ηροδότου, το 2009, κρίθηκε ένοχη μόνο στην κατηγορία της εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος, για την οποία το Δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή, αποστέρηση του δικαιώματος κατοχής άδειας οδηγού για περίοδο 2 ετών και €120 έξοδα της διαδικασίας.

Για τις κατηγορίες οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και πρόκληση του δυστυχήματος αθωώθηκε.

Ακολούθως ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο κατά της αθωωτικής απόφασης όπου κατά τη δίκη διαπιστώθηκαν πλαστογραφήσεις και ψευδομαρτυρίες με σκοπό την αθώωση της κατηγορούμενης. Αποτέλεσμα να συλληφθούν δυο δικηγόροι οποίοι όμως στη συνέχεια αθωώθηκαν καθώς δεν είχαν ανάμιξη και δεν ήταν οι εξ αρχής συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενοι και μια λειτουργός της Νομικής υπηρεσίας η οποία στη συνέχεια παραιτήθηκε και ο Γενικός Εισαγγελέας απέσυρε την ποινική δίωξη της. Επίσης είχαν διωχθεί πειθαρχικά 2 αστυνομικοί και η υπόθεση και πάλι αποσύρθηκε.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό με το σκάνδαλο και το κουκούλωμα της υπόθεσης

 

Δειτε Επισης

Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών