Τετάρτη 25 Απρ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Πρώτα ενημέρωση και μετά σχολιασμός του πορίσματος λέει η Αστυνομία

  10/01/2017 17:25
Πρώτα ενημέρωση και μετά σχολιασμός του πορίσματος λέει η Αστυνομία

Πρώτα ενημέρωση και μετά σχολιασμός του πορίσματος λέει η Αστυνομία

  10/01/2017 17:25
Η Αστυνομία θα τοποθετηθεί επί του πορίσματος των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών αφού πρώτα ενημερωθεί επίσημα για το περιεχόμενο του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.
 
“Η Αστυνομία θα αναμένει επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενό του πορίσματος και θα τοποθετηθεί”, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελίδης.
 
Ο κ. Αγγελίδης υπενθύμισε επίσης ότι ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας στις 2 Αυγούστου 2016 αποτάθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα με την εισήγηση για διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, προσκομίζοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Αναφερόμενος στο τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου είχε πει συγκεκριμένα ότι “όσον αφορά στον πρόσφατο τετραπλό φόνο και τα εύλογα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν για το ρόλο μελών μας, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παρόλο που πρώτιστος στόχος μας ήταν και είναι η πλήρης εξιχνίαση της, έγιναν παράλληλα εξετάσεις και ως προς το ενδεχόμενο διαπλοκής και διαφθοράς μελών της Αστυνομίας”.
 
“Εξασφαλίστηκαν κάποιες πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα από πλευράς μελών της Αστυνομίας. Ως εκ τούτου, έχω αποταθεί στον Γενικό Εισαγγελέα με εισήγηση το διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται ότι είναι τίμια”, σημείωσε.
 
Ως θέμα αρχής, όπως είχε αναφέρει, “θεωρούμε ότι είναι ορθότερο η περαιτέρω διερεύνηση να ανατεθεί σε ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία”.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας