Πέμπτη 26 Απρ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Αυστηρή τιμωρία σε οδηγούς που δεν συμμορφώνονται με την Τροχαία εισηγείται η REACTION

  10/01/2017 15:11
Αυστηρή τιμωρία σε οδηγούς που δεν συμμορφώνονται με την Τροχαία εισηγείται η REACTION

Αυστηρή τιμωρία σε οδηγούς που δεν συμμορφώνονται με την Τροχαία εισηγείται η REACTION

  10/01/2017 15:11

Αυστηρή τιμωρία σε όσους οδηγούς δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας, εισηγείται, σε ανακοίνωσή του, το REACTION Youth for the Prevention.
 
Όπως αναφέρει, είναι δυστυχώς καθημερινό πλέον φαινόμενο, οδηγοί να αγνοούν τις υποδείξεις και ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τους κλειστούς δρόμους στα ορεινά και να κινούνται προς αυτές τις περιοχές. Δυστυχώς, το πρόβλημα αυτό γίνεται πιο οξύ τα Σαββατοκύριακα με τα ακινητοποιημένα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.
 
Σημειώνει ότι η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπογραμμίζει την αναγκαιότητά λήψη περαιτέρω μέτρων για μείωση του προβλήματος.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION, Μάριος Σταύρου αναφέρει ότι η τιμωρία για αυτούς τους ασυνείδητους οδηγούς που κινούνται σε χιονισμένους κλειστούς δρόμους ή/και χωρίς τα κατάλληλα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι αποτρεπτική.
 
«Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι για τον εαυτό και την οικογένεια τους, αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία, να προωθήσουν άμεσα αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που να λύνει τα χέρια της Αστυνομίας για να μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά της. Αυστηρή πρέπει να είναι επίσης η τιμωρία για όσους κινούνται εκτός του οδικού δικτύου με τα οχήματα τους και συγκεκριμένα σε χιονισμένες πλαγιές προφανώς για «ψυχαγωγικούς λόγους» μιας και πέρα από τις όποιες περιβαλλοντικές συνέπειες και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ίδιοι, είναι πολύ εύκολο να προκληθεί κάποιο ατύχημα με άτομα που διακινούνται πεζά στην περιοχή μιας και η ορατότητα πολλές φορές είναι περιορισμένη», προσθέτει.
 
Ο κ. Σταύρου αναφέρει, τέλος, ότι η REACTION είναι στη διάθεση της Πολιτείας να δώσει όλες τις βιβλιογραφικές αναφορές για νομοθεσίες άλλων χωρών για τα πιο πάνω θέματα, καθώς και τις εισηγήσεις τους επί του θέματος.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας