Αυστηρή τιμωρία σε οδηγούς που δεν συμμορφώνονται με την Τροχαία εισηγείται η REACTION

Αυστηρή τιμωρία σε όσους οδηγούς δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας, εισηγείται, σε ανακοίνωσή του, το REACTION Youth for the Prevention.
 
Όπως αναφέρει, είναι δυστυχώς καθημερινό πλέον φαινόμενο, οδηγοί να αγνοούν τις υποδείξεις και ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τους κλειστούς δρόμους στα ορεινά και να κινούνται προς αυτές τις περιοχές. Δυστυχώς, το πρόβλημα αυτό γίνεται πιο οξύ τα Σαββατοκύριακα με τα ακινητοποιημένα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.
 
Σημειώνει ότι η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπογραμμίζει την αναγκαιότητά λήψη περαιτέρω μέτρων για μείωση του προβλήματος.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION, Μάριος Σταύρου αναφέρει ότι η τιμωρία για αυτούς τους ασυνείδητους οδηγούς που κινούνται σε χιονισμένους κλειστούς δρόμους ή/και χωρίς τα κατάλληλα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι αποτρεπτική.
 
«Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι για τον εαυτό και την οικογένεια τους, αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία, να προωθήσουν άμεσα αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που να λύνει τα χέρια της Αστυνομίας για να μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά της. Αυστηρή πρέπει να είναι επίσης η τιμωρία για όσους κινούνται εκτός του οδικού δικτύου με τα οχήματα τους και συγκεκριμένα σε χιονισμένες πλαγιές προφανώς για «ψυχαγωγικούς λόγους» μιας και πέρα από τις όποιες περιβαλλοντικές συνέπειες και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ίδιοι, είναι πολύ εύκολο να προκληθεί κάποιο ατύχημα με άτομα που διακινούνται πεζά στην περιοχή μιας και η ορατότητα πολλές φορές είναι περιορισμένη», προσθέτει.
 
Ο κ. Σταύρου αναφέρει, τέλος, ότι η REACTION είναι στη διάθεση της Πολιτείας να δώσει όλες τις βιβλιογραφικές αναφορές για νομοθεσίες άλλων χωρών για τα πιο πάνω θέματα, καθώς και τις εισηγήσεις τους επί του θέματος.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»