Κύβος ερρίφθη! Η ώρα για τα «κάλαντα των ανακριτών για τους Σέρβους εκτελεστές

Πέντε μήνες μετά τον αναγκαστικό διορισμό τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για τη διερεύνηση των «κατορθωμάτων» της αστυνομίας σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο προαναγγέλλοντας τις μαζικές δολοφονίες, το πόρισμα ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, σήμερα θα παραδοθεί τελικά το πόρισμα στον Γενικό Εισαγγελέα μέσα από το οποίο αποδεικνύονται πράματα και θάματα για το χειρισμό της υπόθεσης ενώ όπως είχαμε αποκαλύψει προ καιρού προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες στην αστυνομία και σε στελέχη της που βρίσκονται στα ψηλά δώματα της δύναμης.

Οι ποινικοί ανακριτές διορίστηκαν μετά τις απανωτές αποκαλύψεις των ΜΜΕ με έγγραφα «φωτιά» που έδειχναν τις άκρως αποκαλυπτικές πληροφορίες που έδωσε η Ιντερπόλ για την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο όπου με Κύπριους συνεργούς, οι οποίοι επίσης κατονομάστηκαν, σχεδίαζαν αρχικά τη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Ωστόσο με φόντο τις διασυνδέσεις ένστολων με πρόσωπα του υποκόσμου η αστυνομία, είτε από ανικανότητα, είτε από «λάθος χειρισμούς», είτε από σκόπιμη αμέλεια, άφησε όλους τους ύποπτους ανενόχλητους ενώ οι γνωστοί άγνωστοι διεφθαρμένοι είχαν ενημερώσει μέχρι και το «στρατόπεδο» των εκτελεστών για τις πληροφορίες της Ιντερπόλ.

Αποτέλεσμα των «κατορθωμάτων», οι εμπλεκόμενοι να συνεχίσουν το έργο τους και 2 μήνες μετά να διαπραχθεί το τετραπλό φονικό με τις «ευλογίες» της αστυνομίας.

Βαρύτατες ευθύνες

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, από το πόρισμα των ποινικών ανακριτών προκύπτει ξεκάθαρα τόσο η ανικανότητα της αστυνομίας στην όλη υπόθεση όσο και η διαφθορά αστυνομικών, ενώ τεράστια είναι τα λάθη γύρω από τις πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία από την Ιντερπόλ τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η μη ενημέρωση των Κεντρικών φυλακών για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες βαρυποινίτη με τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών, τα τηλέφωνα του οποίου παρακολουθούσε η Ιντερπόλ, και οργάνωναν την δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη ενώ μιλούσαν μέχρι και για την αμοιβή τους και για το αν ήταν εύκολος ή όχι ο στόχος. Παρόλα αυτά η αστυνομία δεν ζήτησε ποτέ από τις φυλακές τις τηλεφωνικές κλήσεις που καταγράφονται με βάση νόμου ούτως ώστε να διερευνήσει, να προχωρήσει σε συλλήψεις και να αποτρέψει το έγκλημα. Επίσης οι αρχές δεν μπήκαν ούτε στο κόπο, έτσι για το θεαθήναι, να ανακρίνουν υπόπτους που κατονόμασε η Ιντερπόλ.    

Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αποδεικνύεται αδράνεια και στην περίπτωση του δεσμοφύλακα που σε βάρος του η Ιντερπόλ έστειλε απόδειξη με χρηματικό ποσό που στάλθηκε στον Σέρβο εκτελεστή με οδηγίες που έλαβε από άλλο πρόσωπο, που επίσης κατονομάστηκε, και εντούτοις δεν ανακρίθηκε ποτέ και δεν διερευνήθηκαν τα στοιχεία.

«Τρίζουν» καρέκλες…

Σε ότι αφορά τις ευθύνες ανάμεσα στην ηγεσία της αστυνομίας και για το ποιος γνώριζε και ποιος όχι, και για το ποιος έδινε τις οδηγίες και ποιος όχι, το μπαλάκι των ευθυνών συνέχισε να πηγαινοέρχεται και ενώπιον των ποινικών ανακριτών.

Οι υφιστάμενοι «έδιναν» τους προϊστάμενους και οι προϊστάμενοι τους υφιστάμενους ενώ κάποιοι επιχείρησαν να εμφανιστούν άμοιροι ευθηνών, ωστόσο τους «κάρφωσαν» τα έγγραφα και οι καταθέσεις συναδέλφων τους.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας βρίσκονται εκτεθειμένα από το πόρισμα με αποτέλεσμα να «τρίζουν» οι καρέκλες τους. Είτε για τις οδηγίες που έδιναν, είτε για τις οδηγίες που δεν έδιναν, είτε γιατί γνώριζαν και έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια είτε ακόμη και γιατί έπρεπε να γνωρίζουν και δεν γνώριζαν…      

Επίσης ενώπιον των ανακριτών κάποιοι επιχείρησαν να στρέψουν τα βλέμματα αλλού επισκιάζοντας την όλη υπόθεση με το θέμα των διαρροών στα ΜΜΕ, που στην συγκεκριμένη περίπτωση αν δεν ήταν οι δημοσιογράφοι η υπόθεση θα είχε κουκουλωθεί και ενδεχομένως να τους βόλευε, ενώ τον ίδιο ζήλο οι ίδιοι δεν υπέδειξαν όταν οι απόρρητες πληροφορίες διέρρευσαν στον υπόκοσμο ή στην αποτροπή των εγκλημάτων.

 

  Δείτε το βίντεο με την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο που εξασφάλισε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ  

 

 

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου