Συνελήφθη ο ένας από τους πέντε καταζητούμενους για το φόνο στη Δερύνεια

Στα χέρια της κυπριακής αστυνομίας βρίσκεται από τις 12.30 το μεσημέρι ένας Ινδός ηλικίας 21 χρόνων, ο οποίος φέρεται να ενέχεται στην υπόθεση φόνου ομοεθνή του στη Δερύνεια, και συνελήφθη χθες βράδυ στο οδόφραγμα Περγάμους από τις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, ενώ προσπαθούσε να περάσει στα κατεχόμενα.  

 

Όπως δήλωσε ο Αντρέας Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «γύρω στις 21.10 χθες ο Ινδός ανακόπηκε από μέλη της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας στο οδόφραγμα  Περγάμους, έδαφος Βρετανικών Βάσεων, στην προσπάθεια του να περάσει στις κατεχόμενες περιοχές, συνοδευόμενος από δυο υπηκόους  του Πακιστάν, οι οποίοι τον μετέφεραν στο οδόφραγμα με το αυτοκίνητο του ενός από αυτούς".  

 

Πρόσθεσε ότι «τα τρία άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και  σήμερα έγινε ενώπιον του δικαστηρίου η διαδικασία παράδοσης τους στις κυπριακές αρχές. Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι οι Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας παρέδωσαν στην Κυπριακή Αστυνομία τα τρία άτομα τα οποία και συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψής τους».  

 

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, αύριο το πρωί οι τρεις αλλοδαποί θα παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.  

 

Ο Ινδός αντιμετωπίζει κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεων που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, τραυματισμού, μαχαιροφορίας και κατοχής επιθετικών οργάνων ενώ οι δύο Πακιστανοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος.    

 

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, χωρίς μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα, προς εντοπισμό των υπόλοιπων τεσσάρων Ινδών οι οποίοι φέρονται να επιτέθηκαν εναντίον έξι ομοεθνών τους σε διαμέρισμα στη Δερύνεια, με μαχαίρια, σιδηρολοστούς, τσεκούρια και ξύλινα ρόπαλα.  

 

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο θάνατος ενός 23χρονου, ο σοβαρός τραυματισμός δεύτερου, ενώ δύο άλλοι Ινδοί τραυματίστηκαν ελαφρά.  

 

Εναντίον δύο Ινδών ηλικίας 21 και 24 ετών είχαν εκδοθεί την Τετάρτη εντάλματα σύλληψης, ενώ χθες ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των άλλων δύο, ηλικίας 21 και 23 ετών και η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψής τους.  

 

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τεσσάρων καταζητούμενων τοποθετήθηκαν στον κατάλογο alert.

Ο συλληφθείς είναι ο πέμπτος Ινδός, του οποίου τα στοιχεία δεν είχαν μέχρι χθες ταυτοποιηθεί.

 

Η Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της Δικοινοτικής Επιτροπής για το Έγκλημα και τα Εγκληματολογικά Θέματα, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον οι καταζητούμενοι διέφυγαν στα κατεχόμενα από σημεία τα οποία δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.   

 
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών