Φόνος στη Δερύνεια – Όλα ξεκίνησαν με έναν τσακωμό σε κλαμπ

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας προς εντοπισμό των πέντε νεαρών Ινδών, οι οποίοι ενέχονται στην υπόθεση του φόνου συμπατριώτη τους, που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στη Δερύνεια.
 
Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου ανέφερε ότι εναντίον των δύο Ινδών, ηλικίας 21 και 24 ετών, εξεδόθησαν χθες εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται.
 
Σήμερα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των άλλων δύο, ηλικίας 21 και 23 ετών, εξεδόθησαν και γι’ αυτούς εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται, ενώ τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους έχουν τοποθετηθεί στον κατάλογο alert. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του πέμπτου Ινδού και η Αστυνομία συγκεντρώνει πληροφορίες προκειμένου να εκδοθεί και γι’ αυτόν ένταλμα σύλληψης.
 
Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της Δικοινοτικής Επιτροπής για το Έγκλημα και τα Εγκληματολογικά Θέματα, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον οι καταζητούμενοι διέφυγαν στα κατεχόμενα από σημεία τα οποία δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.  
 
Ανέφερε ακόμα ότι «χθες βράδυ η Αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε σπίτια και διαμερίσματα προς εντοπισμό των καταζητούμενων τόσο στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου όσο και στη Λάρνακα, χωρίς όμως αποτέλεσμα”.
 
Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, “ύστερα από πληροφορίες, διεξήχθηκε έρευνα σε σπίτια και διαμερίσματα φίλων και γνωστών των καταζητούμενων που είτε επισκέπτονταν κατά καιρούς είτε σύχναζαν».  
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «τα τεκμήρια που είχαν συγκεντρωθεί χθες από τη σκηνή μεταφέρθηκαν σήμερα στα εργαστήρια της Αστυνομίας για τις απαραίτητες εξετάσεις».  
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως η Αστυνομία έλαβε χθες πέντε καταθέσεις από τους Ινδούς, οι οποίοι δέχθηκαν την επίθεση από τους πέντε ομοεθνείς τους στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στη Δερύνεια.
 
«Συνολικά στο διαμέρισμα την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν επτά Ινδοί, ενώ αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από το νεαρό, ο οποίος είναι σοβαρά τραυματίας και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου», πρόσθεσε.  
 
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, «από τις καταθέσεις διευκρινίστηκε ότι η αιτία του επεισοδίου ήταν λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των 12 Ινδών που σημειώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ σε χώρο διασκέδασης με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στην τραγική επίθεση στο διαμέρισμα που διέμεναν οι επτά στη Δερύνεια».  
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι οι Ινδοί είναι ηλικίας από 21 μέχρι 25 ετών και ορισμένοι από αυτούς είναι φοιτητές και ορισμένοι πρώην φοιτητές. Εξηγώντας τον όρο «πρώην φοιτητές», ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι ορισμένων έληξε το συμβόλαιο με το ιδιωτικό κολέγιο στο οποίο φοιτούσαν και θα έπρεπε είτε να ξανακάνουν εγγραφή για το νέο ακαδημαϊκό έτος είτε να επιστρέψουν στη χώρα τους.  
 
Σημειώνεται ότι τα αίτια του θανάτου του νεκρού Sarpet Sigh, 23 ετών, θα εξακριβωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή η οποία άρχισε στις 10.30 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.  
 
Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις δύο χθες τα ξημερώματα, ομάδα από πέντε Ινδούς, φέρεται να έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος στο οποίο διέμεναν επτά ομοεθνείς τους, στην Οδό Ελευθερίας, στη Δερύνεια, τους επιτέθηκαν και άρχισαν να τους χτυπούν με μαχαίρια, σιδερολοστούς, τσεκούρια και ξύλινα ρόπαλα.
 
Αμέσως μετά την επίθεση, οι πέντε Ινδοί διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ λίγο πριν τις 02.30 τα ξημερώματα τέσσερα από τα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση μετέβησαν στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και ζήτησαν βοήθεια.
 
Η Αστυνομία κάλεσε ασθενοφόρο και μετέφερε τον ένα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.
 
Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι άλλοι και αφού εξετάστηκαν από τους γιατρούς διαπιστώθηκε ότι φέρουν τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα.
 
Η κατάσταση της υγείας του ενός τραυματία είναι κρίσιμη, ενώ οι άλλοι δύο είναι ελαφρά τραυματισμένοι.  
 
Στη σκηνή έσπευσαν ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Επαρχίας Αμμοχώστου, ο Διευθυντής των Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας, ο Διευθυντής του ΤΑΕ του Αρχηγείου, μέλη της ΥΠΕΓΕ και μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ενώ αυτοψία στη σκηνή διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα.
 
Διαβάστε επίσης
 
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για τον φόνο στη Δερύνεια
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα κατεχόμενα για τα πλαστά διπλώματα-Χειροπέδες και σε δημοσιογράφο
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»