Το σωφρονιστικό σύστημα συγκριτικό στοιχείο του κοινωνικού πολιτισμού

Το 2016 εισήχθηκαν νέες διαδικασίες, νέα σωφρονιστικά μέτρα και δημιουργήθηκαν δεδομένα τα οποία ουδέποτε προηγουμένως γνώρισαν οι φυλακές, που καθιστούν το σωφρονιστικό σύστημα συγκριτικό στοιχείο του κοινωνικού πολιτισμού της Κύπρου, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, κόβοντας τη βασιλόπιτα για το προσωπικό των κεντρικών φυλακών.
 
Πρόσθεσε ότι υπάρχει πλέον ανεπτυγμένο σύστημα εκπαίδευσης κρατουμένων, το οποίο μπορεί να λεχθεί ότι ανταγωνίζεται τα πιο σύγχρονα συστήματα που εφαρμόζονται σε φυλακές προηγμένων χωρών.
 
Καυχόμαστε ότι εφαρμόζουμε ένα σύστημα το οποίο μπορεί να προσφέρει πραγματική βοήθεια στους κρατούμενους, την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν με την αποφυλάκιση για την επανένταξή τους στην κοινωνία, συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι πετύχαμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση στους κρατουμένους.
 
Είπε επίσης ότι “πρακτικές και διαδικασίες που καταρράκωναν την προσωπικότητα των κρατουμένων αποτελούν πλέον οριστικό παρελθόν”, καθώς σήμερα οι κρατούμενοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους ώστε με την αποφυλάκισή τους να μην βρεθούν στο περιθώριο και να καταλήξουν πίσω στις φυλακές.
 
“Αλλαγές υπήρξαν στις υποδομές, εισήχθησαν νέα προγράμματα ψυχαγωγίας και για την υποδοχή του 2017 εγκαταστάθηκε σύστημα καλωδιακής τηλεόρασης” είπε και ανέφερε ότι οι φυλακές αποτελούν συγκρίσιμο στοιχείο κοινωνικού πολιτισμού.
 
Ο Υπουργός ευχήθηκε προς το προσωπικό των φυλακών καλύτερο και πιο παραγωγικό 2017 σε σχέση με το 2016, ζητώντας όπως με τον ίδιο ζήλο και υπευθυνότητα συνεχιστεί το παραγωγικό έργο που επιτελέσθηκε το 2016, που αποτελεί μια από τις πλέον παραγωγικές χρονιές για το τμήμα φυλακών, όπως ανέφερε. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι με την ίδια στοχο - προσέγγιση θα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην προσπάθεια της Διεύθυνσης των φυλακών για πλήρη αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος.
 
Η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών Άννα Αριστοτέλους ευχόμενη καλή χρονιά διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο η εφαρμογή της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης σωφρονισμού και δήλωσε βέβαιη για τη στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργού.
 
 
  
 

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα