Υπό 8ήμερη κράτηση οι Βρετανοί που πιάστηκαν με ναρκωτικά

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον τριών Βρετανών, μόνιμων κατοίκων Πάφου, για κατοχή κάνναβης, κοκαΐνης και μεγάλου χρηματικού ποσού.
 
Οι τρεις Βρετανοί, ηλικίας 35, 47 και 52 χρόνων, βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όταν μέλη της ΥΚΑΝ μετά από αξιολόγηση πληροφοριών εντόπισαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και μεγάλο χρηματικό ποσό. Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι τρεις να αποτελούν μέρος κυκλώματος που διοχέτευε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές του νησιού.
 
Η σύλληψη των δύο έγινε αρχικά όταν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, προσπάθησαν να ανακόψουν χθες στην Πάφο, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 35χρονος Βρετανός με συνοδηγό 47χρονο συμπατριώτη του. Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των μελών της ΥΚΑΝ, κινήθηκε με πισινή ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να κτυπήσει σε υπηρεσιακό όχημα και να ακινητοποιηθεί.
 
Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος ανευρέθηκαν εννέα συνολικά σακούλια που περιείχαν ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους 280 γραμμαρίων περίπου, καθώς επίσης και μια ζυγαριά ακριβείας.
 
Οι δυο Βρετανοί, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκαν υπό κράτηση. Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους. Στην οικία του 47χρονου ανευρέθηκαν τρία νάιλον σακούλια που περιείχαν κάνναβη, βάρους τριών περίπου γραμμαρίων, ενώ στην οικία του 35χρονου βρέθηκε σε κρύπτη το χρηματικό ποσό των €6.700. Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση προέκυψε μαρτυρία εναντίον τρίτου προσώπου, επίσης Βρετανού, ηλικίας 52 ετών, που συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν 150 γραμμάρια κάνναβης και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»