«Ανταλλαγή πυρών» για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών - Κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους

Στο τέλος βρίσκονται οι έρευνες των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν, αναγκαστικά, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Γενικό Εισαγγελέα μετά τις απανωτές αποκαλύψεις των ΜΜΕ με έγγραφα «φωτιά» σε σχέση με τα «κατορθώματα» της αστυνομίας στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών, που έφθασαν στην Κύπρο για μαζικές δολοφονίες αλλά οι αρχές, με φόντο τη διαφθορά, τους άφησαν ανενόχλητους και έκλεισαν την υπόθεση στα συρτάρια.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, από τις έρευνες προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες σε στελέχη της αστυνομίας τα οποία είχαν στα χέρια τους από την Ιντερπόλ αποκαλυπτικές πληροφορίες για την οργάνωση των εγκλημάτων και τους εμπλεκόμενους αλλά αντί να προχωρήσουν σε διερεύνηση, όχι μόνο διέρρευσαν τις πληροφορίες στον υπόκοσμο και στο στρατόπεδο που έφερε τους εκτελεστές, δεν τόλμησαν να «αγγίξουν» τους υπόπτους που κατονομάστηκαν. Αποτέλεσμα 2 μήνες μετά, με τις «ευλογίες» της αστυνομίας, να φθάσουν στην Κύπρο νέοι εκτελεστές και να ακολουθήσει το τετραπλό φονικό και η αστυνομία να «κοιμάται» τον ύπνο του δικαίου.  Είτε από ανικανότητα, είτε από «λάθος χειρισμούς», είτε από σκόπιμη αμέλεια…

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, προκύπτει ξεκάθαρα τόσο η ανικανότητα της αστυνομίας στην όλη υπόθεση όσο και η διαφθορά αστυνομικών, ενώ τεράστια είναι τα λάθη γύρω από τις πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία από την Ιντερπόλ τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η μη ενημέρωση των Κεντρικών φυλακών για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες βαρυποινίτη με τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών, τα τηλέφωνα του οποίου παρακολουθούσε η Ιντερπόλ, και οργάνωναν την δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη ενώ μιλούσαν μέχρι και για την αμοιβή τους και για το αν ήταν εύκολος ή όχι ο στόχος. Παρόλα αυτά η αστυνομία δεν ζήτησε ποτέ από τις φυλακές τις τηλεφωνικές κλήσεις που καταγράφονται με βάση νόμου ούτως ώστε να διερευνήσει, να προχωρήσει σε συλλήψεις και να αποτρέψει το έγκλημα.

Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, αποδεικνύεται αδράνεια και στην περίπτωση του δεσμοφύλακα που σε βάρος του η Ιντερπόλ έστειλε απόδειξη με χρηματικό ποσό που στάλθηκε στον Σέρβο εκτελεστή με οδηγίες που έλαβε από άλλο πρόσωπο, που επίσης κατονομάστηκε, και εντούτοις δεν ανακρίθηκε ποτέ και δεν διερευνήθηκαν τα στοιχεία.

Προϊστάμενοι VS Υφιστάμενοι

Από τους ποινικούς ανακριτές για κατάθεση κλήθηκαν δεκάδες πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία αστυνομικοί, προϊστάμενοι τμημάτων, η ηγεσία της αστυνομίας, η Διευθύντρια των Φυλακών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δημοσιογράφοι καθώς και πρόσωπα που κατονομάστηκαν από την Ιντερπόλ.

Το μπαλάκι των ευθυνών ανάμεσα στους προϊστάμενους και τους υφιστάμενους πηγαινοερχόταν, για αυτό και κάποιοι κλήθηκαν για δεύτερη φορά για κατάθεση, καθώς προέκυψε ένα αλαλούμ για το ποιοι γνώριζαν και ποιοι όχι, ποιοι έδιναν οδηγίες και ποιοι επιχειρούν να εμφανιστούν άμοιροι ευθυνών.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, οι απλοί αστυνομικοί κατέθεσαν ότι λάμβαναν οδηγίες από τους προϊστάμενους τους (υπεύθυνοι τμημάτων) οι οποίοι από την πλευρά τους κατέθεσαν ότι και οι ίδιοι λάμβαναν οδηγίες από τους δικούς τους προϊστάμενους (ηγεσία της αστυνομίας συμπεριλαμβανομένου και Αρχηγού και Βοηθού) και τους οποίους ενημέρωναν. Ωστόσο η ανώτατη πυραμίδα της αστυνομίας κατέθεσε ότι δεν ήταν ενημερωμένοι για τις ενέργειες των υφιστάμενων της.

Ενώπιον των ποινικών ανακριτών κατατέθηκαν όλα τα έγγραφα με υπογραφές προϊσταμένων τμημάτων, του βοηθού Αρχηγού, του ιδίου του Αρχηγού καθώς και αστυνομικών που υπέγραφαν τα πρακτικά με τις ενέργειες τους και από όπου λάμβαναν οδηγίες και με βάση αυτά επιχειρείται να στηθεί το πάζλ των ευθυνών.

Επίσης ενώπιον των ανακριτών κάποιοι επιχείρησαν να στρέψουν τα βλέμματα αλλού επισκιάζοντας την όλη υπόθεση με το θέμα των διαρροών στα ΜΜΕ, που στην συγκεκριμένη περίπτωση αν δεν ήταν οι δημοσιογράφοι η υπόθεση θα είχε κουκουλωθεί και ενδεχομένως να τους βόλευε, ενώ τον ίδιο ζήλο οι ίδιοι δεν υπέδειξαν όταν οι απόρρητες πληροφορίες διέρρευσαν στον υπόκοσμο ή στην αποτροπή των εγκλημάτων.

Το πόρισμα των ποινικών ανακριτών αναμένεται να είναι έτοιμο και να παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα μετά τα γιορτή των Φώτων όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα ενώ οι ποινικοί ανακριτές θα καταθέσουν σε ποιους καταλογίζονται ευθύνες.

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό