Ο «χάρτης» των δολοφονιών του 2016 – Στα «φόρτε» του ο υπόκοσμος (pics)

Στα «φόρτε» του ο υπόκοσμος και το 2016 αφού μετά το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε το 2013, φέτος σημειώθηκε το δεύτερο ρεκόρ μαζικών δολοφονιών στην Κύπρο με φόντο τον υπόκοσμο και τις φατρίες.

Τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό που συγκλόνισε την Κύπρο, οι στυγνοί εγκληματίες κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, ακριβώς την ίδια ημέρα (23 Ιουνίου), και να φέρουν εις πέρας, με απόλυτη επιτυχία, το συμβόλαιο θανάτου που υπογράφηκε σε βάρος του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, πιάνοντας στον ύπνο την αστυνομία η οποία ήταν ενήμερη.

Πριν το στυγερό έγκλημα στην Κύπρο έφθασαν και Σέρβοι εκτελεστές όπου «προανήγγειλαν» τις μαζικές δολοφονίες και η Ιντερπόλ σήμανε συναγερμό στην αστυνομία προειδοποιώντας ότι επίκειται η πρώτη εκτέλεση με υποψήφιο θύμα τον Αλέξη Μαυρομιχάλη. Ωστόσο η αστυνομία παρέμεινε στον ύπνο του δικαίου και έτσι ο υπόκοσμος δρούσε ανενόχλητος. Αποτέλεσμα να γίνουμε ρεζίλη διεθνώς με τις διαρροές στον υπόκοσμο που τίναξαν την υπόθεση στον αέρα, να δουν το φως της δημοσιότητας τα «κατορθώματα» της αστυνομίας και η υπόθεση αναγκαστικά να βγει από τα συρτάρια που την έθαψαν και να οδηγηθεί  σε ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές αφού το μπαλάκι των ευθυνών πηγαινοερχόταν.    

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2016 διαπράχθηκαν 10 δολοφονίες, εκ των οποίων κάποιες με φόντο τον υπόκοσμο ενώ διαπράχθηκαν 7 απόπειρες φόνου. Επίσης κατά το 2016 σημειώθηκαν 3 οικογενειακές τραγωδίες.

Σε σχέση με πέρσι διαπράχθηκαν 2 λιγότερες δολοφονίες (12) ενώ το 2014 διαπράχθηκαν 10 φόνου και το 2013, 11 φόνοι.

Αναλυτικά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν το 2016:

Στόχος ο «Τσικίτο»

1 Μαρτίου: Άριστος σκοπευτής εκτέλεσε τον 40χρονο Γιώργο Γεωργίου, άλλως «Τσικίτο», την ώρα που προσπαθούσε να εισέλθει στο σπίτι του στην Πύλα. Ο εκτελεστής έστησε καρτέρι από ύψωμα σε παρακείμενο χωράφι δίπλα στην οικία του θύματος και πυροβόλησε με στρατιωτικό τυφέκιο από απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο που έπεσε νεκρός ο Γεωργίου.

Ο Γεωργίου δέχθηκε συγκεκριμένα δύο κτυπήματα από πυροβόλο όπλο. Το πρώτο τον έπληξε από πίσω στη δεξιά ωμοπλάτη και το βλήμα βγήκε από το δεξί χέρι πάνω στο βραχίονα. Αμέσως μετά που δέχθηκε το πρώτο κτύπημα, ο Γεωργίου γύρισε προς το μέρος του δολοφόνου και έτσι δέχθηκε δεύτερο κτύπημα μπροστά στο στήθος, που έπληξε καρδιά και πνεύμονα και βγήκε πίσω δεξιά.

Το θύμα, το οποίο ήταν γνωστός στις αρχές ενώ ήταν ιδιοκτήτης καζίνο, είχε καταγγείλει επανειλημμένως πως κινδυνεύει η ζωή του. Μάλιστα μια εβδομάδα πριν δολοφονηθεί είχε μεταβεί στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας και ανέφερε ξανά τις συγκεκριμένες πληροφορίες ενώ λάμβανε και ο ίδιος μέτρα αυτοπροστασίας τοποθετώντας και κάμερες ασφαλείας στην κατοικία όπου είχε μετακομίσει πρίν απο τρείς μήνες.

Δολοφόνησε τη σύζυγο του

3 Μαρτίου: Νέα οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στην κοινότητα Περβολιών στη Λάρνακα με θύμα 77χρονη, η οποία έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του 80χρονου εν διαστάσει συζύγου της. Το έγκλημα έγινε στην οικία του θύματος, σε αγρόκτημα στην περιοχή του Πύργου της Ρήγαινας, κοντά στο Δημοσιογραφικό Χωριό.

Ο σύζυγος έριξε πέντε πυροβολισμούς στη γυναίκα του με περίστροφο.

Πρόκειται για ζεύγος ηλικιωμένων το οποίο έχει δύο ενήλικα παιδιά. Το θύμα είναι η Ζωή Κατσαρή ηλικίας 77 ετών και δράστης ο Γιάγκος Κατσαρής 80 ετών.

Με βάση τα υπό διερεύνηση στοιχεία το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι οικονομικές διαφορές.

Αυτόπτης μάρτυρας στο φόνο ήταν η οικιακή βοηθός, η οποία διέμενε με την 77χρονη και η οποία ήταν το πρόσωπο που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο δράστης, ο οποίος μετά τη δολοφονία παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος, συνελήφθηκε από την Αστυνομία ενώ λόγω της ηλικίας του καταδικάστηκε μόνο σε 8 χρόνια φυλάκιση.

Σκότωσε με σκεπάρνι την πεθερά της

22 Μαρτίου: Νύφη σκότωσε την πεθερά της και μετά να αυτοκτόνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή Γερμασόγειας. Η μία βρέθηκε με λιωμένο κεφάλι στο κρεβάτι και η δεύτερη σε μια καρέκλα, ενώ δίπλα της βρέθηκε αριθμός χαπιών.

Θύμα η Ευανθία Χαραλάμπους και δράστης η νύφη της Ζινάϊτα Χαραλάμπους, ομογενής από τη Γεωργία.

Όπως διαπιστώθηκε, η  57χρονη νύφη  σκότωσε με σκεπάρνι την 61χρονη Ελληνοκύπρια πεθερά της και στη συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή της.

Οι σοροί βρέθηκαν από τον 44χρονο γιο της 61χρονης και σύζυγο της 57χρονης.

Αιχμηρό εργαλείο γεμάτο αίματα βρέθηκε στον κάλαθο των αχρήστων έξω από την κουζίνα ενώ η 57χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Γείτονες υποστηρίζουν ότι στο σπίτι προκαλούνταν συχνοί καυγάδες και καλούσαν την Αστυνομία να παρέμβει. H οικογένεια παρακολουθούνταν από το Γραφείο Ευημερίας.

Δολοφονία με φόντο… βεντέτα για ναρκωτικά

25 Απριλίου: Δολοφονία με αφορμή υποθέσεις ναρκωτικών διαπράχθηκε τα ξημερώματα στη Λάρνακα, με θύμα τον 40χρονο Παναγιώτη Χριστοδούλου γνωστός ως «Γιώτης το κορμί» και δράστη τον Γιώργο Ξιούρουπα, 45 ετών.

Δράστης και θύμα είχαν συνάντηση σε νυχτερινό κέντρο και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λογομάχησαν. Ακολούθως ο 45χρονος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε αρκετές φορές εξ επαφής το θύμα του.

Στη συνέχεια ο Ξιούρουπας έφυγε από το νυχτερινό κέντρο με μια άσπρη BMW και ενώ προσπάθησε να περάσει στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα των Στροβιλιών.

Το θύμα είχε συλληφθεί πριν από δυο μέρες για υπόθεση ναρκωτικών ενώ «έδωσε» στις αρχές τον Ξιούρουπα γεγονός που άναψε τα αίματα.

Ο Ξιούρουπας συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στον Κάτω Πύργο και παραδέχθηκε τις πράξεις του.  Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 20 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Φόνος με χορήγηση νοθευμένων ναρκωτικών

12 Ιουνίου: Τα νοθευμένα ναρκωτικά, ή κάποια παρενέργεια τους, οδήγησαν ξαφνικά στο θάνατο 35χρονο Λεμεσιανό. Ο 35χρονος, είχε μεταβεί χθες μαζί με τον αδελφό του σε συγκεκριμένο υποστατικό στην περιοχή Τραχωνίου, απ’ όπου προμηθεύτηκαν ναρκωτικά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος έκανε στο σημείο χρήση ναρκωτικών και ακολούθως μέχρι τα δύο αδέλφια να φτάσουν στο σπίτι του, ο 35χρονος λιποθύμησε.

Ο αδελφός του τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Λεμεσού αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε υποκύψει στο μοιραίο.  Η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 28χρονου που όπως προέκυψε από τις εξετάσεις διέθεσε  ναρκωτικά στον 35χρονο, ενώ για την ίδια υπόθεση συνελήφθη 22χρονος. Και οι δυο αντιμετωπίζουν την κατηγορία του φόνου.

«Έριξαν» τον Καλοψιδιώτη – Δεύτερο ρεκόρ μαζικών εκτελέσεων

23 Ιουνίου: Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα (23 Ιουνίου 2012),  νέα μαζική δολοφονία διαπράχθηκε στην ίδια περιοχή, συγκλονίζοντας και πάλι το παγκύπριο.

Τότε, στόχος ήταν και πάλι ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης που είχε γλιτώσει από τα χέρια των πληρωμένων δολοφόνων από «λάθος». Δυστυχώς, εκτελεστές επανήλθαν ακριβώς την ίδια ημέρα και αυτή τη φορά πέτυχαν το στόχο τους.

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, 51 ετών, ένας φρουρός του, δυο αστυνομικοί και η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του ενός, βρίσκονταν σε εστιατόριο στην τουριστική περιοχή.

Οι κουκουλοφόροι εκτελεστές, αφού έλαβαν μήνυμα από τον φρουρό του επιχειρηματία, στάθμευσαν το όχημα τους έξω από το εστιατόριο, κατέβηκαν και εισήλθαν μέσα ανοίγοντας πυρ. Άρχισαν να πυροβολούν ανελέητα το στόχο τους, αγνοώντας τους δεκάδες θαμώνες.

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας, ο ένας εκ των αστυνομικών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του, Σκεύη Χατζηευθυμίου 39 ετών, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός και ο φρουρός του τραυματίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια του μακελειού ο ένας εκτελεστής σκότωσε τον άλλο, ενδεχομένως κατά λάθος,  ενώ όπως διαφάνηκε και οι δυο έφθασαν στην Κύπρο ένα μήνα προηγουμένως και ο πρώτος τους στόχος ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης καθώς και άλλοι δύο «δικοί» του.

Για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη 6 πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας που ομολόγησε καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ η μια εκ των γυναικών σε 5 μήνες,  ενώ καταζητείτο ο δεύτερος Αλβανός εκτελεστής. Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλιο του 2016 είχαν «προαναγγελθεί» οι δολοφονίες σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη και Φάνου Καλοψιδιώτη, με την άφιξη στην Κύπρο δυο Σέρβων εκτελεστών, για τους οποίους σήμανε συναγερμό η Ιντερπόλ.

Δολοφονία νεαρού στην Αγία Νάπα

14 Αυγούστου: Άγριο φονικό διαπράχθηκε τα ξημερώματα στην «καρδιά» της Αγίας Νάπας 22χρονο Βρετανό τον οποίο αφού μαχαίρωσαν δυο πρόσωπα εξαφανίστηκαν.

Το θύμα και ο 22χρονος φίλος του ενώ περπατούσαν στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας γύρω στις 3 το ξημερώματα, σπρώχθηκαν με άλλους νεαρούς με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονη λογομαχία μεταξύ τους.

Ακολούθως οι δυο έφυγαν από την σκηνή και επέστρεψαν λίγη ώρα αργότερα κρατώντας μαχαίρια προκειμένου να «λύσουν» τις διαφορές τους.

Οι δυο επιτέθηκαν στα θύματα τραυματίζοντας τον 22χρονο με μια θανάσιμη μαχαιριά στο λαιμό ενώ ο δεύτερος νεαρός τραυματίστηκε με 4 μαχαιριές  στην πλάτη.

Στη συνέχεια οι δολοφόνοι τράπηκαν σε φυγή ενώ οι δυο νεαροί σωριάστηκαν στο έδαφος. Ο θάνατος του 22χρονου ήταν ακαριαίος ενώ ο φίλος του τραυματίστηκε.

Σε κατάθεση που έδωσε ο 22χρονος τραυματίας, ανέφερε στην αστυνομία ότι δεν γνώριζαν τους δυο άγνωστους, δεν είχαν οποιαδήποτε «μπλεξίματα» μαζί τους και δεν είχε προηγηθεί οποιοσδήποτε καβγάς σε μπυραρία. Ο νεαρός υποστήριξε ότι αφορμή για να «επανέλθουν» με μαχαίρια ήταν ότι είχαν διαπληκτιστεί με αφορμή κάποια σπρωξίματα στο δρόμο.

Οι δυο καταζητούμενοι συνελήφθησαν στα κατεχόμενα και ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στις Κυπριακές αρχές.

Σκότωσε με καυστικό οξύ τη σύζυγο του

10 Οκτωβρίου: Απόπειρα φόνου μετά από καυγά ανάμεσα σε 53χρονη και τον πρώην της, τα ξημερώματα στην Λακατάμεια.

Μετά από έντονη λογομαχία ο 44χρονος Ρουμάνος έριξε στο σώμα της 53χρονης πρώην συμβίας του, καυστικό οξύ προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το σώμα, και έπειτα τράπηκε σε φυγή.

Στις φωνές για βοήθεια της γυναίκας έσπευσε ο 18χρονος γιός της ο οποίος επίσης υπέστη εγκαύματα στην προσπάθειά του να βοηθήσει την μητέρα του.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα και αιμοραγία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο 44χρονος ύποπτος συνελήφθη από την αστυνομία λίγες ώρες αργότερα ενώ λίγες ημέρες αργότερα το θύμα υπέκυψε στα τραύματα του και έτσι η αστυνομία από απόπειρα φόνου διερευνά πλέον φόνο εκ προμελέτης με την υπόθεση να εκδικάζεται ενώπιον δικαστηρίου.  

Σκότωσε τη μητέρα του στο κρεβάτι της 

11 Νοεμβρίου:  Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από τη νέα οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχτηκε με το «καλημέρα» στον Αγιο Δομέτιο, με τις λεπτομέρειες του εγκλήματος να προκαλούν σοκ.

Ο 36χρονος μητροκτόνος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να είχαν γνώση για την κατάσταση του, ωστόσο να αποτυγχάνουν για άλλη μια φορά να αποφευχθεί η οικογενειακή τραγωδία.

Ο 36χρονος που μαχαίρωσε την 65χρονη μητέρα του γύρω στις 8 το πρωί στην οικία που διαμένουν, ήταν τρόφιμος του ψυχιατρείου Αθαλάσσας.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το πρωί όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ο 36χρονος έχοντας στην κατοχή του δύο μαχαίρια, εισήλθε στο υπνοδωμάτιο της μητέρας του και τη μαχαίρωσε.

Ακολούθως άρπαξε την μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού που έχει στην κατοχή του και διέφυγε ενώ 40 λεπτά αργότερα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής όπου ανέφερε στους αστυνομικούς ότι έσφαξε τη μητέρα του και παραδόθηκε.

Στη σκηνή έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις  και μέλη της οποίας εισήλθαν στο υπνοδωμάτιο και εντόπισαν σε λίμνη αίματος την 65χρονη στο έδαφος.

Δολοφονία «μέσω» τροχαίου

7 Δεκεμβρίου 2016: Φόνος διαπράχθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη στη Λεμεσό με φόντο θανατηφόρο δυστύχημα με φερόμενο δράστη το στόχο του εγκλήματος και θύμα το πρόσωπο που άνοιξε πυρ εναντίον του λίγα λεπτά προηγουμένως. 

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία της αστυνομίας, όλα ξεκίνησαν όταν ο 31χρονος στόχος δέχθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για πυροβολισμούς έξω από την οικία του και ότι ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της νύχτας θα του έκαναν κακό.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 40χρονος Ανδρέας Στυλιανού (άλλως Αμερικάνος), μετέβη στην οικία του 31χρονου και άνοιξε πυρ ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο ενέδρα θανάτου φαίνεται να του έστησε ο στόχος της εγκληματικής ενέργειας ο οποίος περιπολούσε την περιοχή γύρω από την οικία του και στη θέα του Αμερικάνου, πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα το όχημα του να συγκρουστεί βίαια με τη μοτοσικλέτα του 40χρονου και να τον σκοτώσει.

Θύμα και θύτης είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ και οι δυο ήταν καλά γνωστοί στην αστυνομία και μάλιστα ο ένας εκ των δυο εξέτισε και ποινή φυλάκισης.   

Δίπλα από το θύμα εντοπίστηκε πιστόλι γεγονός που καταδεικνύει ότι ήταν ο δράστης των πυροβολισμών κατά της οικίας του 31χρονου ενώ στη σκηνή βρέθηκαν και κάλυκες.

Ωστόσο ανακρινόμενος ο 31χρονος που φόρεσε χειροπέδες αρνείται ότι χτύπησε με το όχημα του το θύμα με σκοπό να τον σκοτώσει ενώ ισχυρίζεται ότι το θύμα συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο για εκδίκαση.

 

 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί