Χειροπέδες σε εκατομμυριούχο αθλητικό παράγοντα στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Χειροπέδες πέρασαν σε Ρώσο επιχειρηματία που καταζητείτο για υπεξαίρεση 100 εκ. ευρώ οι αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Ντιμίτρι Γερασιμένκο διευθύνει εργοστάσιο μεταλλουργίας στο Βολγκογκαρντ της Ρωσίας και είναι ιδιοκτήτης ομάδας καλαθόσφαιρας.

Ο Γερασιμένκο έφτασε στην Κύπρο και κατά τον έλεγχο διαβατηρίων διαπιστώθηκε πως εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των ρωσικών αρχών για υπεξαίρεση ύψους 6,5 δις ρουβλιών, δηλαδή 100 εκ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας φόρεσε χειροπέδες και οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης του στη Ρωσία.

Ιδιοκτήτης ομάδας, παίχτης και προπονητής

Ο Γερασιμένκο τα τελευταία χρόνια ζει σε ένα κρυμμένο παλάτι κάπου στο Λουγκάνο της Ελβετίας ενώ απασχόλησε αρκετές φορές τον ρωσικό τύπο με τον τρόπο ζωής του, αφού παρουσιάζεται ως ιδρυτής, πρόεδρος, (εν δυνάμει) προπονητής και παίχτης της Κριάσνι Οκτιαμπρ που πήρε το όνομα της από το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο χάλυβα της Ρωσίας που διαχειρίζεται ο ίδιος.

Συχνά ο ίδιος και η εταιρία του απασχόλησαν τις αρχές με διάφορα σκάνδαλα ανάμεσα στα οποία και τα χρέη εκατομμυρίων για κοινωνικές παροχές που δεν δόθηκαν στους εργαζομένους.

Χειροπέδες για δεύτερη φορά

Το 2015 ο Γκερασιμένκο φόρεσε ξανά χειροπέδες και κρατήθηκε στις φυλακές του Τσελιαμπινσκ αφού ως διευθυντής της εταιρίας φυσικού αερίου «Zlatoust» φέρεται να καταχράστηκε περίπου 280 εκατομμύρια ρούβλια, όμως αφέθηκε ελεύθερος και εξακολουθεί να φοράει την φανέλα με το «4» της αγαπημένης του ομάδας, όπου παίζει όπου και όποτε τον παίρνει!

Το 2003 πρωταγωνίστησε σε ακόμα ένα σκάνδαλο που τον εξέθεσε στα μάτια της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του ελληνικού site sdna o πιλότος και το προσωπικό της πτήσης της Aeroflot τον πέταξαν σηκωτό εκτός του αεροπλάνου, όταν ο ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης Γκερασιμένκο όχι μόνο αρνήθηκε να κλείσει το κινητό του μετά από συνεχείς συστάσεις, αλλά έβρισε χυδαία όσους προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, περιστατικό που λέρωσε για πάντα το όνομα του.

Ο Ρώσος ολιγάρχης καλύπτει από την τσέπη του περίπου το 80% του πελώριου μπάτζετ της ομάδας που διοικεί ενώ  χτίζει νέο πολυτελές γήπεδο και πληρώνει  τις αθυροστομίες του πέρυσι πλήρωσε περίπου 30.000 για υβριστικά σχόλια κατά διαιτητών.
 

Δειτε Επισης

Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ