Ενοχή σε 7 από τις 245 κατηγορίες παραδέχθηκε η πρώην αρχιταμίας Συνεργατικού

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η Μηλίτσα Σορόκκου, 46 χρόνων, παραδέχθηκε σήμερα επτά από τις 245 κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναφορικά με υπεξαίρεση χρηματικού ποσού άνω των 270 χιλιάδων ευρώ, από το υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου - Λάρνακας στη Δρομολαξιά, ενώ είχε τη θέση του Αρχιταμία.
 
Σήμερα ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ανέγνωσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου και τις 245 κατηγορίες που αντιμετωπίζει η 46χρονη, διαδικασία που κράτησε 20 περίπου λεπτά.

Η 46χρονη δεν παραδέχθηκε καμία από τις υπόλοιπες 238 κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής και αφορούν απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό πλαστού εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και τήρηση τραπεζικού απορρήτου για διάφορα ποσά που αρχίζουν από 190 ευρώ και φθάνουν τις 10 χιλιάδες ευρώ.
Ο συνήγορος υπεράσπισης της 46χρονης ζήτησε χρόνο από το Κακουργιοδικείο για να υποβάλει αίτηση στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για αναστολή ορισμένων από τις κατηγορίες που δεν παραδέχθηκε η πελάτισσα του.

Μετά την εξέλιξη αυτή το Δικαστήριο όρισε την 26η Ιανουαρίου 2017 ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και ποινή για τις επτά κατηγορίες που παραδέχθηκε η 46χρονη και για προγραμματισμό των υπολοίπων κατηγοριών.

Μέχρι τις 26/1/2017 η 46χρονη θα παραμείνει ελεύθερη με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα, δηλαδή παρέδωσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, υπέγραψε εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ, πρέπει να εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό, ενώ το όνομα της τοποθετήθηκε στη λίστα των ατόμων των οποίων η έξοδος από τη χώρα απαγορεύεται.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 18 Αυγούστου 2015 μετά από καταγγελία του εσωτερικού ελεγκτή της τράπεζας για έλλειμμα 82,500 ευρώ στο ταμείο της 46χρονης και άλλων 18 χιλιάδων ευρώ από δύο άλλα ταμεία.

Στην Αστυνομία η αρχιταμίας παραδέχθηκε ότι πήρε τα λεφτά και ομολόγησε ότι ορισμένα από αυτά τα έδωσε στα δύο παιδιά της για να αγοράσουν αυτοκίνητα και ότι ξόδεψε αρκετά χρήματα σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες και καλλυντικά.

Μετά τη σύλληψή της, έγιναν καταγγελίες στο ΤΑΕ Λάρνακας από δύο πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου - Λάρνακας ότι η ύποπτη πήρε από τους λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά ύψους περίπου 100 χιλιάδων ευρώ, κλοπές τις οποίες η 46χρονη παραδέχθηκε.

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία