Στις 9 Ιανουαρίου απαντά στις κατηγορίες ο γιατρός Κυαμίδης

Με την εκ νέου αναβολή της δίκης του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκη Κυαμίδη, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας όρισε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου του 2017 ως τελική ημερομηνία, για απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, σε σχέση με υπόθεση χρηματισμού (μίζες).
 
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει συνολικά 188 κατηγορίες και τέσσερα αδικήματα, που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δωροληψία από δημόσιο αξιωματούχο, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.
 
Πιο συγκεκριμένα, τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Γιαννάκης Κυαμίδης αφορούν την περίοδο 2008-2016 και σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες φέρεται να έλαβε το συνολικό ποσό των 130.000 ευρώ.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο δικηγόρος υπεράσπισης, Ηλίας Στεφάνου, ζήτησε να θέσει στην Κατηγορούσα Αρχή διευκρινιστικές ερωτήσεις αναφορικά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης του, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, λόγω της απουσίας της εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας, Έλενας Κλεόπα, στο εξωτερικό.
 
Το δικαστήριο όρισε τη δικάσιμο στις 9 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι αυτή είναι και η τελευταία ημερομηνία που δίδει, ώστε ο κατηγορούμενος να απαντήσει στις κατηγορίες.
 
Στο μεταξύ, το δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους όρους, που αφορούν χρηματικές εγγυήσεις ή υπογραφή από αξιόχρεους εγγυητές, παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων, παρουσίαση μια φορά την εβδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού στη Λευκωσία και τοποθέτηση του ονόματός του στο stop list. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει στις 09:00.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών