Παράταση στις έρευνες για τους Σέρβους εκτελεστές – Βαρύτατες ευθύνες στην αστυνομία

Σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι έρευνες των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, μετά από αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης και της Κυβέρνησης, σε σχέση με τα «κατορθώματα» της αστυνομίας στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών και τα οποία έκαναν ρεζίλι ολόκληρο το σώμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, οι ποινικοί ανακριτές λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, αφού σκοπός είναι να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να διερευνηθούν τα πάντα γύρω από την υπόθεση, ζήτησαν άλλους δυο μήνες παράταση (το χρονοδιάγραμμα έληγε τον Νοέμβριο). Αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από το Γενικό Εισαγγελέα και ως εκ τούτο το πόρισμα αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη νέα χρονιά.    

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες των ανακριτών άρχισαν περί τα μέσα Αυγούστου, αφού τα ΜΜΕ «ανάγκασαν» τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει στο διορισμό τους μετά τα απανωτά δημοσιεύματα καθώς προηγουμένως μετά την πρώτη αποκάλυψη του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ότι «στην υπόθεση εμπλέκεται δεσμοφύλακας και ο Αρχηγός αστυνομίας γνώριζε», ο Αρχηγός της δύναμης διέψευδε τα ρεπορτάζ ενώ δεν διόρισε από τότε ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές.   

Αμέλεια, ανικανότητα ή κουκούλωμα;

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, από τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες σε μέλη της δύναμης, ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη, που γνώριζαν αρκετές λεπτομέρειες και πληροφορίες τις οποίες έδινε η Ιντερπόλ στις Κυπριακές αρχές, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν. Είτε από αμέλεια, είτε από κουκούλωμα με φόντο τη διαφθορά και τις διασυνδέσεις ένστολων με πρόσωπα του υποκόσμου. Επίσης φαίνεται να προκύπτει ανικανότητα από κάποιους να ενεργήσουν άμεσα για την αποτροπή των δολοφονιών.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, οι έρευνες των ανακριτών άρχισαν από την ημέρα που η Ιντερπόλ σήμανε συναγερμό στις Κυπριακές αρχές ενώ σημείο αναφοράς είναι όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 28 Απριλίου και μέχρι τον Αύγουστο και αφού διαπράχθηκε το τετραπλό φονικό, κάποιοι επέμεναν να κάνουν τους «κινέζους» και να ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών στον επόμενο. Ισχυρισμοί οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις κατατέθηκαν και ενώπιον των ποινικών ανακριτών και μάλιστα κάποιοι επιχειρούν να στρέψουν τα βλέμματα αλλού προκειμένου να παρουσιαστούν άμοιροι ευθυνών. Και για αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις δεν απουσιάζουν οι σκόπιμες διαρροές…    

Για κατάθεση στους ποινικούς ανακριτές έχουν κληθεί αρκετά πρόσωπα από την αστυνομία, η ηγεσία της δύναμης, επικεφαλείς τμημάτων, πρόσωπα τα οποία «έδειξε» η Ιντερπόλ, δημοσιογράφοι που έφεραν στο φως πληροφορίες και έγγραφα ενώ στοιχεία κλήθηκε να δώσει η Διεύθυνση των Κεντρικών φυλακών, καθώς τα εγκλήματα οργανώνονταν από πρόσωπα των φυλακών αλλά η αστυνομία «παρέλειψε» να ενημερώσει σχετικά και να έχει στα χέρια της διάφορα στοιχεία «φωτιά». Επίσης εδώ υπενθυμίζεται ότι οι Κεντρικές φυλακές παρέδωσαν στους ποινικούς ανακριτές ηχογραφημένες συνομιλίες βαρυποινίτη με τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών και μέσα από τις οποίες αποδεικνύεται η οργάνωση των δολοφονιών.

Και πολιτικό παρασκήνιο…

Υπενθυμίζεται ότι οι ποινικοί ανακριτές διερευνούν τόσο τα «λάθη και παραλήψεις» της αστυνομίας γύρω από την υπόθεση όσο και τις διαρροές στον υπόκοσμο και τα ΜΜΕ, που αν και στην εν λόγω περίπτωση αν δεν ήταν οι δημοσιογράφοι, η υπόθεση θα παρέμεινε στα συρτάρια και δεν θα «άγγιζαν» κανένα.

Ως εκ τούτου, κάποιοι δικαιολογημένα ενδεχομένως να ψάχνουν τους «χαφιέδες» που τους «χάλασαν τα κάστρα» αλλά από την άλλη θεωρείται σημαντικότερο να εντοπιστούν οι γνωστοί άγνωστοι που «βρίσκονται στο μισθολόγιο του υποκόσμου», όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που τα κίνητρα των συγκεκριμένων διαφέρουν από τα κίνητρα των δημοσιογράφων. Εξάλλου δεν είναι οι δημοσιογράφοι που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το τετραπλό φονικό….  

Την ίδια ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, δεν απουσιάζει το πολιτικό παρασκήνιο από μέλη της δύναμης τα οποία κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις και έρχονται σε επαφή με στελέχη κομμάτων για ευνόητους λόγους και στα πλαίσια «προετοιμασίας» για το πόρισμα των ανακριτών.   
  

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί