Οι  5 μητροκτόνοι – πατροκτόνοι που τα εγκλήματα τους συγκλόνισαν την Κύπρο (pics)

Πέντε στυγερές δολοφονίες όπου παιδιά σκότωσαν τους ανθρώπους που τους έφεραν στον κόσμο διαπράχθηκαν τα τελευταία 9 χρόνια.

Από το 2006 μέχρι το 2015 καταγράφηκαν 5 θύματα, χωρίς όμως σε αυτές τις οικογενειακές τραγωδίες να συμπεριλαμβάνονται οι δολοφονίες όπου πρόσωπα σκότωσαν αδέλφια, συζύγους, θείους ή γονείς που σκότωσαν τα παιδιά του.
 
Ιούλιος 2006:

Ο 21χρονος Γιάννος Χαραλάμπους γύρισε στο σπίτι του τα ξημερώματα και έψαχνε τα κλειδιά του και τις πιστωτικές του κάρτες.

Ο νεαρός βρισκόταν εκτός ελέγχου και σε κάποια στιγμή επιτέθηκε στον πατέρα του Χριστόδουλο Χαραλάμπους, ο οποίος βρισκόμενος σε αυτοάμυνα τον χτύπησε με τσάπα και τον σκότωσε.

Ο 21χρονος Γιάννος πέθανε ακαριαία, αλλά στη δίκη φανερώθηκε ότι ήταν βίαιος και έσπαζε τα πάντα μέσα στο σπίτι, πριν έρθει στα χέρια με τον πατέρα του. Τελικά ο Χριστόδουλος Χαραλάμπους αθωώθηκε από το δικαστήριο.
 
20 Ιουνίου 2013:

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στη Λάρνακα, όπου 15χρονος σκότωσε τη μητέρα του κατά λάθος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, η άτυχη 43χρονη, μητέρα πέντε παιδιών, βρισκόταν στο εξοχικό της, στο χωριό Λάγια της επαρχίας Λάρνακας, με τρία από τα παιδιά της.

Ο 15χρονος κρατούσε το όπλο, τύπου φλομπέρ, και έπαιζε. Νομίζοντας πως δεν έχει μέσα σφαίρες, έστρεψε το όπλο προς το κεφάλι της και τράβηξε τη σκανδάλη.

Η μητέρα σωριάστηκε στο πάτωμα ενώ τα άλλα δύο αδέρφια ηλικίας 25 και 11 ετών έτρεξαν ζητώντας βοήθεια.

31 Αυγούστου 2015:

Για ασήμαντη αφορμή όπλισε το χέρι του 21χρονος στη Δεκέλεια ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε τη μητέρα του έξω από την οικία που διέμεναν.

Το φρικτό έγκλημα έγινε γιατί η 46χρονη μητέρα του δεν έδινε στον 21χρονο χρήματα για να πάει στη Λάρνακα να διασκεδάσει σε νυχτερινό κέντρο. Ήταν ο τελευταίος καυγάς όμως μάνας και γιου, αφού ο 21χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες των αδελφών του, είχε συχνές προστριβές με τους γονείς του, γιατί, όπως πίστευε, «του έτρωγαν τα χρήματα που του αναλογούσαν από τα επιδόματα που λάμβανε η οικογένεια και δεν του έδιναν αυτά που έπρεπε».

 
Η στυγερή δολοφονία έγινε στον περιφραγμένο χώρο διαμονής πολιτικών προσφύγων, κοντά στο «κάμπους Βικτώρια» όπου διέμενε η οικογένεια Αζίζ μετά τη μετακίνησή της μαζί με άλλες οικογένειες από τον οικισμό «Ρίτσμοντ». Ο δράστης επιτέθηκε στη μητέρα του με μαχαίρι και της κατάφερε απανωτές μαχαιριές στον λαιμό με φορά αριστερά προς δεξιά, με αποτέλεσμα τον σχεδόν πλήρη αποκεφαλισμό. Πριν ξεψυχήσει η 46χρονη προσπάθησε να αμυνθεί, κάτι που μαρτυρείται από τις μαχαιριές που δέχθηκε στα χέρια και τις παλάμες.

Το φονικό έγινε μπροστά στα μάτια άλλων μελών της επταμελούς οικογένειας Αζίζ. Όταν η 46χρονη μητέρα έπεσε μέσα σε λίμνη αίματος αναίσθητη, ο μητροκτόνος υιός διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ κάποια από τα παιδιά της και ο σύζυγός της προσπάθησαν να τη βάλουν στο πολυτελές οικογενειακό αυτοκίνητο για να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Όταν διαπίστωσαν, όμως, ότι ήταν νεκρή, την άφησαν στο πίσω κάθισμα, όπου την είχαν τοποθετήσει, και ειδοποίησαν την Αστυνομία Δεκέλειας.

Ο μητροκτόνος Αμίλ Αζίζ είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Αζίζ και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει διασυνδέσεις με κακοποιά στοιχεία στη Λάρνακα.
 
13 Νοεμβρίου 2015:

Νεκρός από τα χέρια του ίδιου του παιδιού του έπεσε το μεσημέρι ο πρώην επιτετραμμένος της Παλαιστίνης στην Κύπρο.

Ο πυροβολισμός από περίστροφο το οποίο βρέθηκε στα χέρια του 39χρονου γιου αναστάτωσε τους γείτονες στον Αρχάγγελο.

Ένας κάτοικος της περιοχής κάλεσε την αστυνομία λίγο αργότερα όμως το κέντρο άμεσης επέμβασης κάλεσε ο ίδιος ο γιος του 70 χρόνου θύματος. Ζήτησε ασθενοφόρο για τον πατέρα του ο οποίος όπως ανέφερε στον αστυνομικό ήταν ακόμη ζωντανός.

Μέλη της ΜΜΑΔ έφτασαν στο σημείο όπου και εντόπισαν τον δράστη να τους αναμένει στο μπαλκόνι με τα χέρια ψηλά και χωρίς να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές.
 
Το θύμα, ζούσε με την οικογένεια του στην Κύπρο από το 1975, ενώ μέχρι το 2008 ήταν διορισμένος στην Πρεσβεία.
Την στιγμή της τραγωδίας στην κατοικία ήταν και η σύζυγος του ενώ ο δεύτερος γιός του απουσίαζε.
 
11 Νοεμβρίου 2016:

 

Ένα χρόνο μετά άλλη μια οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει την Κύπρο.

Τριανταεξάχρονος με το «καλημέρα» μαχαίρωσε τη μητέρα του στην οικία όπου διέμεναν στον Άγιο Δομέτιο.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο δολοφόνος ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα μαχαίρωσε τη μητέρα του ενώ αυτή βρισκόταν στο κρεβάτι της στο υπνοδωμάτιο της.

Ακολούθως διέφυγε από την οικία και 40 λεπτά αργότερα παρουσιάστηκε στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής όπου παραδέχθηκε το στυγερό έγκλημα αναφέροντας στους αστυνομικούς ότι «έσφαξε τη μάνα μου».

Την ώρα του εγκλήματος ο πατέρας του δράστη απουσίαζε από την οικία και όταν επέστρεψε και είδε τη σύζυγο του νεκρή σε λίμνη αίματος , έτρεξε έξω και φώναζε σε κατάσταση σοκ.
 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου