Ο σύζυγος που σκότωσε και έκαψε τη γυναίκα του μέσα σε βαρέλι και τον εραστή της

Ένοχος για διπλό φονικό κρίθηκε ο Χριστόφορος Χαραλάμπους ο οποίος τον Αύγουστο του 2006 δολοφόνησε τη σύζυγο του και άλλο ένα πρόσωπο που θεωρούσε ότι ήταν εραστής της ενώ στην συνέχεια τοποθέτησε σε βαρέλι το πτώμα της συζύγου του και το έκαψε. Ωστόσο είναι από τις περιπτώσεις που οι αρχές «απέτυχαν» στο να αποδείξουν ότι επρόκειτο για φόνο εκ προμελέτης και έτσι ο καταδικασθέντας «γλίτωσε» τη δια βίου φυλάκιση που προβλέπεται για τέτοιου είδους αδικήματα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθές εγκλήματα το οποίο διαπράχθηκε με αφορμή ότι η σύζυγος του Χαραλάμπους, Άννα Βασίλεβα από το Κιργιστάν (θύμα), του είχε εκφράσει την πρόθεση της να τον εγκαταλείψει φεύγοντας με τη βαλίτσα της. Τότε, άρχισε να την αναζητά μέχρι που την εντόπισε αργά το βράδυ στο διαμέρισμα όπου διέμενε το άλλο θύμα στους Αγίους Ομολογητές, Γιαννάκης Δημοσθένους.  

Ο Χαραλάμπους νευρίασε, ξεφούσκωσε δυο από τα λάστιχα του αυτοκινήτου του Δημοσθένους, ενώ παρέμεινε εκεί και κοιμήθηκε για λίγο στο αυτοκίνητό του.

Όταν ξύπνησε, εισήλθε στη βεράντα της κουζίνας του διαμερίσματος του θύματος, δια μέσου όμορου διαμερίσματος. Η πόρτα της κουζίνας ήταν ανοικτή, μπήκε στο διαμέρισμα και είδε τα θύματα, να κοιμούνται στο κρεβάτι, μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Τότε ο Χαραλάμπους άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και άρχισε να τους καταφέρνει βίαια και επανειλημμένα κτυπήματα μέχρι που σκότωσε και τους δυο.

Μετέφερε το πτώμα στο χωράφι και το έκαψε σε βαρέλι

Μετά τη διάπραξη των δυο στυγερών εγκλημάτων, διέφυγε από το διαμέρισμα εγκαταλείποντας τα θύματα.

Ωστόσο ,το απόγευμα της ίδια ημέρας με το αυτοκίνητό του μετέβη δια μέσου του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου στις κατεχόμενες περιοχές. Επέστρεψε το ίδιο απόγευμα και την επομένη, στις 2.8.06, το βράδυ, ξαναμπήκε στο διαμέρισμα.

Από εκεί, δια μέσου πλέον της κύριας εισόδου του διαμερίσματος, την οποία άνοιξε, έσυρε το πτώμα της Άννας από τις σκάλες προς τα κάτω μέχρι τον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Μετέφερε με το αυτοκίνητό του το πτώμα της Άννας σε περιβόλι του πατέρα του στο χωριό Ασκάς της Επαρχίας Λευκωσίας, το τοποθέτησε σε ένα από τα βαρέλια που βρίσκονταν εκεί, και το έκαψε.

Η δυσοσμία «οδήγησε» την αστυνομία στα πτώματα

Δυο ημέρες μετά τις δολοφονίες, η δυσοσμία από το διαμέρισμα του θύματος ενόχλησε τους ενοίκους άλλων διαμερισμάτων. 
Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και επειδή η πόρτα του διαμερίσματος ήταν κλειστή, όχι όμως κλειδωμένη, όπως φάνηκε αργότερα, κλήθηκε η πυροσβεστική και την παραβίασε. 

Το θέαμα στο υπνοδωμάτιο ήταν φρικτό.  Εκεί, πεσμένο μπρούμυτα, βρισκόταν μέσα σε λίμνη αίματος το πτώμα του Γιαννάκη που εδώ και δυο μήνες είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα.

Έφερε 38 κτυπήματα από νήσσον και τέμνον όργανο, όπως είναι το μαχαίρι, σε διάφορα μέρη του σώματος του. 

Αρχικά «σκληρός» αλλά μετά… «έβαλα της λίον πετρέλαιοο τζιε άψα την»

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του Γιαννάκη η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Χαραλάμπους. Αρχικά ο ίδιος έκανε τον «κινέζο» και ζητούσε τον δικηγόρο του ενώ ερωτηθείς για τη σύζυγο του είχε αναφέρει ότι μετέβηκε στα κατεχόμενα και είναι ζωντανή.

Ωστόσο αργότερα, τα όρια στενέψανε για τον Χαραλάμπους ο οποίος άρχισε να «κελαηδά» ενώ 2 εβδομάδες αργότερα είχε συλληφθεί και για το φόνο της συζύγου του, η οποία είχε δηλωθεί ως ελλείπων πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί τού υπέβαλλαν ερωτήσεις και σε κάποια στιγμή εκείνος άρχισε να κλαίει λέγοντάς τους ότι η Άννα είναι νεκρή και ότι την έκαψε ο ίδιος μέσα σε βαρέλι στο χωριό Ασκάς. 
Υποδεικνύοντας το σημείο στους αστυνομικούς ο Χαραλάμπους ανέφερε «δαμέ σε τούτη τη βαρέλλα που έκρουσα την Άννα γιατί ήταν η επιθυμία της τζιε εγιώ εσεβάστηκά την.  Έβαλα της λίον πετρέλαιο τζιε άψα την».

Μέρος της ομολογίας του:

«Σήμερα αποφάσισα ότι θέλω να πω ούλλην την αλήθκεια για να ησυχάζω τζαι εγώ γιατί βασανίζουν με οι τύψεις με τούτην την υπόθεση γιαφτό τωρά που ήρτες να με δεις θα σου τα πω ούλλα να ησυχάζω.  Τζιαμε σε τζιήνον το διαμέρισμα έκοψα την Άννα την γεναίκα μου να πέφτει μέσα στο κρεβάτι μαζί με τον Γιάννη τζαι εγώ εθόλωσα τζαι εν εθώρουν μπροστά μου που τα νεύρα μου τζαι έπιασα έναν μαχαίρι που μέσα στην κουζίνα τζαι επήα στο υπνοδωματιο τζαι άρκεψα τζαι εκτύπουν τους τζαι τους δκυό με το μασιέρι ώσπου τζαι εν εταράσσαν καθόλου.  Την άλλην νύχτα εξαναπήγα τζιαμέ τζαι εφόρτωσα την Αννα τζαι επήρα την στο περβόλι στον Ασκά τζαι εκαψα την μεσα σε τζήνον το βαρελλι που σας εδειξα τζαί όταν εφυγα που τον Ασκά όπως έρκουμουν κάτω προς την Λευκωσία, επαίταξα το μασιέρι κάτω που το γεφύρι μετά το Μιτσερό τζαι αύριο που εν να είναι μέρα να σας πάρω να σας το δείξω.  Πριν το Μιτσερό επέταξα τζαι κάτι κλειθκιά που ήταν της Αννας τζαί να σας πάρω να σας τα δείξω τζαι τούτα».

«Έπεσε» ο φόνος εκ προμελέτης

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου «υπήρξε συναισθηματική φόρτιση του καταδικασθέντας όταν είδε τη σύζυγό του στο κρεβάτι με το Γιαννάκη Δημοσθένους, ενώ ο δολοφόνος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα».

Όπως αναφέρθηκε στην απόφαση το εγκλήματα ήταν ανατριχιαστικά και ο καταδικασθέντας  επέδειξε βαναυσότητα που τρομάζει και, στη συνέχεια, πλήρη έλλειψη έστω στοιχειώδους σεβασμού ιδιαίτερα προς τη σύζυγο του Άννα Βασίλεβα.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δια βίου φυλάκιση από το Κακουργιοδικείο ωστόσο το Ανώτατο δικαστήριο ανέφερε πως «ορθώς κρίθηκε ότι φόνευσε και τα δυο θύματα» αλλά  «δεν αποδείχτηκε πως, χωρίς αμφιβολία, διέπραξε τα εγκλήματα εκ προμελέτης».

Ως εκ τούτου τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης αντικαταστήθηκαν με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης 25 χρόνων.  

Δειτε Επισης

Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι