Ο «πελλός του χωρκού» Χολέτρια που σκότωσε άδικα δυο συγχωριανούς του

Στις 20 Μαρτίου του 2008 ο καταδικασθέντας XX από την Πάφο, με «διαταραγμένη προσωπικότητα», ηλικίας 46 ετών, πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο δύο συγχωριανούς του, ένα άνδρα 74 ετών και  μια γυναίκα, προκαλώντας τον θάνατό τους.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της απόφασης του δικαστηρίου, γύρω στο απόγευμα, το δεύτερο θύμα, η άτυχη γυναίκα, βρισκόταν με άλλα πρόσωπα στo Συνεργατικό Παντοπωλείο του χωριού. Σε κάποιο στάδιο ακούστηκε ένας πυροβολισμός έξω από το Συνεργατικό και σε λίγα δευτερόλεπτα ακούστηκε και δεύτερος. 

Αμέσως μετά, τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο Συνεργατικό είδαν το πρώτο θύμα,  τον 74χρονο, ο οποίος διαχειριζόταν παρακείμενο καφενείο, να μπαίνει στο Συνεργατικό τραυματισμένος και να αιμορραγεί από την κοιλιά. Ανέφερε στους παρευρισκόμενους ότι «έπαιξε με τούτος ο πελλός».

Ταυτόχρονα, οι παρευρισκόμενοι, είδαν τον καταδικασθέντα να στέκεται έξω από την ανοικτή πόρτα του Συνεργατικού και να κρατά κυνηγετικό όπλο.  Στη συνέχεια, εισήλθε στο Συνεργατικό Παντοπωλείο και πυροβόλησε το δεύτερο θύμα που προσπαθούσε εκείνη τη στιγμή να τηλεφωνήσει στις Πρώτες Βοήθειες για να καλέσει ασθενοφόρο. Αμέσως μετά, o δράστης ξανά πυροβόλησε το πρώτο θύμα το οποίο καθόταν σε καρέκλα, κρατώντας την κοιλιά του για να μην αιμορραγεί.

Εξερχόμενος του Παντοπωλείου, ο δράστης συνάντησε μια γυναίκα η οποία είχε εξέλθει σε κάποια στιγμή του παντοπωλείου για να πάρει κάτι από το αυτοκίνητο του δεύτερου θύματος. Ακολούθως ο δράστης ακούμπησε το κυνηγετικό του όπλο στο λαιμό της και τη ρώτησε αν τα θύματα είχαν πεθάνει.  Όταν του απάντησε θετικά αυτός απομακρύνθηκε.

Καθ' οδόν συνάντησε τον ιερέα του χωριού, ο οποίος οδηγούσε προς το μέρος του. Όταν φώναξε από μακριά στον δράστη τι έκανε, αυτός πυροβόλησε προς το μέρος του, με αποτέλεσμα ο πυροβολισμός να κτυπήσει στο μπροστινό καπό του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν ο ιερέας, χωρίς όμως να τον τραυματίσει.

Στη συνέχεια ο καταδικασθέντας απομακρύνθηκε από το χώρο του Παντοπωλείου, με το διπλοκάμπινο αυτοκίνητό του. Στο δρόμο συνάντησε ένα άλλο κάτοικο ο οποίος τον ρώτησε τι έκαμε, οπότε αυτός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και κρατώντας το κυνηγετικό του όπλο του είπε να σιωπήσει διαφορετικά θα σκότωνε και εκείνον.

Άκουσε ότι τον είπανε «πελλό» και έχασε τον έλεγχο…

Μετά τη σύλληψη του δράστη ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς «έπαιξα τους, εν τζιαι οι σωλήνες κρίμα».
Αργότερα την ίδια ημέρα, λήφθηκε θεληματική κατάθεση από τον δολοφόνο, ο οποίος εξηγώντας το περιστατικό, ανέφερε ότι εισερχόμενος στο καφενείο του πρώτου θύματος, τον άκουσε να λέει «έτον πελλόν που ήρτε».

Τότε εκνευρίστηκε και πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε το κυνηγετικό του όπλο το οποίο συνήθιζε να έχει πάντα μαζί του και πυροβόλησε το θύμα δύο φορές. Στη συνέχεια, μετέβη στο Συνεργατικό Παντοπωλείο και πυροβόλησε το δεύτερο θύμα, διότι, όπως εξήγησε, όπου τον συναντούσε, τον αποκαλούσε «χτιτζιάρη».

Επίσης, παραδέχθηκε τον πυροβολισμό κατά του ιερέα του χωριού. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι όλοι στο χωριό νόμιζαν ότι είναι τρελός και τον περίπαιζαν, αλλά ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είναι πιο έξυπνος από όλους τους συγχωριανούς του και ότι δεν μετανιώνει για ό,τι έπραξε.

Αργότερα, όταν  συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο, επανέλαβε ότι πυροβόλησε τους συγχωριανούς του για να τους εκδικηθεί, επειδή τον κορόιδευαν για αρκετό καιρό.

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»