Η ώρα του ζεύγους για το τετραπλό φονικό - "Μονόδρομος" τα ισόβια για τον Πάμπο

Στις 12 το μεσημέρι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ανακοινώνει τις πρώτες ποινές που θα επιβληθούν στους 2 εκ των 6 κατηγορουμένων, Χαράλαμπο Αντρέου και Σωτήρα Νεοφύτου, για το το μακελειό της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου και από τα πυρά των εκτελεστών έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ένας αστυνομικός και η σύζυγος του, καθώς και ο ένας εκ των δολοφόνων.

Σε ότι αφορά τον 32χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος παραδέχθηκε τη διάπραξη και των 4 φόνων καθώς και τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη και άλλων δυο «δικών» του, η ποινή που προνοεί ο νόμος για τέτοιου είδους αδικήματα, όπως είπε κατά τη προηγούμενη ακροαματική διαδικασία η δικαστής, "είναι μία, δια βίου φυλάκιση".

Ωστόσο η σύντροφος του 32χρονου δεν κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης και τα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει προνοούν φυλάκιση μέχρι 3 χρόνια. Κατά την αγόρευση του ο συνήγορος υπεράσπισης της 30χρονης για μετριασμό της ποινής της, επισήμανε ότι η νεαρή δεν γνώριζε ότι προσέφερε φαγητό και καταφύγιο σε δολοφόνους και δεν γνώριζε για τους φόνους ενώ την ενημέρωσε σχετικά μετά το μακελειό ο Αντρέου.

Ο 32χρονος, που μετά και την ομολογία του που αποκάλυψε τα πάντα στους ανακριτές και «έδειξε» τους άλλους κατηγορούμενους οδηγώντας την αστυνομία στη σύλληψη τους, θεωρείται ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο απαγγέλθηκαν κατηγορίες και στον Σέρβο φρουρό του Καλοψιδιώτη που ενημέρωνε τους δράστες για τις κινήσεις του επιχειρηματία, ο οποίος επίσης αρνήθηκε ενοχή. 

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία και για τους 4 άλλους κατηγορούμενους έχει οριστεί για τις 18 Ιανουαρίου ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αποφυλακίσεις των 2. 

Τα μέτρα ασφαλείας και κατά τη σημερινή διαδικασία αναμένεται να είναι δρακόντεια. 

 

 

Δειτε Επισης

Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»