ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πληροφορίες για «χτύπημα» με αντιαρματικό ή χειροβομβίδα στη ΜΜΑΔ

Σε κινητοποίηση βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν ότι σχεδιάζεται εγκληματική ενέργεια σε βάρος του βασικού μάρτυρα κατηγορίας του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας, Χαράλαμπου Αντρέου, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κρατείται σε χώρο που φρουρείτε από τη ΜΜΑΔ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Λάμπρος Θεμιστοκλέους, με οδηγίες του Αρχηγού της δύναμης Ζαχαρία Χρυσοστόμου, απέστειλε την περασμένη Τρίτη επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, με την οποία τον ενημερώνει ότι ενώπιον των αρχών υπάρχουν πληροφορίες ότι εγκληματικά στοιχεία ενδέχεται να «χτυπήσουν» με «όπλο βαρετού τύπου ή  με ρήψη χειροβομβίδας» στα σπιτάκια ΜΜΑΔ που βρίσκονται πλησίον της μονάδας, με σκοπό να σκοτώσουν τον 32χρονο.  Αστυνομικές πηγές μας ανέφεραν ότι οι πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ίσως χρησιμοποιηθεί βλήμα αντιαρματικού.  

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι με την εν λόγω επιστολή ζητείται από τον Γενικό Εισαγγελέα όπως ο μάρτυρας μετακινηθεί στις Κεντρικές φυλακές για λόγους ασφαλείας, με την ηγεσία της αστυνομίας να παραδέχεται ότι αδυνατεί να προστατεύσει με επάρκεια τον μάρτυρα.

Γεγονός που αφήνει ερωτηματικά και η επιστολή αφήνει εκτεθειμένη τη ΜΜΑΔ, αφού ο 32χρονος κρατείται στο πιο επίλεκτο τμήμα της αστυνομίας και φρουρείται από τα ποιο εκπαιδευμένα μέλη της δύναμης ενώ σε περίπτωση που ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες τότε οι δράστες όπου και να «χτυπήσουν» το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, στην επιστολή που στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία γίνεται λόγος για «αδυναμίες στις κτηριακές εγκαταστάσεις» και «η άμεση μετακίνηση του θεωρείται επιβεβλημένη για καλύτερη ασφάλεια στο τόπο κράτησης του, λαμβάνοντας υπόψη ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο αποτελεί βασικό μάρτυρα για την υπόθεση του τετραπλού φονικού».

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας που βρίσκονται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, για οποιαδήποτε υπόθεση, κρατούνται στα σπιτάκια της ΜΜΑΔ και όχι στις Κεντρικές Φυλακές, και ο λόγος που εντάσσονται στο συγκεκριμένο σχέδιο προστασίας μαρτύρων είναι για να παραμένουν εκτός του σωφρονιστικού ιδρύματος.  

Το αίτημα της αστυνομίας θα πρέπει να εγκρίνει ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας ενδεχομένως να απορρίψει και την ευθύνη της προστασίας του μάρτυρα να αναλάβει, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, η αστυνομία.

Μετά τις πληροφορίες που έφθασαν ενώπιον των αρχών στο χώρο κράτησης του μάρτυρα κατηγορίες έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα.   

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως κάποιοι να επιχειρήσουν να δολοφονήσουν τον Χαράλαμπο Αντρέου προκειμένου να του «κλείσουν το στόμα». 

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών