Γλίτωσε από το εδώλιο τον Φαίδωνα ο Γενικός Εισαγγελέας

Στην αναστολή της ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης σε βάρος του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος  που καταχώρησε ενώπιον δικαστηρίου ο πρώην νομικός σύμβουλος του Δήμου Ανδρέας Δημητριάδης, προχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο κ. Δημητριάδης έσερνε στα δικαστήρια το Δήμαρχο Πάφου σε σχέση με την υπόθεση ΧΥΤΑ όπου ο δεύτερος ενέπλεξε τον νομικό σύμβουλο στο σκάνδαλο χωρίς όμως να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί του και ως εκ τούτου ο κ. Δημητριάδης τον κατήγγειλε ότι έδωσε ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες στην Αστυνομία.

Μετά τη καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον δικαστηρίου ο κ. Φαίδωνος αποτάθηκε σε Γενικό Εισαγγελέα για αναστολή της υπόθεσης πράγμα το οποίο έγινε προκαλώντας την αντίδραση του κ. Δημητριάδη. Σημειώνεται πως η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη για αύριο. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του κ. Δημητριάδη

Με έκπληξη μου έλαβα σήμερα επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα, με σημερινή ημερομηνία, με την οποία πληροφορεί τον Δικηγόρο μου ότι αποφάσισε να καταχωρήσει αναστολή ποινικής δίωξης εναντίον του κ. Φαίδωνα Φαίδωνος στην ποινική υπόθεση που καταχώρησα εναντίον του για ψευδείς πληροφορίες που έδωσε στην Αστυνομία με ψευδείς καταθέσεις του, ενώ εγνώριζε ότι αυτές ήταν ψευδείς.   Η έκπληξη μου όμως είναι μεγαλύτερη για το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή του προς τον Δικηγόρο μου ημερομηνίας 27/09/2016 εκάλεσε αυτόν όπως εκφέρει τις απόψεις του εντός προθεσμίας 15 ημερών αναφορικά με το αίτημα του κ. Φαίδωνος για αναστολή της ποινικής δίωξης του. 

Το τι μεσολάβησε μεταξύ 27 και 29/09/2016 ώστε ο Γενικός Εισαγγελέας να προχωρήσει στην καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης προτού καν ακούσει τις δικές μας απόψεις είναι κάτι που δεν το γνωρίζω και το αφήνω στην κρίση του Λαού.  

Σέβομαι την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά σίγουρα εκφράζω την έντονη διαφωνία μου και την απογοήτευση μου για την απόφαση αυτή έστω και αν είναι αποκλειστικό προνόμιο του.

Τις απόψεις μου αυτές θα τις εκθέσω με επιστολή μου προς τον κ. Κώστα Κληρίδη, που θα ετοιμάσω και θα αποστείλω εντός των προσεχών ημερών.  

Για την ουσία της υπόθεσης προκύπτουν όμως πολλά και σοβαρά ερωτηματικά:

(α) Γιατί δεν κλήθηκε ο κ. Φαίδωνος να τεκμηριώσει τις εναντίον μου καταγγελίες αναφέροντας τα γεγονότα που ο ίδιος γνωρίζει και τους πληροφοριοδότες του, ώστε να ληφθούν από τους ίδιους καταθέσεις για   τεκμηρίωση των καταγγελιών του οι οποίες όπως ο ίδιος ανάφερε στις καταθέσεις του βασίζονται «σε υποψίες και πληροφορίες αλλά και από όσα ο ίδιος γνωρίζει;»  

(β) Γιατί η Αστυνομία δεν δημοσιοποίησε το αποτέλεσμα της εξέτασης των αόριστων έστω καταγγελιών του κ. Φαίδωνος εναντίον μου;  Είναι λογικό και δίκαιο σε μια υπόθεση που ο κ. Φαίδωνος όχι μόνο έδωσε κατάθεση εναντίον μου αλλά και προέβηκε σε επανειλημμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, προβάλλοντας ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εναντίον του προσώπου μου, η Αστυνομία να μην προβεί σε κάποια ανακοίνωση με την οποία να τοποθετεί τα γεγονότα στην ορθή τους βάση; 

(γ) Πως πρέπει εγώ σαν νομιμόφρονας πολίτης να αντιδράσω στην αισχρή κατασυκοφάντηση του ονόματος μου, όταν η Αστυνομία από την μια αρνήθηκε να προσάψει κατηγορίες εναντίον του συκοφάντη μου και από την άλλη ο Γενικός Εισαγγελέας μου στερεί το δικαίωμα να κάμω αυτό που η Αστυνομία αρνήθηκε να κάμει, δηλαδή να ασκήσω ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον του κ. Φαίδωνος; 
 

(δ) Γιατί φοβάται ο κ. Φαίδωνος, να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του εμπιστεύεται αυτήν; 

(ε) Γιατί ενώ ο κ. Φαίδωνος δήλωvε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι θα παρουσιαστεί στο Δικαστήριο την 30/09/16 που είναι ορισμένη η υπόθεση για να αντιμετωπίσει τις Κατηγορίες μου επικαλέστηκε την βοήθεια του Γενικού Εισαγγελέα για καταχώρηση Αναστολής της ποινικής δίωξης του; 

(στ) Θέλουμε στην πατρίδα μας να επικρατεί το Κράτος Δικαίου ή ο Νόμος της Ζούγκλας;  

(ζ) Δηλαδή στην πατρίδα μας οποιοσδήποτε οποιανδήποτε θέση και αν κατέχει, οποιουσδήποτε φωτοστέφανους και αν διεκδικεί, έχει το δικαίωμα όταν εξετάζεται η ενδεχόμενη διάπραξη ενός αδικήματος, να προβαίνει σε κατάθεση στην Αστυνομία ότι υποψιάζεται και έχει πληροφορίες, αλλά και ο ίδιος γνωρίζει ότι ένας πολίτης ή ένας πρώην ή νυν Αξιωματούχος του Κράτους, εμπλέκεται στο αδίκημα αυτό, χωρίς να δίδει την πηγή των υποψιών του και χωρίς να αναφέρει τα γεγονότα που γνωρίζει και τα ονόματα των πληροφοριοδοτών του ώστε να διευκολύνει και/ή βοηθήσει την Αστυνομία στην πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του;  

(η) Δεν γνωρίζει ο κ. Φαίδωνος ότι σε ένα Κράτος Δικαίου κανένας δεν βρίσκεται στο «Απυρόβλητο»;  

Όσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Φαίδωνος εναντίον μου επαναλαμβάνω ότι όχι μόνον είναι ψευδείς, αισχρές και συκοφαντικές, αλλά το χειρότερο είναι ότι αυτές έγιναν εν γνώσει του ότι ήταν ψευδείς και αποκλειστικός στόχος και σκοπός του ήταν να με πλήξει προσωπικά και να κερδίσει αυτός δημοσιότητα και πόντους για δικούς του σκοπούς. 

Μπορεί ο κ. Φαίδωνος με την αναστολή της ποινικής δίωξης του από μέρους του Γενικού Εισαγγελέα να απαλλαχθεί αύριο προσωρινά, αλλά δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής του ότι με την Αναστολή της ποινικής δίωξης δεν αθωώνεται από τις εναντίον του κατηγορίες, για τις οποίες είναι δυνατή η καταχώρηση νέας ποινικής υπόθεσης σε χρόνο που εγώ θα κρίνω κατάλληλο. 

Δειτε Επισης

Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»