Νέα συνάντηση Κληρίδη με ανακριτές για την κατάρρευση της οικονομίας

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που διερευνά τις υποθέσεις που αφορούν στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, θα έχει σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.
 
Κατά τη συνάντηση, την τρίτη κατά σειρά, αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας των ερευνών και καθορισμός των επόμενων βημάτων με στόχο τη συμπλήρωση και προώθηση υποθέσεων ενώπιον της δικαιοσύνης.
 
Σε συνέντευξή του χθες στο “Φιλελεύθερο” και ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή συνάντηση του με τους ανακριτές, ο κ. Κληρίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “είναι αδύνατο να τεθούν οποιαδήποτε χρονοδιαγράμματα πέραν της δεδηλωμένης πρόθεσης τόσο της Νομικής Υπηρεσίας όσο και της Αστυνομίας όπως συμπληρωθούν οι υποθέσεις το συντομότερο δυνατόν”.
 
“Ασφαλώς όλοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Κάποιες υποθέσεις βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο και άλλες σε λιγότερο και η όλη εργασία συνεχίζεται κανονικά. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για κουκούλωμα ή κάλυψη οποιωνδήποτε υποθέσεων ή προσώπων, υπάρχει η βούληση και η αποφασιστικότητα”, σημείωσε.
 
Αρχές του μήνα είχε πραγματοποιηθεί διήμερη σύσκεψη με τους ανακριτές κατά την οποία, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, “έγινε μια γενική ανασκόπηση όλων των θεματικών ενοτήτων και όλων των υποθέσεων που έχουν τεθεί κάτω από τις θεματικές αυτές ενότητες”.
 
Σημείωσε δε ότι “εξετάστηκε στην κάθε περίπτωση σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερευνώμενη υπόθεση, αν απαιτείται κάτι περισσότερο να γίνει και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες”.
 
Κληθείς να πει εάν ολόκληρη η έρευνα είναι προς το τέλος, ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι «ολόκληρη η έρευνα δεν θα είναι ποτέ προς το τέλος. Θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί. Εκείνο που είναι προς το τέλος είναι κάποιες συγκεκριμένες υποθέσεις, οι οποίες έχουν έρθει ή πρόκειται να έρθουν στη Νομική Υπηρεσία για να εξεταστούν κατά πόσο έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα».

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης