Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των ιατροδικαστών για το τριπλό φονικό της Λεμεσού

  Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κατατέθηκαν σήμερα στο Κακουργιοδικείο, όπου συνεχίστηκε η δίκη  για το τριπλό φονικό στη Λεμεσό. Οι μαρτυρίες των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελικής Παππέτα κι οι αναφορές τους κατά την εξέταση και την αντεξέτασή τους, φανερώνουν το μένος με το οποίο ο δράστης δολοφόνησε τρεις ανθρώπους, στοχεύοντας στην καρδιά των θυμάτων τους.                                     

Ψύχραιμος κι ανέκφραστος παρακολουθούσε την διαδικασία  ο 31χρονος Χρίστος Θωμά, που κατηγορείται την υπόθεση του τριπλού φονικού. Το έγκλημα που συγκλόνισε το παγκύπριο  διαπράχθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015 στη Λεμεσό,  με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους. Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος, αν και είχε παραδεχθεί ενοχή κατά τη σύλληψη, δυο μέρες μετά το φονικό, αρνήθηκε τις τρεις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης που του απαγγέλθηκαν από το Κακουργιοδικείο. Το φονικό διαπράχθηκε σε πάροδο της πολυσύχναστης οδού Ανεξαρτησίας, μετά από φιλονικία που προηγήθηκε με τα θύματα, στην Πλατεία Ηρώων, σε σχέση με γυναίκα που ο Θωμά διατηρούσε δεσμό. Ο κατηγορούμενος φέρεται να καταδίωξε τους τρεις και να τους τραυμάτισε θανάσιμα με κουζινομάχαιρο.                                                                    

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους που διενήργησε νεκροτομή στη σορό του Αιμίλιου Μιλτιάδους, το θύμα δέχτηκε 2 στοχευμένες θανάσιμες μαχαιριές στην θωρακική χώρα για να πληγεί η καρδιά. «Εκτιμώ πως το χτύπημα δεν ήταν τυχαίο, ήξερε ο δράστης που χτυπούσε», ανέφερε ο μάρτυρας. Η ίδια εκτίμηση έγινε κι από την ιατροδικαστή Αγγελική Παππέτα που ανέφερε ότι τα δύο θύματα που εξέτασε, τα αδέλφια Παράσχος και Κωνσταντίνος Ντορζή, έφεραν θανατηφόρα τραύματα στο σημείο της καρδιάς που προκλήθηκαν με μαχαίρι, η λάμα του οποίου υπολογίζεται μεγαλύτερη των 20 εκατοστών. Ο Παράσχος χτυπήθηκε  5 φορές με το μαχαίρι κι ο Κωνσταντίνος 4.                                                                        

Κατά την αναφορά των ευρημάτων στη βάση των πορισμάτων των ιατροδικαστών έγινε αναφορά και στην κοπέλα με την οποία ο Θωμά φέρεται να διατηρούσε δεσμό. Εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής υποδείχτηκε η βίαιη συμπεριφορά του 31χρονου, αφού όπως προέκυψε από εξέταση της ιατροδικαστή, αυτή παρουσίαζε από χτυπήματα παλιότερα και πρόσφατα, τραύματα σε ολόκληρο το σώμα της. 
Μέχρι τώρα έχουν καταθέσει ως μάρτυρες κατηγορίας πέντε αστυνομικοί, τρεις αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο ιατροδικαστές ενώ έχουν παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου κάποια παραδεκτά γεγονότα. Από την κατηγορούσα αρχή θα κλητευτούν κι άλλοι μάρτυρες στις 14 Οκτωβρίου (9 το πρωί) που ορίστηκε από το Κακουργιοδικείο η συνέχιση της δίκης.
 
 

Δειτε Επισης

Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές