10 χρόνια φυλακή στον 35χρονο με τα θαμμένα ναρκωτικά στην αυλή

Ποινή φυλάκισης 10 ετών επέβαλε το Κακουργιοδικείο Πάφου εναντίον του Μιχαλάκη Ευθυμίου, 35χρόνων, από τη Λεμεσό, πατέρα πέντε ανήλικων παιδιών ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για υπόθεση ναρκωτικών. Το δικαστήριο ενεργοποίησε 4 μήνες από προηγούμενη φυλακή με αναστολή.
 
Σήμερα στις 11:00 ο 35χρονος προσήχθη από τις Κεντρικές Φυλακές ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου προκειμένου να του ανακοινωθεί η ποινή του. Το δικαστήριο, επιβάλλοντας την ποινή, σημείωσε πως εξάντλησε κάθε περιθώριο επιείκειας.
 
Ο 35χρονος έχει άλλες δύο καταδίκες στο παρελθόν. Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο δικαστής είπε πως η παραδοχή των αδικημάτων πρέπει να αμείβεται ως έκπτωση στην ποινή, ωστόσο όπως ανέφερε οι δύο προηγούμενες καταδίκες του 35χρονου αποτελούν επιβαρυντικό στοιχείο για το δικαστήριο.
 
Είπε πως ο κατηγορούμενος δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε η Πολιτεία για μείωση της ποινής του και την προεδρική χάρη που έτυχε.
 
Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 6.12.2015, όταν μέλη της ΥΚΑΝ κατόπιν ενταλμάτων έρευνας, προέβησαν σε έρευνα δύο κατοικιών αρχικά στην ανώγεια κατοικία και στη συνέχεια στην ισόγειο κατοικία χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το ενοχοποιητικό.
 
Έρευνα που διενεργήθηκε στη συνέχεια στους εξωτερικούς χώρους των εν λόγω οικιών στο χωριό Μαραθούντα, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό στο έδαφος της αυλής τριών πλαστικών δοχείων, εντός των οποίων εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαϊνης, λεβαμισόλης και φαινακετίνης.
 
Όπως είχε αναφερθεί στο δικαστήριο, η φαινακετίνη αποτελεί αναλγητικό φάρμακο ενώ η λεβαμισόλη αντιπαρασιτικό φάρμακο. Και τα δύο χρησιμοποιούνται σαν αραιωτικό της κοκαΐνης.
 
Την Κατηγορούσα Αρχή εκπροσώπησε η α’ δημόσιος κατήγορος Ξένια Ξενοφώντος ενώ συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου ήταν ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.
 
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη άλλων τριών προσώπων, της συμβίας του 35χρονου, της μητέρας του και του αδερφού της για τα οποία ωστόσο δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό και αφέθηκαν ελεύθεροι.
 

Δειτε Επισης

Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική