Τα βρέφη στα σκουπίδια, η Φραντζή, τα παιδιά που έφυγαν νωρίς, η απαγωγή…

Συγκλόνισαν, πάγωσαν, καθήλωσαν… Το 2018 αναμφίβολα ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε με πολλές τραγωδίες και με τους θανάτους αρκετών παιδιών. Σοκ προκάλεσαν όμως και τα νεκρά βρέφη που πετάχτηκαν στα σκουπίδια, ενώ στο κόκκινο χτύπησε η αγωνία της κοινής γνώμης γύρω από την απαγωγή των παιδιών στη Λάρνακα, όπου ολόκληρη η Κύπρος έγινε μια γροθιά, συμβάλλοντας στον εντοπισμό τους.
 
Από την άλλη, μεγάλη συζήτηση και ντόρο έφερε ο θάνατος της Έλενας Φραντζή η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατριό της, ιερέα, και το σύστημα απέτυχε να την στηρίξει, μέχρι που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Ο θάνατος της ξεγύμνωσε τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, ενώ η άτυχη Έλενα που τόλμησε να τα βάλει με τον ιερέα, με αποτέλεσμα να δεχθεί μεγάλο πόλεμο, δικαιώθηκε, ωστόσο ήταν ήδη αργά αφού έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 29 ετών.       
 
Επίσης, ξεσηκωμό έφερε και ο θάνατος του μικρού Σταύρου Γιωργαλλή, ο οποίος προηγουμένως είχε τραυματιστεί στο σχολείο του και ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο. Για την υπόθεση μάλιστα είχαν συλληφθεί δύο γιατροί οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο «σιωπηλός» δολοφόνος που δεν έκανε ούτε και φέτος διακρίσεις
 
09 Ιανουαρίου 2018… Νεκρό βρέφος εγκαταλελειμμένο σε εργοστάσιο στο Γέρι
Νεκρό βρέφος σε ιμάντα διαλογής σκουπιδιών σε εργοστάσιο στο Γέρι εντοπίστηκε το πρωί της 9ης Ιανουαρίου.
 
Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις, το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό, ενώ ήταν τελειωμένο, δηλαδή έκανε τον κύκλο των 39 εβδομάδων κύησης.

Πρόκειται για κοριτσάκι ενός ή δύο ημερών, το οποίο ήταν γυμνό, και ρίχθηκε σε κάδο ανακύκλωσης που περισυνέλεξε σκυβαλοφόρο.
 
Το νεογνό που ήρθε στη ζωή χωρίς ιατρική συμβολή, έφερε κακώσεις και τραύματα στο άψυχο σώμα του, τα οποία προκλήθηκαν από την μεταφορά του στο εργοστάσιο μέσω του σκυβαλοφόρου.  
 
Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι γονείς του νεογνού.

16 Φεβρουαρίου 2018… Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι στη Λεμεσό
Κοριτσάκι 26 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάριο Νοσοκομείο, ωστόσο λίγο πριν την μεταφορά του άφησε την τελευταία του πνοή.
 
Από υπέρηχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι στην κοιλιακή του χώρα υπήρχε συσσώρευση υγρών, ενώ όπως ανέφεραν οι Ελληνοκύπριοι γονείς του από τις 9 Φεβρουαρίου είχε πυρετούς και δύσπνοιες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής, αιτία θανάτου του παιδιού ήταν η προσβολή από τον ιό Parainfluenza type 4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


22 Φεβρουαρίου 2018… Νεκρό βρέφος σε οικία στη Πάφο
Συγκλονισμό προκάλεσε η είδηση του θανάτου του τρίμηνου βρέφους που έχασε την μάχη για τη ζωή του τέσσερις μέρες μετά τον τραυματισμό του και για τον οποίο φόρεσαν χειροπέδες οι δυο γονείς του, οι οποίοι δικάζονται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου.

 
Η εξέλιξη στην υπόθεση προέκυψε μετά την νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους, όπου οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ανδρέας Μαρνερίδης, αποκάλυψαν ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και δεν ήταν δυνατόν να προκληθεί από την πτώση του από τον καναπέ ύψους 70 εκατοστών, όπως ισχυρίστηκαν αρχικά οι γονείς του στην Αστυνομία.
 
Ως εκ τούτοι, οι ιατροδικαστές κατάφεραν να οδηγήσουν τις Αρχές στους γονείς του βρέφους, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες ζούσε μέσα στην βία και υπήρχε κακομεταχείριση του.
 
Στην αρχική της κατάθεση η μητέρα ανέφερε στους ανακριτές ότι το παιδί τους δεν το μετέφεραν στο νοσοκομείο επειδή ήταν ήσυχο, έπαιζε με τα αδέρφια του και ξυπνούσε κατά την διάρκεια της νύχτας μόνο όταν πεινούσε.
 
Επιβεβαίωσε επίσης, ότι το μωρό έπεσε από τον καναπέ στις 17 Φεβρουαρίου και ενώ η ίδια απουσίαζε στην εργασία της.
 
Όταν ζήτησε από τον σύζυγο της να μεταφέρουν το μωρό στο νοσοκομείο αυτός αρνήθηκε, γιατί φοβόταν ότι θα τους αφαιρούσαν την κηδεμονία των παιδιών.  

Η 29χρονη στην κατάθεσή της ανέφερε ακόμη ότι ο σύντροφος της, εδώ και έξι χρόνια που διαμένουν στην επαρχία Πάφου, ήταν βίαιος, επιθετικός, και νευρικός, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ταρακουνούσε το τρίμηνο βρέφος και το πετούσε με βία στην κούνια του.

Ανέφερε ακόμη, πως σε κάποιες φορές δεν ήθελε το βρέφος γιατί αυτό τον ενοχλούσε όταν έπαιζε παιχνίδια στη τηλεόραση. 
 
17 Μαρτίου 2018… Νεκρό βρέφος σε νάιλον σακούλα σε οικία στην Λευκωσία
Νεκρό βρέφος σε νάιλον σακούλα εντοπίστηκε σε οικία όπου διέμενε αλλοδαπή στην Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, 26χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε από την Ελληνοκύπρια εργοδότρια της σε γυναικολογική κλινική, μετά από πόνους στο στομάχι.
 
Κατά τη ιατρική εξέταση, διαπιστώθηκε, ότι ήταν λεχώνα και απέβαλε ή γέννησε κατά το τελευταίο 24ωρο. Σε έρευνα που έγινε στο χώρο όπου διέμενε εντοπίστηκε (σε νάιλον τσάντα) ένα νεκρό νεογνό μαζί με τον πλακούντα και τον ομφάλιο λώρο.
 
Από την νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του νεκρού βρέφους διαφάνηκε ότι το βρέφος γεννήθηκε νεκρό, ενώ ήταν ολοκληρωμένης κύησης.
 
24 Μαρτίου 2018… Η υπόθεση της Φραντζή και η μετά θάνατον δικαίωση   
Θλίψη και θύελλα αντιδράσεων έφερε ο χαμός της Έλενας Φραντζή η οποία στα 29 της χρόνια «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι. Μια νεαρή που κουβαλούσε μόνη το δικό της σταυρό αλλά μετά το θάνατο της, η κοινή γνώμη τάχθηκε στο πλευρό της…
 
Η ιστορία της άτυχης Έλενας Φραντζή που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον θετό πατέρα της (ιερέα), συγκλόνισε τους πάντες…
 
Οι γονείς της Έλενας, κρίθηκαν ακατάλληλοι να ασκούν τα γονικά τους καθήκοντα, κι έτσι τη φροντίδα της ανέλαβε σε πολύ μικρή ηλικία το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο φρόντισε έτσι ώστε το κοριτσάκι να δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες. Η πρώτη φορά που τέθηκε σε ανάδοχη οικογένεια ήταν στην ηλικία των δύο ετών.  Σε ηλικία τριών ετών, τέθηκε υπό τη φροντίδα του «πατέρα» της, όπου και διέμενε μέχρι τα 9½ της χρόνια.    
Η Έλενα, αντί να βρει την ευτυχία, βρήκε την κόλαση. Σε μια οικογένεια «υπόδειγμα» της κοινωνίας. Ήταν μόλις 4 ετών… Περίμενε αγάπη, όπως όλα τα παιδιά, από την ανάδοχη οικογένειά της. Αντ' αυτού, ο θετός πατέρας της, φρόντισε να της μετατρέψει τη ζωή σε κόλαση. Μια κόλαση που κράτησε για χρόνια. Μια κόλαση που οδήγησε στο θάνατό της.
 
Η καταγγελία της Έλενας εναντίον του «πατέρα» της για σεξουαλική κακοποίηση, έγινε μετά από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 2011 στην ηλικία των 27 ετών, όταν λόγω αυξημένου άγχους επισκέφθηκε ψυχολόγο με την οποία αργά και σταθερά δημιούργησε μια σχέση εμπιστοσύνης ώστε να της εκμυστηρευθεί τα όσα της είχαν συμβεί.
 
Ο «πατέρας» της προέβαινε σχεδόν καθημερινά σε άσεμνες πράξεις εναντίον της. Ωστόσο δεν μπόρεσε ενώπιον δικαστηρίου, να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία ή να συνδυάσει την άσεμνη επίθεση με οποιοδήποτε άλλο γεγονός ή εορτή όπως τα γενέθλια της, (έτσι και αλλιώς ποτέ δεν της έκαναν γενέθλια), τα Χριστούγεννα κλπ.

Η απόφαση κόλαφος του Δικαστηρίου
Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην απόφαση του δικαστηρίου το οποίο καταδίκασε τον ιερέα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, η Έλενα δεν είχε μιλήσει στην λειτουργό του Γραφείο Ευημερίας καθώς «δεν είχε εμπιστοσύνη αφού σπάνια την επισκεπτόταν στο σπίτι της ενώ ήταν αδιάφορη ως προς την πραγματική της ευημερία ακόμη και όταν της παραπονέθηκε ότι η σύζυγος του «πατέρα» της, την ξυλοφόρτωνε όταν η βιολογική μητέρα της, που και αυτή σπάνια πήγαινε να τη δει, την φυγάδευσε ουσιαστικά από το σπίτι του. Νοιώθοντας αυτή την αδιαφορία από τη λειτουργό, δεν μπόρεσε να της πει ούτε για τις άσεμνες παρενοχλήσεις».
 
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, το «παιδάκι σε τρυφερή ηλικία, ουσιαστικά χωρίς γονείς», δεν είχε ούτε την στήριξη του Γραφείου Ευημερίας το οποίο μάλλον αδιαφόρησε στην προσπάθεια της παραπονούμενης να παραπονεθεί για τον ξυλοδαρμό που δεχόταν από τη σύζυγο του «πατέρα» της. 
Λόγω του φόβου που ένοιωθε απέναντι στη σύζυγο του «πατέρα» της και αφετέρου λόγω των τραυματικών εμπειριών της από τη συμπεριφορά του ίδιου, η Έλενα βρήκε το ψυχικό σθένος να μιλήσει ξανά για τα προβλήματα της μόνο όταν έφθασε σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία αφού ενωρίτερα αμφισβητήθηκε. 
 
Το Δικαστήριο δεν παρέλειψε επίσης να λάβει υπόψη ότι δεν διώχθηκε η σύζυγος του «πατέρα» της παρά το παράπονο που υπέβαλε και γι' αυτήν η παραπονούμενη, καθώς «ούτε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια φαίνεται να λήφθηκε εναντίον της Λειτουργού ή των Λειτουργών του Γραφείου Ευημερίας που ουσιαστικά αδιαφορούσαν για την ευημερία της παραπονούμενης». 
 
«Καταχράστηκε το ρόλο του ανάδοχου πατέρα και αντί να παρέχει προστασία και φροντίδα σε ένα μικρό τετράχρονο κοριτσάκι, προέβαινε σε σιχαμερές και αφύσικες για την ηλικία του παιδιού πράξεις» ανέφερε το δικαστήριο ενώ τόνισε ότι «η αμαύρωση και σπίλωση της παιδικής ψυχικής αθωότητας  αποσυνθέτει τον χαρακτήρα του παιδιού σε βαθμό που αποστερείται της φυσιολογικής ζωής». 
 
Ήθελε απλά δικαίωση, όχι εκδίκηση
Έναυσμα για την εκ των υστέρων και μετά από πολλά έτη απόφαση της να καταγγείλει τον «πατέρα» της, ήταν η ανάγκη να αποδοθεί αφενός δικαιοσύνη και αφετέρου να ηρεμήσει η ψυχή της εφόσον η σεξουαλική αυτή παρενόχληση την έκανε να αισθάνεται διαφορετική από ένα άλλο συνηθισμένο άνθρωπο, να μην μπορεί να δημιουργήσει φυσιολογική σχέση και να νοιώθει ακόμη και ενοχές και ντροπή ως να ήταν η ίδια υπεύθυνη για την όλη κατάσταση.
 
Άλλος λόγος που δεν μπορούσε να αναφέρει ή να καταγγείλει τα όσα συνέβησαν στο χρονικό διάστημα που διέμενε με τον «πατέρα» της ήταν εκτός από το πολύ νεαρό τότε της ηλικίας της και η βάναυση εναντίον της συμπεριφορά της συζύγου του, η οποία την κακομεταχειριζόταν με κάθε δυνατή ευκαιρία και εναντίον της οποίας δεν μπορούσε να πει οτιδήποτε καθώς φοβόταν να εκστομίσει οποιοδήποτε παράπονο.
 
Επίσης η Έλενα φοβόταν να εκφραστεί ενωρίτερα γιατί ήταν ανάδοχη σε μια αγαπητή και με κύρος στην κοινότητα οικογένεια, με αποτέλεσμα να θεωρεί ότι δεν θα μπορούσε να την πιστέψουν. 
 
Την έστησαν στον τοίχο
Ο ιερέας διώκεται και οι πάντες ξεσηκώνονται… Όχι όμως υπέρ της Έλενας, αλλά εναντίον της… Και τι δεν είχε ακούσει για το γεγονός ότι κατηγόρησε τον «πατέρα» της για σεξουαλική κακοποίηση. «Το κάνει για να πάρει λεφτά», «κάποιος την πλήρωσε», «έχει ψυχιατρικά προβλήματα», «είναι ναρκομανής», και άλλα τόσα… Όλοι απέναντι της γιατί τόλμησε να «σπιλώσει» την εικόνα αυτού του ιερέα… Ολόκληρο το χωριό ξεσηκώθηκε εναντίον της… Αντί να δουν πραγματικά «εκείνο το παιδί», φρόντισαν όλοι να την ταπεινώσουν ακόμη περισσότερο…
Ωστόσο, η μαρτυρία της χαρακτηρίστηκε  από το Δικαστήριο ως πειστική και αυθόρμητη.  «Εντύπωση προκάλεσε, θετική βεβαίως, στο Δικαστήριο η όλη στάση της παραπονούμενης η οποία δεν παρουσίαζε τον κατηγορούμενο ως «ανθρωπόμορφο τέρας», ούτε η μαρτυρία της διαπνέετο από εμπάθεια, ούτε και διαπιστώθηκε  ότι το κίνητρο της καταγγελίας  ήταν η επιθυμία της για εκδίκηση εναντίον της συζύγου του κατηγορούμενου, η οποία την κακομεταχειριζόταν σε σημείο βαναυσότητας.  Το Δικαστήριο θεώρησε ότι η παραπονούμενη προέβη στην καταγγελία όταν σε ηλικία ώριμη βρήκε το ψυχικό σθένος να εκφράσει και να εξωτερικεύσει τις εμπειρίες της «για να ηρεμήσει η ψυχή» της, κρίνοντας εύλογη και την απάντηση της σε σχετική ερώτηση κατά την αντεξέταση ότι δεν θα έβαζε τον εαυτό της «σε όλη αυτή τη διαδικασία και να τα τραβά όλα τούτα για μιαν εκδίκηση (της συζύγου)», αναφέρεται στην απόφαση.
 
Ψέματα από τον ιερέα…
Από την άλλη το Δικαστήριο δεν πείσθηκε από τη μαρτυρία του ιδίου του ιερέα ενώπιον του, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας για την πλευρά του. 
 
Έκρινε ότι ψεύδετο και είχε αντιφατικές θέσεις.  Από τη μια έλεγε ότι αγαπούσε την παραπονούμενη ως παιδί του και από την άλλη ότι ήθελε να την «ξεφορτωθεί» για να ησύχαζε από τους γονείς της.  Αρνείτο να απαντήσει σε ερωτήσεις, απαντούσε με υπεκφυγές, δεν θυμόταν το όνομα της Κοινωνικού Λειτουργού που κατά τα άλλα, κατά τη θέση του, επισκέπτετο την παραπονούμενη συχνά, αναφέρει στην απόφασή του το Δικαστήριο.
 
Περαιτέρω, ενώ ήταν αποδεκτή από την υπεράσπιση η βίαιη συμπεριφορά της συζύγου του έναντι της 29χρονης, ο ιερέας αρχικά δέχθηκε ότι μόνο μια φορά την είδε να κτυπά την παραπονούμενη, ενώ αργότερα απέφευγε να απαντά ότι η συμπεριφορά αυτή άγγιζε τα όρια της βαναυσότητας, αρνούμενος, με σχετική επίκληση των δικαιωμάτων του, να τοποθετείται.
 
15 Απριλίου 2018… Έσβησε βρέφος εννέα μηνών στο κρεβατάκι του
Άλλη μια ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε στη Λευκωσία. Βρέφος εννέα μηνών «έσβησε» στον ύπνο του, βυθίζοντας στα μαύρα την οικογένεια του.
 
Οι γονείς του βρέφους το είχα βάλει το βράδυ να κοιμηθεί στην οικία τους στον Αναλιόντα. Ωστόσο στις 6 το πρωί, οι γονείς του βρέφους μετέβησαν στο παιδικό κρεβατάκι του και αντιλήφθηκαν ότι κάτι είχε συμβεί αφού προσπαθούσαν να το ξυπνήσουν αλλά δεν ανταποκρινόταν.
Αμέσως το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και δυστυχώς οι επί καθήκοντι ιατροί αφού το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι είναι νεκρό.
 
Στην συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομία ενώ από τις προκαταρκτικές εξετάσεις το κοριτσάκι, Σουζάν Ρογιαλτη, δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις.
 
Σύμφωνα με την νενομισμένη νεκροτομή, το κοριτσάκι έφυγε από την γνωστή περίπτωση αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.
 
11 Μαΐου 2018… Ξεψύχησε 10χρονος που τραυματίστηκε στο σχολείο του
Συγκλονισμό, θρήνο, οδύνη, οργή και μεγάλα γιατί προκάλεσε ο θάνατος του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, ο οποίος τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν στο σχολείο του.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 10χρονος ενώ βρισκόταν στο σχολείο του και έπαιζε μπάσκετ τραυματίστηκε στο κεφάλι και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο νοσοκομείο.
 
Αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε, ενώ δυο ώρες αργότερα ο 10χρονος μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο.
Όπως διαπιστώθηκε μετά από εξετάσεις, έφερε αιμάτωμα στο κεφάλι και εισήχθη στην εντατική διασωληνωμένος.  
 
Ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μετάβαση του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
 
Ωστόσο ο 10χρονος απεβίωσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.
 
18 Ιουλίου 2018… Θανατηφόρο θαλάσσιο δυστύχημα
Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και τέσσερα άλλα άτομα διασώθηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και βυθίστηκε στο κόλπο Ξυλοφάγου.
 
Γύρω στις 14:09, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε  5 άτομα κυπριακής καταγωγής στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού) στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανόν λόγω της θαλασσοταραχής.
 
Μετά από έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα, ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή.
 
06 Αυγούστου 2018… Ο θάνατος της οκτάχρονης και τα μοιραία λάθη  
Συγκλονισμό προκάλεσε ο θάνατος οκτάχρονης στη Λεμεσό έπειτα από τον οποίο διατάχθηκε έρευνα για πιθανή ιατρική αμέλεια. 
 
Συγκεκριμένα, το παιδάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου εισήχθη εσπευσμένα στο παιδιατρικό τμήμα για νοσηλεία.
 
Λίγες ώρες αργότερα, η μητέρα του οκτάχρονου κοριτσιού εξέφρασε την επιθυμία να το μεταφέρει πίσω στο σπίτι της οικογένειας και αφού υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, το παιδάκι πήρε εξιτήριο.
 
Ωστόσο, γύρω στα μεσάνυχτα οι γονείς του οκτάχρονου το μετέφεραν εκ νέου στο Νοσοκομείο, σε ημιλυπόθυμη κατάσταση.
 
Αμέσως οι γιατροί έσπευσαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, το οκτάχρονο έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων.
 
10 Αυγούστου 2018… Εντόπισε τη μητέρα της νεκρή
Νεκρή στο κρεβάτι βρέθηκε από την κόρη της 44χρονη από τη Ρωσία, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν στην Πάφο.
 
Η 19χρονη κόρη της ανέφερε ότι η 44χρονη μητέρα της, το βράδυ πήγε για ύπνο, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι δεν ξύπνησε.
 
Ακολούθως ειδοποίησε τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου ενώ στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο όπου μετέφερε την 44χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της.
 
10 Αυγούστου 2018…  Πέθανε ενώ έκανε τροχάδην
Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 38χρονο Αντρέα Ιωσήφ από την Χλώρακα, τέως κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος «έσβησε» ενώ βρισκόταν για διακοπές με την σύζυγο και τα παιδιά του στην Πάφο.
Το πρωί της Πέμπτης, όπως συνήθιζε κάθε μέρα, πήγε για τροχάδην και έχασε τις αισθήσεις. Ζεύγος τουριστών που περπατούσαν στον Κόλπο των Κοραλίων αντιλήφθηκε έναν άνδρα αναίσθητο και αμέσως κάλεσε την Αστυνομία.
 
Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του.  
 

15 Αυγούστου 2018… Παιδάκι 17 μηνών έπεσε σε κώμα γιατί κατάπιε ναρκωτικά
Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι παιδάκι 1,5 ετών έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς κατάπιε ναρκωτικά.
 
Το παιδάκι είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, έκριναν ότι θα πρέπει να μεταφερθεί στο Μακάριο Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαφάνηκε ότι το παιδάκι, που διέμενε κατά το επίδικο χρόνο με τη μητέρα και τον αδελφό του πατέρα του, κατάπιε προηγουμένως ποσότητα ναρκωτικών, κάτι που διαφάνηκε από τις αναλύσεις αίματος. 
   
Η μητέρα του βρέφους σε κατάθεση της στην Αστυνομία είχε ισχυριστεί ότι το παιδάκι έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο μέτωπο.
 
Ωστόσο μετά από έρευνες τελικά συνελήφθη ο θείας του παιδιού.
 
01 Σεπτεμβρίου 2018… Έσβησε αγγελούδι 20 μηνών
Για τη γειτονιά των αγγέλων πέταξε αγοράκι, μόλις 20 μηνών, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο, αφού πνίγηκε την ώρα που το τάιζε η μητέρα του με πολτοποιημένο φαγητό, στο χωρίο Ερήμη.
 
Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, το αγοράκι υπέκυψε στο μοιραίο.  

Το βρέφος, Ουαλικής καταγωγής, βρισκόταν σε ανάδοχη οικογένεια Ελληνοκυπρίων αφού είχε τεθεί υπό την φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας.
 
03 Σεπτεμβρίου 2018…Έφυγε εξάχρονο αγγελούδι που νοσηλευόταν στο Μακάρειο
Για την γειτονιά των αγγέλων πέταξε στις 3 Σεπτεμβρίου ο εξάχρονος Αλέξανδρος Αθανασίου που νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο από τα τέλη Ιουλίου.
 
Το εξάχρονο αγοράκι, είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ κολυμπούσε σε ιδιωτική πισίνα στα Λατσιά.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εξετάστηκε από επί καθήκοντι ιατρούς, ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Μακάρειο Νοσοκομείο.
 
Ωστόσο, το εξάχρονο αγοράκι δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή, βυθίζοντας το πένθος την οικογένεια του.
  
25 Σεπτεμβρίου 2018… Η απαγωγή των παιδιών που καθήλωσε την Κύπρο
«Εξαφανίστηκαν δύο εντεκάχρονα στη Λάρνακα». Η είδηση αρχικά έπεσε στα μαλακά. Το μυαλό των πλείστων ανθρώπων πήγε σε μια εξαφάνιση που θα διαρκούσε μερικά λεπτά. Άλλοι σκέφτηκαν ότι πρόκειται για εξαφάνιση παιδιών που ενδεχομένως να αρπάχθηκαν από τους γονείς τους οι οποίοι μπορεί να βρίσκονταν σε διαμάχη.
Κι όμως δεν ήταν κανένα από τα δύο σενάρια. Ήταν ένα πρωτοφανές θρίλερ για τα κυπριακά δεδομένα, που κράτησε οκτώ ώρες. Ολόκληρη η κοινωνία παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από την απαγωγή δύο εντεκάχρονων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.
 
Δύο παιδιά που έμελλε να ζήσουν τον απόλυτο τρόμο σε μια ευαίσθητη ηλικία, με τους γονείς τους να παρατηρούν αποσβολωμένοι όσα συνέβαιναν και η αγωνία τους να βρίσκεται στο κόκκινο.
  
Το χρονικό του θρίλερ
Ήταν γύρω στις 7:30 το πρωί. Τα δύο 11χρονα αγόρια, βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου μαζί με άλλους τρεις φίλους τους.
 
Τότε, ο άγνωστος, μέχρι εκείνη τη στιγμή άνδρας, προσέγγισε τα παιδάκια προφασιζόμενος ότι ήταν δάσκαλος και τους ζήτησε όπως τον βοηθήσουν να μεταφέρει βιβλία αφού είχε δεμένο το χέρι του με πρόχειρο επίδεσμο.
 
Τα τρία παιδάκια αρνήθηκαν. Ωστόσο τα δύο αγόρια, ακολούθησαν τον άγνωστο άνδρα ο οποίος στη συνέχεια τα επιβίβασε σε όχημα τύπου σαλούν και χρώματος γκρίζου και τράπηκε σε φυγή.
Μόλις έγινε αντιληπτή η απουσία των δύο αγοριών, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και σήμανε συναγερμός στις τάξεις της δύναμης για τον εντοπισμό τους. Στο σχολείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέλη της δύναμης χτένιζαν την περιοχή για εντοπισμό των παιδιών ή και για οποιαδήποτε στοιχεία που θα βοηθούσαν στην ανεύρεση των παιδιών.
 
Οι φωτογραφίες των παιδιών δόθηκαν στη δημοσιότητα και ολόκληρη η κοινωνία κινητοποιήθηκε για εντοπισμό των δύο αγοριών. Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία άρχισε να συλλέγει μαρτυρίες, έπειτα από τις οποίες σκιαγραφήθηκε το προφίλ του δράστη.
  
Στην Αστυνομία έφθαναν εξάλλου πληροφορίες ότι άνδρας που απήγαγε τα δύο παιδιά ήταν ηλικίας 40-55 ετών, βάρους 100 κιλών, κάτι που δεν επιβεβαίωναν οι αρχές, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφού οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες.
  
Ο πληροφοριοδότης σωτήρας
Οκτώ ώρες μετά, η Αστυνομία δέχθηκε πληροφορία ότι ο ύποπτος πιθανότατα να βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο και συγκεκριμένα σε πολυκατοικία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ισχυρές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτίριο.
 
Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι οι πληροφορίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας συνδέονται με πρόσωπο που ο ίδιος παρατηρούσε τον τελευταίο καιρό. Όπως ανέφερε, άλλαζε πινακίδες στο όχημα του, ενώ φορούσε το συγκεκριμένο καπέλο το οποίο περιγραφόταν στα μέσα ενημέρωσης.
 
Ο πληροφοριοδότης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «τα παιδιά ήταν ναρκωμένα, ήταν σε άσχημη κατάσταση», ενώ ο δράστης δεν είχε αντιδράσει κατά τη σύλληψη του.
  
Αφού τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του δράστη, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη, ενώ ο 35χρονος δράστης συνελήφθη.
 
20 Δεκεμβρίου 2018… Κάηκε στο σπίτι της ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά
Άλλη μια τραγωδία, πέντε μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, γράφτηκε στην Πάφο όταν γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα της.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα συνέβησαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί όταν η γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι του διαμερίσματος της στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου,ξέσπασε πυρκαγιά σε ηλεκτρική θερμάστρα πετρελαίου που βρισκόταν στο δωμάτιο της.
 
Από την πυρκαγιά το κρεβάτι της γυναίκας τυλίχθηκε στις φλόγες, με την ίδια να προσπαθεί να σηκωθεί και ακολούθως να πέφτει στο έδαφος.
 
Στη σκηνή έσπευσαν αμέσως μέλη της Αστυνομίας, καθώς και της Πυροσβεστικής τα οποία με την άφιξη τους ενημερώθηκαν πως στο διαμέρισμα βρισκόταν μία γυναίκα.
 
Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για απομάκρυνση της γυναίκας από το διαμέρισμα, ωστόσο όταν τα μέλη της δύναμης κατάφεραν να εισέλθουν στο διαμέρισμα εντόπισαν την ένοικο αναίσθητη και με εγκαύματα.
 
Αφού κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά, η 86χρονη μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς ότι ήταν νεκρή.

25 Δεκεμβρίου… Μαύρα Χριστούγεννα για τρεις οικογένειες

Μαύρα ήταν τα φετινά Χριστούγεννα για τρεις διαφορετικές οικογένειες στη Λεμεσό, αφού έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Στην πρώτη περίπτωση στις 1 και 30 τα ξημερώματα, επί καθήκοντι ιατροί ενημέρωσαν την Αστυνομία για τον θάνατο 34χρονου ο οποίος είχε μεταφερθεί νωρίτερα στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου στη Λεμεσό.

Ο άτυχος 34χρονος, ενώ βρισκόταν στην οικεία του έχασε τις αισθήσεις και αμέσως η σύζυγος του προσπάθησε να τον επαναφέρει, ενώ κάλεσε ασθενοφόρο.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ντύνοντας στα μαύρα την οικογένεια του. O άτυχος 34χρονος στις 29 Δεκεμβρίου θα έκλεινε 35 ετών.

Σε δεύτερη περίπτωση, 32χρονος μεταφέρθηκε από συγγενικά του πρόσωπα στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία που ένιωσε αφού είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Λίγο αργότερα, ο άτυχος νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή.

Στην τρίτη περίπτωση, 61χρονος ενώ βρισκόταν με τη σύζυγο του έχασε τις αισθήσεις του και αμέσως η 58χρονη κάλεσε σε βοήθεια.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο, ωστόσο οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο άτυχος 61χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν νεκρός. 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον