Ο «σιωπηλός» δολοφόνος που δεν έκανε ούτε και φέτος διακρίσεις

Έφτασε και πάλι η πιο δύσκολη στιγμή του χρόνου. Η στιγμή της καταγραφής των θανατηφόρων δυστυχημάτων για το 2018. Έφτασε ξανά η ώρα του τραγικού απολογισμού…
 
Για 48 οικογένειες οι φετινές γιορτές δυστυχώς θα είναι διαφορετικές, αφού το 2018 έμελλε να αφήσει μακριά τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα που σε μια στιγμή έσβησαν στην άσφαλτο. Γονείς, αδέλφια, παιδιά, συγγενείς, φίλοι…. Ο Μολώχ της ασφάλτου δεν κάνει διακρίσεις.
 
Ανατρέχοντας πίσω για την καταγραφή των θανατηφόρων δυστυχημάτων του 2018 η ψυχή σου πονά, έστω κι αν δεν έφυγε κάποιος δικό σου. Πονά γιατί αντικρίζεις ξανά τις εικόνες από δυστυχήματα έπειτα από τα οποία έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι, γεμάτοι όνειρα για το μέλλον.
 
Ο Νεόφυτος ήταν 16 ετών, η Βαρβάρα και η Χριστίνα ήταν 11, η Μαρία Χριστίνα ήταν μόλις 5….
 
Τρία τροχαία που στέρησαν τη ζωή σε τέσσερα παιδιά
 
28 Ιανουαρίου…
Ο 16χρονος Νεόφυτος Τσαγγαράς από την Πάφο έφυγε για το μεγάλο ταξίδι έπειτα από ένα λάθος το οποίο έμελλε να του στοιχήσει τη ζωή.
Ο νεαρός κατευθυνόταν με το όχημα του στο δρόμο της αγροτικής περιοχής στα Μαντριά της Πάφου, έχοντας ως συνοδηγό τον 13χρονο ξάδελφο του.
 
Σε κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε βίαια σε κυπαρίσσι με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός από τα συντρίμμια, ενώ από το τροχαίο τραυματίστηκε και ο 13χρονος ξάδερφος του.
 
25 Ιουνίου…
Η είδηση του θανάτου της πεντάχρονης Μαρία Χριστίνα Δημητρίου η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο μετά από ένα φοβερό τροχαίο που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο της Λάρνακας, πάγωσε την κοινή γνώμη.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις τρεις το απόγευμα, όταν στο διπλοκάμπινο όχημα στο οποίο επέβαινε η πεντάχρονη, τα δύο αδέλφια της, η μητέρα και ο πατέρας τους, προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο που οδηγούσε αλλοδαπός.
 
Από τη βίαιη πρόσκρουση, η μικρή Μαρία τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ το τετράχρονο αδελφάκι της και η 35χρονη μητέρα τους τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας 9 ετών.
 
Όσον αφορά τον οδηγό του άλλου οχήματος τραυματίστηκε επίσης ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του δεύτερου οχήματος οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και με ιλιγγιώδη ταχύτητα.  
 
1η Ιουλίου
Ο χρόνος σταμάτησε την 1η Ιουλίου για τις οικογένειες των δύο εντεκάχρονων κοριτσιών, που σκοτώθηκα σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού.

Η Βαρβάρα Κοκρίδου και η Χριστίνα Κιουλπακίδου, έχασαν τη ζωή τους γύρω στις 4:40 τα ξημερώματα όταν όχημα που οδηγούσε 40χρονη γυναίκα από τη Ρωσία και στο οποίο επέβαιναν τα δύο κορίτσια όπως και ακόμα δύο παιδιά, έχασε τον έλεγχο του οχήματος της και προσέκρουσε βίαια στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα.
 
Από την πρόσκρουση, το όχημα σύρθηκε στην άσφαλτο και ακολούθησε τρελή πορεία, μέχρι να αναποδογυριστεί περίπου 50 μέτρα πιο κάτω.
 
Το ένα εκ των δύο κοριτσιών, τα οποία δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας, εκτινάχτηκε στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, αφού καταπλακώθηκε από το όχημα.
 
Τα δύο κοριτσάκια επέστρεφαν εκείνο το πρωί από διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, όπου είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση.
 
Άνθρωποι με όνειρα στο βωμό της ασφάλτου
 
Πολλοί ήταν όμως και οι νέοι άνθρωποι που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Είτε πάνω στην αγαπημένη τους μοτοσικλέτα, είτε πίσω από το τιμόνι του οχήματος τους. Ένα λάθος, μια στιγμή και τίποτα δεν θα είναι ποτέ πια ίδιο.
 
11 Φεβρουαρίου…
Το νήμα της ζωή του 24χρονου Νικόλα Πέρικου και του 20χρονου Μαρίνου Κωνσταντίνου, κόπηκε στις 11 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στην οδό Ομονοίας.
Το δυστύχημα συνέβη γύρω στη 1.40π.μ.,όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δύο νεαροί, παρεξέκλινε της πορείας της, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Ακολούθως προσέκρουσε διαδοχικά σε πάσσαλο φωτισμού και σταθμευμένο αυτοκίνητο, όπου και ακινητοποιήθηκε.
 
Οι δύο νεαροί εκσφενδονίστηκαν στην άσφαλτο και τραυματίστηκαν θανάσιμα.
 
18 Μαρτίου…
Ο πρώτος χρονικά 18χρονος του 2018 που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα επιβαίνοντας στη μοτοσικλέτα του, ήταν ο Plamen Petrov ο οποίος σκοτώθηκε στη φωτοελεγχόμενη διασταύρωση της οδού Αγίας Φυλάξεως με τις οδούς Ιερού Λόχου και Βασιλέως Γεωργίου Α` .
 
Συγκεκριμένα, όχημα που κινείτο με νότια κατεύθυνση, επί της Αγίας Φυλάξεως, επιχείρησε στροφή δεξιά προς την οδό Βασιλέως Γεωργίου Α`, ανακόπτοντας την πορεία της μοτοσικλέτας του 18χρονου, που κινείτο με βόρεια κατεύθυνση.
Από τη σύγκρουση ο μοτοσικλετιστής εκσφενδονίστηκε και κτύπησε σε μεταλλικό πάσσαλο πεζοδρομίου.
 
Ο άτυχος 18χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
 
Ο 18χρονος ίσως να ήταν σήμερα στη ζωή αν φορούσε το κράνος του εκείνο το απόγευμα.
 
14 Ιουνίου…
Μόλις 18 ετών ήταν και ο Γιώργος Βασιλείου από την Επισκοπή όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Καντού-Επισκοπής, έπειτα από σύγκρουση που είχε η μοτοσικλέτα που οδηγούσε με όχημα 29χρονου συγχωριανού του.
Ο άτυχος 18χρονος έχασε τη ζωή του γύρω στις 6 το απόγευμα της 14ης Ιουνίου, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους λίγες μέρες πριν καταταγεί στην ΕΦ για να υπηρετήσει τη θητεία του.
 
Το όχημα με το οποίο συγκρούστηκε ο 18χρονος ήταν εγγεγραμμένο, σύμφωνα με όσα ανέφερε τότε η Αστυνομία, ως αγωνιστικό.
 
Ο οδηγός του οχήματος, μετά το τροχαίο είχε εγκαταλείψει τη σκηνή και παραδόθηκε λίγη ώρα αργότερα στον αστυνομικό σταθμό Επισκοπής, ενώ το όχημα του εντοπίστηκε στο γκαράζ της οικίας του.
 
Εξάλλου, στην σκηνή του δυστυχήματος δεν είχε εντοπιστεί ούτε η μοτοσικλέτα του άτυχου 18χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο. Για αυτόν τον λόγο αρχικά γινόταν λόγος πως το θύμα κινείτο πεζό.
 
Ωστόσο, μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, η μοτοσικλέτα εντοπίστηκε σε παρακείμενο χωράφι κρυμμένη κάτω από φύλλα.
 
17 Νοεμβρίου…
Μόλις 18 ετών ήταν και ο Μάριος Αμανατίδης από τη Γεωργία, κάτοικος Λεμεσού, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις επτά το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, στον παραλιακό δρόμο μεταξύ Δημόσιου Κήπου και Εναερίου.
 
Ο άτυχος Μάριος σκοτώθηκε όταν στην προσπάθεια του να προσπεράσει με τη μοτοσικλέτα του προπορευόμενο όχημα, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, προσέκρουσε σε αυτό, με αποτέλεσμα να απωλέσει τον έλεγχο.
 
Στην συνέχεια ο άτυχος 18χρονος εκτινάχθηκε στην άσφαλτο και χτύπησε βίαια στο πίσω μέρος οχήματος που ήταν σταθμευμένο αριστερά του δρόμου.
 
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε τον νεαρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ωστόσο οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.
 
19 Νοεμβρίου…
Ο Φειδίας Σαββίδης, 21 ετών από το Δάλι, ενώ οδηγούσε το όχημα του στη λεωφόρο Τεύκρου Ανθία στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου, περίπου σαράντα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και χτύπησε στο πεζοδρόμιο.
Από την πρόσκρουση το όχημα του 21χρονου πλαγιολίσθησε και στη συνέχεια προσέκρουσε σε περίφραξη υποστατικού, όπως και σε πάσσαλο της ΑΗΚ ο οποίος αποκόπηκε.
 
Από τα διαδοχικά κτυπήματα το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες, η οποία όμως κατασβέστηκε από πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ ο άτυχος 21χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια.
 
2 Οκτωβρίου
Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε δύο νέους από την Άιγυπτο οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο για δουλειά και λίγη ώρα αργότερα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού.
Συγκεκριμένα γύρω στη μία το μεσημέρι, ενώ 45χρονος οδηγούσε αρθρωτό όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, με κατεύθυνση προς Λεμεσό, αποσυναρμολογήθηκε ο άξονας μετάδοσης κίνησης του αρθρωτού οχήματος και έπεσε στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε διπλοκάμπινο όχημα που οδηγούσε 45χρονος, το οποίο παρεξέκλινε προς τα δεξιά και συγκρούστηκε πλευρικά με διπλοκάμπινο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος Νabil Μekhail Υousef Salib.
 
Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του επίσης και ο 24χρονος Κirollos Sobhy Νagies Αbaskhroun, ενώ άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 26 και 39 ετών που επέβαιναν στο ίδιο όχημα τραυματίστηκαν. Το μοιραίο διπλοκάμπινο ακολουθούσε 41χρονος, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο τύπου βαν, το οποίο προσέκρουσε επίσης στον άξονα του αρθρωτού.
 
20 Οκτωβρίου
Στο τέταρτο από τα πέντε διπλά θανατηφόρα που συγκλόνισαν την Κύπρο το 2018, θύματα ήταν και ζεύγος τουριστών, ηλικίας 58 και 48 ετών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε σε γκρεμό ύψους 30 μέτρων στην τοποθεσία Κακοσκαλί στην περιοχή Λουτρών της Αφροδίτης στη Πάφο.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 14:30, όταν όχημα ενοικιάσεως στο οποίο επέβαινε το ζεύγος και κατέληξε σε γκρεμό 30 μέτρων.
 
Πολίτης ενημέρωσε την Αστυνομία και αμέσως στο σημείο έσπευσε σκάφος της λιμενικής, όπου μετέφερε τους σορούς των δυο θυμάτων στο λιμανάκι του Λατσιού.
 
Ακολούθως οι σοροί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
 
23 Οκτωβρίου
Άλλο ένα τροχαίο δυστύχημα που στην πορεία εξελίχθηκε σε διπλό θανατηφόρο, σημειώθηκε και στις 20 Σεπτεμβρίου στη
 
Λεμεσό όταν όχημα που οδηγούσε άνδρας επί της οδού Κολωνακίου, παρέσυρε το ζεύγος Φειδία και Ευδοκίας Αντωνίου από τη Λεμεσό.
 
Μια μέρα μετά το τροχαίο η 80χρονη Ευδοκία εξέπνευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ ο 86χρονος σύζυγος του υπέκυψε στα τραύματα του στις 23 Οκτωβρίου βυθίζοντας ξανά στο πένθος την οικογένεια του.

Δειτε Επισης

Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου