Τα αποτυχημένα συμβόλαια θανάτου για το Αλεξούι - Ο Νο1 στόχος τα τελευταία 12 χρόνια

Το 2004 ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, γνωστός ως «Αλεξούι» - «αρχηγός φατρίας» της Λευκωσίας, βρίσκεται στο στόχαστρο πληρωμένων δολοφόνων που με οδηγίες «ανωτέρων» προσπάθησαν να τον βγάλουν από τη μέση.
 
Εκ τότε ο Αλέξης Μαυρομιχάλης έχει καταστεί ο Νο1 στόχος των εκτελεστών αφού είναι το πρόσωπο με τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίες εναντίον του.
 
Οι δυο Ελλαδίτες εκτελεστές του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από κατάστημα ελαστικών. Τότε ο Μαυρομιχάλης ήταν φυλακισμένος και ήταν εντεταγμένος στο ΚΕΑ και θα αποφυλακιζόταν σύντομα.
 
Ο ένας εκ των δυο εκτελεστών είχε πατήσει την σκανδάλη από απόσταση περίπου 1μιση μέτρο ωστόσο  το πιστόλι πιάστηκε στη φόδρα του μπουφάν που είχε τυλιγμένο το πιστόλι μέσα και έτσι ο στόχος «δεν έπεσε».
Την επόμενη ημέρα οι δυο εκτελεστές βρέθηκαν και πάλι στο ίδιο σημείο προκειμένου να ξανά προσπαθήσουν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου.
 
Ωστόσο συνελήφθησαν από την αστυνομία και οι δυο κατονόμασαν συγκεκριμένο πρόσωπο ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκαν οι φωτογραφίες του Αντώνη Φανιέρου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη.
 
Το πρόσωπο που κατονόμασαν ως ηθικό αυτουργό διέφυγε στο εξωτερικό και ήταν καταζητούμενος για 3 – 4 χρόνια ενώ οι δυο επίδοξοι εκτελεστές καταδικάστηκαν μόνο για οπλοκατοχή. 
 
«Χτύπησαν» μετά το Ανόρθωση – Ίντερ
 
Στις 4 Σεπτεμβρίου 2008 ο Αλέξης Μαυρομιχάλης βρισκόταν στο σωματείο Διγενή Μόρφου στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία όπου εκείνο το βράδυ διεξαγόταν ο αγώνας για το Champions League Ανόρθωση – Ίντερ.
 
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Μαυρομιχάλης και άλλα 5 άτομα εξήλθαν από το σωματείο. Εκείνη την ώρα οι δολοφόνοι που του είχαν στήσει καρτέρι, έριξαν εναντίον του ριπή, απέναντι από το κοιμητήριο, πετυχαίνοντας τον στόχο στο πόδι και ένα φίλο του στο χέρι.
 
Η αστυνομία για την υπόθεση δεν είχε συλλάβει κανένα και είχε παραμείνει ανεξιχνίαστη στα συρτάρια των αρχών.
 
Ο «delivery boy» του θανατηφόρου
 
Το 2006 ακόμη ένας νέος αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Πρόκειται για τον Ανδρέα Μάριου, 39 ετών, Αγγλοκύπριο, τέως από τη Λάρνακα,  ο οποίος εργαζόταν ως delivery boy στη Λεμεσό.. Ήταν 24 Σεπτεβρίου 2006….ο Μάριου οδηγούσε την μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του στη λεωφόρο Αμαθούντος στη Λεμεσό. Σε κάποια στιγμή επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί βίαια με όχημα. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.
 
Ένα θανατηφόρο δυστύχημα που έβγαλε λαβράκι για την Κυπριακή αστυνομία. Το θύμα του τροχαία δυστυχήματος είχε στην κατοχή του ένα τσαντάκι. Μέσα σ’ αυτό, έκπληκτοι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε ένα έμφορτο πιστόλι τύπου Taurus Brazil, αριθμό φυσιγγίων και αριθμό κινητών τηλεφώνων. Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα για το ποίος ήταν τελικά ο Ανδρέας Μάριου.
Ο βαλλιστικός έλεγχος στο έμφορτο πιστόλι Taurus Brazil ταυτοποιήθηκε με κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου των Κλέωνα Παπαδόπουλου και Χρίστου Λεβεντόπουλου στις 11 Ιουλίου 2007. Οι 2 άνδρες έπεσαν νεκροί από σφαίρες αγνώστου στην είσοδο γνωστού ξενοδοχείου στον παραλιακό της Λεμεσού. Η αστυνομία θεώρησε ότι εξιχνίασε το φόνο και στη συνέχεια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μάριου ήταν επαγγελματίας εκτελεστής.
 
Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Καμελίας στη Λεμεσό, η αστυνομία εντόπισε 2 αυτόματα πυροβόλα όπλα, 1 πιστόλι τύπου Zastava, αριθμό σιγαστήρων, γεμιστήρων, φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, κινητών τηλεφώνων, καρτών κινητής τηλεφωνίας και ποσότητα ναρκωτικών. Εντόπισε επίσης φωτογραφίες με πρόσωπα που όπως εκτιμήθηκε τότε από την αστυνομία, θα αποτελούσαν «στόχο» του όπως όλα έδειχναν, επαγγελματία εκτελεστή. Στο διαμέρισμα του εντοπίστηκαν και χάρτες καθώς και σχέδια διαδρομών.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης η αστυνομία διαπίστωσε ότι το θύμα του θανατηφόρου δυστυχήματος, το οποίο προέκυψε ως επαγγελματίας εκτελεστής, διατηρούσε διαμερίσματα τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λάρνακα. Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα στη Λευκωσία εντοπίστηκε επίσης αθλητική τσάντα η οποία περιείχε ένα αυτόματο όπλο τύπου Uzi, γεμιστήρα, και αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. Εντοπίστηκαν επίσης φωτογραφίες των Αντώνη Φανιέρου, Αλέξη Μαυρομιχάλη και Jonathan Lester οι οποίοι ήταν οι επόμενοι του στόχοι.  
 
«Χτύπησαν» με ρουκέτα
 
17 Φεβρουαρίου 2015: Μαφιόζικη εκτέλεση στο Στρόβολο με τη σφραγίδα του υποκόσμου. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι που επέβαιναν σε όχημα στάθμευσαν έξω από την οικία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστός ως «Αλεξούι», και ανέμεναν το στόχο τους.
 
Έξω από την οικία ο 27χρονος φρουρός του Στέφανος Παπαδόπουλος. Λίγα λεπτά αφού εισήλθε στην οικία του το «Αλεξούι», η σύζυγος και ο τρίχρονος γιός του, οι δράστες «χτύπησαν» με το αντιαρματικό το αυτοκίνητο του Παπαδόπουλου ο οποίος έπεσε νεκρός ενώ ταυτόχρονα έπεσε μια θεριστική ριπή από αυτόματο όπλο που γάζωσε το σπίτι. Σφαίρες έπληξαν και το αυτοκίνητο, καθώς και τοίχους στο εσωτερικό του σπιτιού και μόνο από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος της οικογένειας. Στη συνέχεια οι δράστες εισήλθαν στο αυτοκίνητο τους και εξαφανίστηκαν από τη σκηνή χωρίς να εντοπιστούν τα ίχνη τους.

Στόχος της μαφιόζικης εκτέλεση το «Αλεξούι» με τα κίνητρα να αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο τον υπόκοσμο. Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης το τελευταίο διάστημα πριν την επίθεση δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και οι πληροφορίες είχαν φθάσει και ενώπιον των αρχών χωρίς όμως να καταφέρουν να αποτρέψουν την εγκληματική ενέργεια.

Για την υπόθεση είχε συλληφθεί 38χρονος καθώς ήταν το πρόσωπο στο οποίο άνηκε το όχημα που οδήγησαν οι δολοφόνοι. Ωστόσο στη συνέχεια θα υπήρχαν εναντίον του στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος. Η υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη ενώ ο 38χρονος είναι το ίδιο πρόσωπο (θα δείτε πιο κάτω) που απασχόλησε τις αρχές στο τετραπλό φονικό και για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες εναντίον του Μαυρομιχάλη.

Οι Σέρβοι πληρωμένοι εκτελεστές
 
Το Μάρτιο του 2016 η Ιντερπόλ σήμανε στις Κυπριακές αρχές συναγερμό για επικείμενες μαζικές δολοφονίες στην Κύπρο.
 
Η Ιντερπόλ παρακολουθούσε τηλέφωνα Σέρβων εγκληματικών στοιχείων κατά τα οποία διαπιστώθηκε ότι δυο εκτελεστές αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο προκειμένου να δολοφονήσουν τον πρώτο στόχο που ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης.
Όπως προέκυψε από τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έδωσε η Ιντερπόλ στην αστυνομία, το έγκλημα διοργάνωνε, με οδηγίες ανωτέρων, βαρυποινίτης των Κεντρικών φυλακών ενώ κατονομάστηκαν συνεργοί των Σέρβων εκτελεστών.
Η Ιντερπόλ είχε δώσει κινητά τηλέφωνα υπόπτων, αριθμούς εγγραφής οχημάτων, ημερομηνίες και ώρες άφιξης ενώ «έδειξε» και δεσμοφύλακα ως το πρόσωπο που πλήρωσε τα εισιτήρια των εκτελεστών.

Επίσης, με βάση τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, η Ιντερπόλ έδωσε μέχρι και το σχέδιο δράσης των εκτελεστών οι οποίοι έκαναν λόγο για «δύσκολο στόχο αλλά εφικτό» και ακριβής συνομιλίες μεταξύ του βαρυποινίτη και του ενός εκ των εκτελεστών.

Ωστόσο η αστυνομία, δεν ζήτησε ποτέ εκ των προτέρων για να λάβει τις τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε ο βαρυποινίτης από τις φυλακές, αφού τα τηλέφωνα ηχογραφούνται βάσει νόμου, ούτως ώστε να διερευνήσει τα στοιχεία ενώ δεν ανέκρινε ποτέ τους εμπλεκόμενους που κατονόμασε η Ιντερπόλ.

Παρά το γεγονός ότι το στρατόπεδο που οργάνωνε τα εγκλήματα ήταν ενημερωμένο για το σήμα της Ιντερπόλ, οι εμπλεκόμενοι κινούνταν ανενόχλητοι αφού η αστυνομία ήταν σε αδράνεια, είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα, ενώ αργότερα ενημερώθηκε και το στρατόπεδο του στόχου.

Αποτέλεσμα οι Σέρβοι εκτελεστές να φθάσουν στο αεροδρόμιο των κατεχομένων και να φύγουν άρον άρον και το συμβόλαιο θανάτου να «μείνει στην μέση». 

Δεν τα κατάφερε ούτε ο Μπουρέλλι
 
Λίγες μέρες αφότου αναχώρησαν οι Σέρβοι εκτελεστές (τέλος Απριλίου) από την Κύπρο και αφού η αστυνομία δεν «άγγιξε» κανένα, στις 8 του Μάιου έφτασαν στην Κύπρο δυο Αλβανοί εκτελεστές. 

Πρώτος στόχος τους ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που άφησαν στη μέση οι Σέρβοι εκτελεστές ενώ στη λίστα των σχεδιαζόμενων δολοφονιών ήταν και δυο «δικοί του».  Στη συνέχεια θα ακολουθούσε η δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Χαράλαμπου Αντρέα που ήταν ο οδηγός των Αλβανών εκτελεστών και αφού ομολόγησε το έγκλημα καταδικάστε σε ισόβια, οι εκτελεστές θα δολοφονούσαν το Αλεξούι σε γνωστή πολυσύχναστη καφετέρια ή ψαροταβέρνα στη Λευκωσία στην οποία μεταβαίνει με την κόρη του.

Ωστόσο το σχέδιο απέτυχε αφού ο στόχος έφυγε στο εξωτερικό και οι δράστες έχασαν τα ίχνη του. Ως εκ τούτου τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο δολοφονίας του Καλοψιδιώτη το οποίο «επιτεύχθηκε» στις 23 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα. Ημερομηνία όπου 4 χρόνια προηγουμένως διαπράχθηκε το πενταπλό φονικό και τότε στόχος ήταν επίσης ο επιχειρηματίας, ωστόσο «έκαναν λάθος» οι δολοφόνοι και δεν είχαν αντιληφθεί ότι δεν βρισκόταν στο όχημα με τους σωματοφύλακες του.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόσωπο (Χαράλαμπος Αντρέου) που παραδέχθηκε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη «κάρφωσε» τον 38χρονο Μάριο Χριστοδούλου που καταδικάστηκε σε ισόβια και για το τετραπλό φονικό, και το οποίο πρόσωπο είχε κατονομάσει και η Ιντερπόλ ως ύποπτο συνεργάτη των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο την πρώτη «φουρνιά». 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας