Για Όσκαρ ή για Γκίνες;

 

  • Καθώς πλησιάζει στη Λεμεσό η Γιορτή του Κρασιού, θυμήθηκα την κατασκευή πριν χρόνια εκείνου του τεράστιου κρασοπότηρου, που θα έβαζε την διοργανώτρια πόλη στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Νέρωσε πολύ το κρασί στην ποτήρα, αλά κάτι πήγε στραβά στους υπολογισμούς και μας έμεινε, περισσότερο θολή παρά διάφανη,  ως έκθεμα.

 

  • Είχαν προηγηθεί κι άλλες ευτράπελες επινοήσεις. Στηριγμένες στην αξεπέραστη τέχνη μας. Το μεγαλύτερο σουβλάκι, ο τεράστιος γύρος κι η πεπλατυσμένη φλαούνα. Ακολούθησαν πιο τρελές. Η γέφυρα με τις τσακρο-κλειδαριές των ερωτευμένων, το μακρύτερο συρτάκι κι η αλυσίδα με τους στηθόδεσμους. 

 

  • Για όλα υπήρχε ο συμβολισμός, θα πείτε. Όπως κι οι θεατρινισμοί μας για το στόχο, θα πω. Παρά το έξοδο αναζήτησης της πρωτοτυπίας και τη βάσανο για την πιθανότητα επιτυχίας, ολιγωρήσαμε να προβάλουμε τα πραγματικά μας επιτεύγματα. Όσα είναι ικανά να μας γράψουν στο Γκίνες, ή να μας χαρίσουν ένα Όσκαρ υποκριτικής.

 

  • Αλλά κι αυτοί οι ξένοι δεν δρουν αυτεπάγγελτα; Δεν κατάλαβαν πως «μαδήθηκε» ένας λαός από επιτήδειους, στα μουλωχτά και χωρίς αντίδραση; Δεν ένιωσαν πως για τις συμφορές του κόσμου μικροί και μεγάλοι εδώ «νίπτουν τας χείρας τους» και φταίνε εκ προοιμίου οι εξωγήίνοι;

 

  • Δεν βλέπουν πως σ’ ένα μικρό τόπο κλεινόμαστε ακόμη περισσότερο φτιάχνοντας τσιμεντουπόλεις, «κλειδωνόμαστε» στα αυτοκίνητα, μπήγουμε ουρανοξύστες που θα «βουλιάξουν» το νησί  και ξεπουπουλιάζουμε αλόγιστα την τουριστική μας κότα;  Δεν κατανοούν πως νιώθουμε ότι 10 φουκαριάρηδες μετανάστες αποτελούν απειλή για την οικονομία μας και 40 χιλιάδες οικιακές βοηθοί ελπίδα για την κοινωνική ευημερία μας;

 

  • Μα που ζουν αυτοί οι ανοιχτομάτηδες; Δεν μας αξίζουν βραβεία για τα κατ’ εξακολούθηση δρώμενα ; Κι αν η ρουτίνα τα έχει εκφυλίσει, γιατί δεν εγκύπτουν στα πιο πρόσφατα και χαρακτηριστικά; Κίνητρο είναι πάντα το συμφέρον κάποιων, αλλά έχει μερίδιο η αμέλεια και η αφέλεια των εμπλεκομένων. Που ακούστηκε αστυνομικοί να εξυπηρετούν παράνομους; Σε λίγο θα προσφέρουν και σχέδια δράσης στους εισαγόμενους εκτελεστές. Κι υπηρεσίες, με ποσοστό επί της ποσότητας,  για τράνζιτ ναρκωτικά. 

 

  • Τι λέτε; Δεν μας αδικούν που μας στερούν τα όσκαρ και τα γκίνες για τα πεπραγμένα μας; Και περιοριζόμαστε να επιστρέφουνε συχνά σε εαυτούς, το βραβείο ανοιχτής παλάμης!

 

kostakopoulosy@gmail.com
 

 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση