Σήμερα πιάσατε ένα πόκεμον;



• Μαζί με τα πόκεμον, σποραδικά άρχισαν να εμφανίζονται στις γωνιές κι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Κόντρα στην όποια μεθόδευση για μετατόπιση των τοπικών εκλογών και παραμονή των κρατούντων τα ηνία των Δήμων, οι φιλοδοξίες των νεοφανών αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης «γέρνουν σταθερά  την πλάστιγγα» προς το μέρος τους. Σιγά μην αναβληθούν οι δημοτικές εκλογές! 
• Ασύλληπτα πόκεμον εμφανίζονται στον δρόμο για τις προσεχείς εκλογές του Δεκεμβρίου. Κάποια απ’ την προκαταβολική αμετροέπεια της επιτυχίας τους, ανάβουν από τώρα τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Είναι οι λεγόμενοι αυτόφωτοι υποψήφιοι. Που συνήθως η υποψηφιότητά τους διαρκεί όσο η λάμψη μιας φωτοβολίδας. Αν φτάσουν ως την προεκλογική περίοδο, τότε η απογοήτευσή τους μετριέται αντιστρόφως ανάλογα της τωρινής αισιοδοξίας τους. –Ασύλληπτα πόκεμον, σας λέω. 
• Υπάρχουν κι οι ετερόφωτοι. Που περιμένουν την συγκυρία και την κομματική επιλογή κι ευλογία για να λάμψει το άστρο τους.  Αυτοί αφήνουν τώρα μόνο ψιχία στο πέρασμά τους, για να φανεί ότι από μπροστά μας πέρασε κομήτης. Πολύ αργότερα κι αν επιβραβευτούν με την όποια κομματική συγκατάθεση, μαζεύουν την σκόρπια ουρά τους ως σοβαρό …ουράνιο (θεόσταλτο) σώμα. Είπαμε εκτός από τη μόδα των πόκεμον, ανέκαθεν μας βασάνιζαν και τα μυστηριώδη …εξωγήινα όντα. 
• Οι θεωρίες δίνουν και παίρνουν. Λογικοφανή επιχειρήματα επιστρατεύονται, ευρωπαϊκές τακτικές υποδεικνύονται, οικονομικές λύσεις επινοούνται, ώστε οι δημοτικές εκλογές να παρακαμφθούν, μια στροφή πριν το σημάδι της αφετηρίας τους στον κύκλο.  Τι θα μετρήσει στο τέλος;  Η λογική της ανάγκης, ή η αχτύπητη κομματική «λογική»; 
• Ήδη μαζί με τα πόκεμον, το νέο παιχνίδι της εποχής, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο κι οι συνήθεις καταληψίες της  τοπικής  αυτοδιοίκησης. Άλλοι εξήγγειλαν καθαρά την υποψηφιότητά τους, άλλοι μεθοδευμένα έβαλαν τζίφρα στην επιθυμία τους κι  έπιασαν στασίδι στην αναμονή. Μερικοί καρτερούν τον τρελό με τα κουδουνάκια να γυρίσει προς το μέρος τους.
• Μπορεί κάποιοι να δείχνουν πως βυθίζονται στη νιρβάνα των διακοπών. Όμως  το σαράκι των φιλοδοξιών τους για το πόστο τους τρώει. Σιγά μην αναβληθούν οι δημοτικές εκλογές. Οι τοπικές εκλογές του Δεκεμβρίου θα γίνουν! Όπως έγιναν κι οι βουλευτικές του Μαΐου, παρά τις σπαραξικάρδιες  εκκλήσεις των ίδιων παραγόντων  για συγκράτηση, λόγω εξελίξεων στο κυπριακό.  Οι τοπικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους! Γιατί οι από πάνω δεν μπορούν να τις αναβάλουν κι οι από κάτω δεν θέλουν! 
  
Γιάννης Κωστακόπουλος
kostakopoulosy@gmail.com.cy

Δειτε Επισης

Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά