Πώς τα παιχνίδια διαμορφώνουν τα παιδιά

Έχετε διερωτηθεί ποτέ αν τα παιχνίδια που αγοράζετε για τα παιδία σας ή φίλων σας επηρεάζουν στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους;
Γιατί πάντα στα κοριτσάκια παίρνουμε κούκλες και σέτ κουζίνας ενώ στα αγοράκια αυτοκινητάκια, και παιχνίδια που κατασκευάζεις;
Η ζωή μας αναμφισβήτητα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους γύρω μας και τις προσδοκίες που έχει η οικογένεια και γενικότερα η κοινωνία που ζούμε για τα παιδιά.
Σύμφωνα με την θεωρία της κοινωνικής μάθησης, (Bandura 1977),  η συμπεριφορά των παιδιών διαμορφώνεται από την συμπεριφορά των γύρω τους, και ιδιαίτερα των γονιών. Το τι άποψη σχηματίζει ό γονιός για το αντίθετο του φύλο επηρεάζει τα παιδιά στο μέλλον.
Τα κοριτσάκια είναι συχνό να μένουν μακριά από την επιστήμη και δουλειές που απαιτούν την χρήση των χεριών, και αυτό ξεκινά από την πρώιμη ηλικία με σεξιστικά παιχνίδια. Τα παιχνίδια των κοριτσιών προωθούν την παθητικότητα, έχουν στόχο να τις μάθουν να καθαρίζουν, μαγειρεύουν και ότι πρέπει συνέχεια να νοιάζονται για την εμφάνιση τους.
Σε αντίθεση με τα αγόρια τα παιχνίδια προωθούν την επιθετικότητα, τον δυναμισμό και την διεκδιτικότητα. Διαλέγοντας συγκεκριμένα παιχνίδια για τα παιδιά στερείται η ελευθερία να επιλέξουν το τι τους αρέσει και που μπορεί να έχουν ταλέντο ως ενήλικες. Ένα κορίτσι μπορεί μία μέρα να έχει το ταλέντο να γίνει πυροσβέστης, ηλεκτρολόγος, διευθύντρια ομάδας ποδοσφαίρου, αλλά η ευκαιρία να ακολουθήσει τέτοια επαγγέλματα δεν είναι συνήθως δυνατή.
Ένα αγοράκι επίσης δεν ενθαρρύνεται να ακολουθήσει γραμματικά ή νηπιαγωγός. Τα παιχνίδια που του δίνονται δεν ενθαρρύνουν την στοργή και αγάπη, αυτό όμως μπορεί να φέρει μελλοντικές δυσκολίες ως πατέρας ή σύζυγος . Το μέλλον και η συμπεριφορά των παιδιών σας εξαρτάται από εσάς!!!!

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση