Το ζουζούνι του Ρονάλντο - Μια άλλη περιγραφή του τελικού

Όταν τραυματίστηκε ο σταρ της Πορτογαλίας ένα ζουζούνι φτερούγισε στο μάτι του. Για να προκαλέσει, ή να σταματήσει το δάκρυ του. Ο αγώνας συνεχίστηκε. Τα γιούχα και τα μπράβο από τις κερκίδες εναλλασσόταν στην αρένα.
 
 
  • Ο Ρονάλντο αποχώρησε. Μαζί και το ζουζούνι της ατυχίας του. Ο αγώνας συνεχίστηκε και μόνο το πνεύμα του αποχωρήσαντος, επέβαλε ανασύνταξη δυνάμεων, επανάκτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης, πείσμα για την έκβαση και το ακατόρθωτο.
 
 
 
  • 53ο λεπτό της αναμέτρησης. Το σκορ δεν άνοιξε, μας ενημερώνει ο εκφωνητής. Ότι βλέπει περιγράφει. Το ζουζούνι του Ρονάλντο τώρα που να τριγυρίζει; Που άφησε την ομάδα; Το σκηνικό μεταφέρεται μπροστά από την εστία. Των Πορτογάλων. Μπάλα είναι και γυρίζει. Τι σημασία έχει; Το σκορ παραμένει αμετάβλητο.
 
 
 
  • Ένας φίλαθλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν τον δείχνουμε στις οθόνες Δεν τον ηρωοποιούμε. Προσπαθεί το κοινό να ξεσηκώσει τους παίχτες. Γιατί αυτό που βλέπουμε είναι κατώτερο των προσδοκιών μας. –Καμιά ανησυχία! Ελέγχεται η κατάσταση από τον Πατρίσιο. Κι από τον Γιορίς
 
 
 
  • Επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο η Πορτογαλία. Έχει ένα ελαφρυντικό Έχασε τον Ρονάλντο. Και το ζουζούνι του! Έχει και στόχο. Αργός ρυθμός, λιγοστές φάσεις. Και το 0-0 να διατηρείται. Άνετα κυκλοφορούν την μπάλα οι Γάλλοι. -Καλή στιγμή, αλλά πάλι σώζει ο τερματοφύλακας.
 
 
 
  • Ναι αυτό είναι κίτρινη κάρτα, «πήρε από πίσω τον αντίπαλό του». Η κερκίδα είναι καλύτερη από τον ρυθμό που αναπτύσσεται στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε πολλές διακοπές. Δεν μπορούν να ανταλλάξουν περισσότερες από τρεις μπαλιές οι Πορτογάλοι. -Είναι επηρεασμένοι, κρίνουν οι εκφωνητές. Έχασαν το αστέρι τους.
 
 
 
  •  Παρά τις κρίσεις κατά διαστήματα η  Πορτογαλία δείχνει να «βρίσκει τα πόδια της», τις απωθημένες δυνάμεις της. Την ώρα  του παθητικού της ρόλου  άγγιξε το γκολ. Αλλά έσωσε ο Γιορίς. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο  οι γάλλοι έφθασαν στο άνοιγμα του σκορ σε 5 περιπτώσεις.
 
-Η πιο κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι, ξεφωνίζει ο εκφωνητής. -Έχασε το ...ά-χαστο -Εεεε; Γέλασε και το ζουζούνι μ’ αυτό που έπιασαν οι κεραίες του.
 
 
  • Δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων Η Γαλλία άγγιξε το γκολ Η μπάλα στο δοκάρι. Πάμε στην παράταση. Η πιο κλασική ευκαιρία του παιχνιδιού. Που θα πάει;
 
 
 
  • Παράταση στο όνειρο! Θρασύδειλες επιθέσεις Αντίσταση, κόντρα στη ροή. Δοκάρι! Είχε σύμμαχο αυτή τη φορά η Γαλλία. Όχι για πολύ. Όχι για πάντα. Το ζουζούνι άφησε το τραυματισμένο, αλλά και κουρασμένο αστέρι του στον πάγκο. Πέταξε για την ομάδα.  Κάθισε πάνω στην μπάλα του ομαδικού παιχνιδιού κι αυτή  ταξίδεψε στο βάθος της εστίας.  Η Πορτογαλία σημειώνει  γκολ. Ήρωας  ο Έντερ!  -Πορτογαλία ένα Γαλλία μηδέν.  Την χωρίζουν 11 λεπτά απ τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της
 
 
 
  • Ένα ζουζούνι, ένα ζωύφιο, μπήκε στο μάτι των φαινομενικά  ισχυρών. Και φανέρωσε τ΄ αφανέρωτα! Η ποδοσφαιρική αξία της Πορτογαλίας, δεν είναι υπόθεση ενός  εμβληματικού ηγέτη. Είναι ασφαλώς θέμα τύχης, ευνοημένων ή ατυχών συγκυριών.  Ομογένειας του συνόλου και στρατηγικής  ενός στρατηγού που βάζει ρεαλιστικό στόχο να κατακτήσει την  κορυφή της Ευρώπης.
 
Γιάννης Κωστακόπουλος          
a0kostakopoulosy@gmail.com
 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση