Μαθαίνοντας να αγαπώ τις «ατέλειες μου»

 Έχεις βρεθεί ποτέ σου μπροστά  σε ένα καθρέφτη χαζεύοντας  τον εαυτό σου και παρατηρώντας όλα αυτά που εσύ θεωρείς σαν τις  ατέλειες σου;
Σχεδόν όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση με χιλιάδες αρνητικές λέξεις για την εμφάνιση μας να τριγυρίζουν στο μυαλό μας. Όλες αυτές οι λέξεις μας προκαλούν μία μεγάλη ανασφάλεια για την εμφάνιση μας και η ανασφάλεια μπορεί να φέρει άγχος και ζήλια.

Σας προκαλώ όμως πριν διαβάσετε πιο κάτω να σκεφτείτε, ποιοί είναι οι παράγοντες που οδηγούν σ´αυτή την ανασφάλεια ; Και τελικά πόσο σημαντική είναι η «τέλειά» εμφάνιση μας;
Η Δρ. Diedrichs του Πανεπιστημίου West of England βρήκε ότι τα ΜΜΕ, παίζουν τον πιό μεγάλο ρόλο για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, καθώς τα περιοδικά και οι διαφημίσεις μας δείχνουν πάντα το πρότυπο της κοινωνίας χωρίς να λαμβάνουν  υπόψη την πραγματικότητα.

 Αυτό όμως που πολλές φορές ξεχνάμε είναι ότι όλα είναι μία οφθαλμαπάτη και το αποτέλεσμα της επεξεργασίας που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στην εμφάνιση, από χρώμα μαλλιών, σχήμα μύτης, ύψος κτλ. Η επεξεργασία όμως δεν μπορεί να επεξεργαστή την ψυχή μας ούτε την καλοσύνη μας, γί αυτό αγάπα εσένα διότι σαν εσένα δεν υπάρχει άλλος στον κόσμο.
Η ομορφιά κάποτε φθείρεται, σε αντίθεση με τις πράξεις μας και την καλή καρδιά μας που κρατάνε όμορφα για πάντα…
 

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης