Ντροπή να κατηγορούν τον Ελληνισμό για έλλειψη αλληλεγγύης

Τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο υποδοχής της Μόριας έχουν προσθέσει ακόμη ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, που πέραν από τις απειλές του Ερντογάν και τον τεράστιο αριθμό μεταναστών, έχει τώρα να διαχειριστεί και μια χαώδης κατάσταση στο ακριτικό νησί. Δυστυχώς μερίδα των μεταναστών που φιλοξενούνταν στο κέντρο υποδοχής της Μόριας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους  υγειονομικούς ελέγχους, πυρπόλησαν το χώρο προσωρινής διαμονής χιλιάδων μεταναστών. Οι πληροφορίες που φτάνουν αναφέρουν πως η κατάσταση είναι τραγική, καθώς οι μετανάστες έχουν φύγει κυνηγημένοι, το κέντρο υποδοχής έχει καταστραφεί και την ίδια ώρα ένας σημαντικός αριθμός μεταναστών έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον COVID-19. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Την ίδια ώρα που μαίνεται η κατάσταση αυτή, τα κόμματα της αριστεράς έχουν ξεκινήσει σφοδρή αλλά συνάμα άτοπη κριτική εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τους σιγοντάρουν φυσικά διάφορες ΜΚΟ που προσπαθούν μεθοδικά να χρεώσουν τον εμπρησμό του κέντρου στην ελληνική κυβέρνηση!
 
Το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει πέσει στις πλάτες του Ελληνισμού, σε Ελλάδα και Κύπρο. Μερικοί όμως δεν το έχουν αντιληφθεί και το χρησιμοποιούν ως «προσάναμμα» για τις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Σε τέτοια ζητήματα, που πλήττουν το κοινό καλό και την εθνική ασφάλεια, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κομματικές ταυτότητες. Όλοι μας μπροστά σε προβλήματα τέτοιας έκτασης, πρέπει να βάζουμε πάνω από όλα την ασφάλεια της πατρίδας μας και των πολιτών της. Λυπούμαι που θα το πω αλλά και στον τόπο μας η αριστερά παίζει τα ίδια πολιτικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας το μεταναστευτικό ως πρόσχημα για να εξαπολύσει αχρείαστη και άλογη κριτική. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας έχουν κατηγορήσει πως δεν συμπονούμε όσο πρέπει τους μετανάστες, θέτοντας δηλαδή την ύπαρξη επιπέδων αλληλεγγύης και αλτρουισμού.
 
Είναι προσβολή να κατηγορούν τον Ελληνισμό, σε Κύπρο και Ελλάδα, για έλλειψη αλληλεγγύης. Ανοίξαμε τις πόρτες μας και βοηθήσαμε. Όποτε χρειάστηκαν οι γείτονες χώρες βοήθεια την παρείχαμε. Όποια στιγμή χρειάστηκε να σταθούμε αρωγοί στον πόνο και τη δυστυχία τους, το πράξαμε. Πονάει και η δικιά μας καρδιά όταν βλέπουμε τον Γολγοθά που τραβούν όσοι πλήγηκαν από τον πόλεμο (που πλέον μαίνεται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας). Δεν γίνεται όμως να χρεωθούμε εμείς τις καταστροφικές συνέπειες της αποσταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα του τούρκικου επεκτατισμού. Δεν γίνεται από θύμα, κάποιοι εντός της χώρας μας, να μας κατηγορούν και να μας καταδεικνύουν ως θύτη και δη σε δικαστήρια και διεθνείς οργανισμούς... Αυτό δυστυχώς δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά έχει γίνει στην πραγματικότητα.
 
Η ΚΙΣΑ έχει καταγγείλει την Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παράνομες επαναπροωθήσεις, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Και τώρα λοιπόν, εκεί που είχαμε χίλια δύο προβλήματα να αντιμετωπίσουμε, καλούμαστε να δώσουμε εξηγήσεις στο ΕΔΑΔ για τις καταγγελίες της ΚΙΣΑ. Φυσικά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ή να κρύψει. Αν υπάρχει ένα κράτος στην περιοχή που σέβεται στο ακέραιο το διεθνές δίκαιο, αυτό είναι η Κύπρος μας.
 

Δειτε Επισης

Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά