Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, καθιερώθηκε από το Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, το 1981 για να γνωστοποιήσει και να ενδυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης αλλά και να βοηθήσει να γίνουν αντιληπτά τα κακά αποτελέσματα της βίας, ανάμεσα στα έθνη. Η 21η Σεπτεμβρίου, ορίστηκε ως Διεθνής Ημέρα Ειρήνης. Αυτή τη μέρα, πραγματοποιούνται από τον ΟΗΕ, ΜΚΟ και από θρησκευτικές οργανώσεις, εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.
 
Όταν ανάμεσα στις χώρες και στους ανθρώπους των χωρών, επικρατεί φιλική και αρμονική σχέση, ησυχία και γαλήνη, τότε οι λαοί ζούν μεταξύ τους ειρηνικά. Σε αντίθεση με τον πόλεμο, ο οποίος προκαλεί κοινωνική και οικονομική αναστάτωση, η ειρήνη θεωρείται μεγάλο αγαθό. Σε καιρούς ειρήνης, οι λαοί ευημερούν, αναπτύσσεται το βιοτικό επίπεδο, παρατηρείται γενικά μία άνθιση σε όλους τους τομείς.
 
Ο τρόπος που επέλεξαν οι ζωγράφοι, να παρουσιάσουν την ειρήνη μέσα από τους ζωγραφικούς τους πίνακες, απεικονίζεται με ένα περιστέρι ή μία γυναίκα να κρατά στο χέρι της, ένα κλωνάρι ελιάς.
 
Παρόλο ότι, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για αποτροπή της βίας και επικράτηση της ειρήνης, αυτό φαίνεται να είναι μία ουτοπία. Καθημερινά, παρακολουθούμε ανά το παγκόσμιο συγκρούσεις ανάμεσα σε κράτη, εξαιτίας κοινωνικών και θρησκευτικών διαφορών. Κατασκευάζονται και πωλούνται νέα οπλικά συστήματα, σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Απτό παράδειγμα είναι η έξαρση της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του ΝεουΣουλτανισμού από την τουρκική ηγεσία στην Ανατολική Μεσόγειο που συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες. Δεν είναι δυνατόν, να στέλνονται μηνύματα για ειρήνη από τον ΟΗΕ και την ίδια την ώρα, η Τουρκία κράτος μέλος του ΟΗΕ με θρασύτατο τρόπο να επινοεί και να καταστρώνει σχέδια με στόχο τη πολεμική σύρραξη.

Μέσα από ένα μήνυμα του, ο προηγούμενος  γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki–moon είχε πεί για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης « Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, μας ζήτησαν να δώσουμε φώς σε ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και ίσες ευκαιρίες για όλους. Τα κράτη–μέλη μας, ανταποκρίθηκαν με την ατζέντα βιώσιμης ανάπτυξης του 2030. Είναι μία ατζέντα που στόχο έχει την εξάλειψη κάθε μορφής φτώχειας. Μία ατζέντα για τον πλανήτη, το κοινό μας σπίτι. Μία ατζέντα που προωθεί την ευημερία, την ειρήνη και την συνεργασία.

Ας προβληματιστεί, ο κάθε ηγέτης τι μέλλον και τι ποιότητα ζωής, θέλει να προσφέρει στο λαό του . . .

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης