Στο έλεος των πυρκαγιών, η Κύπρος!

Ο Ιταλός ποιητής, Δάντης είπε πώς «Η φύση είναι η τέχνη του Θεού». Γιατί είναι αυτή που θα σου προσφέρει όλα τα αγαθά, αλλάζοντας την ψυχική διάθεση του εαυτού μας, όταν έρχεσαι σε επαφή μαζί της και σου προκαλεί πολύ όμορφα συναισθήματα όπως αρμονία, ξεκούραση, απόλαυση, χαλάρωση, ηρεμία, ξεφεύγεις από τα άγχη και τα προβλήματα της καθημερινότητας, αποβάλλοντας το στρές, διώχνοντας τις αρνητικές σκέψεις και την πίεση που σου δημιουργούν. Επιπλέον, απολαμβάνεις τον καθαρό αέρα, τον ήλιο, αναπνέεις καθαρό οξυγόνο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πούμε, εδώ ότι η φύση αποτελεί αναπόσπαστο  κομμάτι της ζωής των ανθρώπων και να μάθουμε να την σεβόμαστε, να την προστατεύουμε, να μυρίζουμε, και να αισθανόμαστε την ύφη όσων αγγίζουμε.

Ωστόσο, είναι βέβαιο πώς η φύση έχει πολλά σημαντικά οφέλη πάνω στον άνθρωπο. Θεραπεύει, γιατί το περπάτημα σώζει ζωές. Βοηθάει στην μείωση των καρδιαγγειακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, ενισχύει στην ρύθμιση του διαβήτη και του σωματικού βάρους, ενεργεί την άνοια, την κατάθλιψη, την απώλεια μνήμης και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνων, οστεοπώρησης και λοιμώξεων. 

Κάποιος είπε, «Το κλειδί για έναν πιο πράσινο πλανήτη είναι στα χέρια σας». Παρόλα αυτά, όμως η Κύπρος τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο έλεος των πυρκαγιών. Γιατί το λέω αυτό;;;; Γιατί, ορισμένοι ανεγκέφαλοι προσπαθούν να καταστρέψουν ότι όμορφο μας έχει μείνει σε αυτόν τον τόπο, το πράσινο μας, που είναι η πολιτιστική κληρονομιά μας! Τον πλούτο μας! Γιατί ως γνωστόν, το νησί μας είναι φημισμένο για τον φυσικό της πλούτο και συμβάλλει στην δημιουργία μίας θαυμαστής ποικιλίας βιοτόπων που ικανοποιούν τις απαιτήσεις πολυάριθμων ειδών του ζωικού κόσμου. Αγνοώντας, κάποιοι αδιαφορούν και αψηφούν τον κίνδυνο αν θα καούν κατοικίες των συμπολιτών μας ή και για την ανείπωτη ζημιά που έχει υποστεί, τόσο στην χλωρίδα όσο και στην πανίδα. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί εμπρηστές που όταν βάζουν τις φωτιές, νιώθουν τεράστια ικανοποίηση και συμπεριφέρονται αποτρόπαια, αμερόληπτα, απερίσκεπτα, απαράδεκτα, ανεύθυνα και μένουν ατιμώρητοι καίγοντας χιλιάδες στρέμματα Γης. Ωστόσο, είναι αναπόφευκτο, να τα αποτρέψουμε γιατί κάθε χρόνο έχουμε φωτιές και συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια.
 
Είναι δική μας ευθύνη, λοιπόν να το προστατέψουμε το περιβάλλον μας και να μην το μολύνουμε! Είναι δική μας ευθύνη, να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, λογικά και νούσιμα, απέναντι στην γη μας! Είναι δική μας ευθύνη, να συμπεριφερθούμε και είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε αυτό που λάβαμε από τον Θεό. Να δείξουμε ενδιαφέρον και είναι καθήκον όλων μας, να σώσουμε την φύση!

Ο Enock Maregesi, είπε το εξής: «Να είστε καλοί στο περιβάλλον. Να είστε καλοί στα ζώα. Να είσαι ευγενικός με τους ανθρώπους. Εάν το κάνετε αυτό, θα αφήσετε ένα σημάδι στον κόσμο, μετά την αναζήτηση!
 

Δειτε Επισης

Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο
Η ακατανόητη έλλειψη σεβασμού στον πόνο και τι πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης...