Η κρίση ευκαιρία για την Αγία Νάπα

Σταδιακά η Κύπρος επιστρέφει στην κανονικότητα αφού η μικρή μας χώρα πέτυχε το θαύμα, να εξαλείψει σχεδόν τα κρούσματα του κορωνοϊού. Η επόμενη ημέρα όμως δεν θα είναι εύκολη για κανένα αφού η προσπάθεια μας πρέπει να συνεχιστεί με τήρηση των κανόνων και των διαταγμάτων της Κυβέρνησης με προσοχή σε θέματα υγιεινής για την προστασία όλων μας. 
 
Σίγουρα, η σκέψη και οι προσευχές μας ακολουθούν τους συνανθρώπους μας που «έφυγαν» από τη ζωή αλλά και όσους ακόμη νοσούν στους οποίους ευχόμαστε σύντομα να γίνουν καλά. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας που στάθηκαν πραγματικοί μαχητές και στρατιώτες πρώτης γραμμής απέναντι σε αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση που ακόμη περνούμε. Σας ευχαριστούμε!
 
Η πανδημία όμως αφήνει πίσω της μία αβεβαιότητα, μία αστάθεια και μία ζοφερή εικόνα για το μέλλον της οικονομίας μας που κύριος αιμοδότης της είναι ο τουρισμός μας. Η Αγία Νάπα, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της χώρας μας που υποδέχεται κάθε καλοκαίρι εκατομμύρια τουρίστες, αυτή τη στιγμή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η τουριστική σεζόν έχει σχεδόν χαθεί και το μέλλον της πόλης μου, των δημοτών μου, των συμπολιτών μου που εργάζονται σε αυτό το νευραλγικό τομέα της κυπριακής οικονομίας φαντάζει αβέβαιο. Όλη αυτή η κατάσταση με στεναχωρεί από τη μία και από την άλλη με προβληματίζει πως είναι η ώρα να κάνουμε αλλαγές.
 
Μήπως είναι τώρα η ευκαιρία να ανασκουμπωθούμε και να αντιμετωπίσουμε την τουριστική μας βιομηχανία μέσα από μία άλλη προσέγγιση και οπτική; Η απάντηση είναι ναι, διότι οι κρίσεις πέραν των δυσάρεστων συνεπειών τους δημιουργούν ευκαιρίες και μία από αυτές είναι πως πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί και να αντιμετωπίσουμε τις προσκλήσεις με νηφαλιότητα και περίσκεψη. Ήρθε η ώρα το τουριστικό πακέτο της Αγίας Νάπας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. 
 
Ίσως, έφτασε εκείνη η στιγμή να είμαστε πιο αποφασιστικοί και να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για το τουριστικό προφίλ της Αγίας Νάπας και να φέρουμε στην πόλη μας ένα αναβαθμισμένο τουριστικό μείγμα, διαφορετικής προέλευσης τουρίστες από νέες αγορές προσφέροντάς τους μοναδικές εμπειρίες.
 
Αυτή η προσπάθεια βέβαια θα γίνει ακολουθώντας τα διατάγματα και τα μέτρα προστασίας που έχει εξαγγείλει η Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Υγείας. Η Αγία Νάπα οφείλει αυτή τη στιγμή να τεθεί πρωτοπόρα και να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας επανεκκίνησης του τουρισμού και κατ’ επέκταση της κυπριακής οικονομίας με καίριες προτάσεις που θα προσελκύσουν ντόπιο και ξένο τουρισμό.
 
Παράλληλα, πρέπει να προσφερθούν όλες εκείνες οι διευκολύνσεις που χρειάζονται ώστε να επαναλειτουργήσουν οι χώροι εστίασης της Αγίας Νάπας, ακολουθώντας τους αυστηρούς κανόνες της Κυβέρνησης και σταδιακά να επανέλθουμε στην πρότερη κανονικότητα μας σε συνθήκες προστασίας από τον κορωνοϊό. Τέλος, επικροτώ την απόφαση της Κυβέρνηση για άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών της χώρας μας και ταυτόχρονα της Αγίας Νάπας από το Σάββατο 23 Μάϊου γεγονός που θα συμβάλει στην ομαλή επαναδραστηριοποίηση της οικονομίας.

Οι μέρες που βιώσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε είναι δύσκολες αλλά και πρωτόγνωρες όμως θεωρώ πως μέσα από αυτή την αναποδιά μπορούμε να ανασυγκροτηθούμε δημιουργώντας ξανά νέες και πιο γερές βάσεις για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα που περιμένει και την Αγία Νάπα με αισιοδοξία, ψυχραιμία και πείσμα. 
 
Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμου Αγίας Νάπας 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση